Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Και πολύ in παίζει τελευταία το Άγιον Όρος, με δύο μοναστήρια που κερδίζουν δημοσιότητα για διαφορετικούς λόγους. Πρώτη φίρμα η Μονή Βατοπεδίου, της διαπλοκής και των σκανδάλων, και αντιφίρμα, αντιβεντέτα που λέμε, η Μονή Εσφιγμένου, που είναι μέχρι θάνατο εθνικιστική, εναντίον της Ευρώπης, αρνείται να επιχορηγηθεί και σχεδόν έχει αφορίσει τον Πάπα της Ρώμης. Φοβερά πράγματα.
Μήπως πολύ σύντομα κλέψει την παράσταση η Ιερά Μονή Παντελεήμονος. Φαβορί να πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα στην επικαιρότητα το ρωσικό μοναστήρι, πιο σωστά να το πούμε το «τσαρικό», όπου εκεί σκοτώνονται Ρώσοι και Ουκρανοί καλόγεροι. Μιλάμε για το παρασκήνιο. Δεν θα το γλυτώσουν το σούργελο.

Πριν πάρει την απόφαση να γίνει μέτοχος με 50.000 ευρώ στην Δικέφαλος Α.Ε. που θα κατασκευάσει το γήπεδο της ΑΕΚ με την ονομασία «Αγιά Σοφιά» ο οικουμενικός πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος βρέθηκε προ ημερών στο Άγιον Όρος. Και τα είπε χοντρά για να ακούσουν οι ηγούμενοι και παραηγούμενοι των μοναστηριών που δεν έχουν καταλάβει ότι «πρέπει να παραμείνει το Όρος τόπος ησυχαστικός, όπου λατρεύεται ο Θεός».
Στην Παντελεήμονος δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας μοναχός. Μόνο σλάβοι, Ρώσοι καιΟυκρανοί, που είναι στα μαχαίρια, όπως οι χώρες τους από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση.
Η Μονή Παντελεήμονος είναι το μοναστήρι που για αιώνες κανείς δεν ξέρει τι κρύβει. Μέχρι το 1917 είχε 6-7.000 μοναχούς και όλους αυτούς τους είχε καλέσει ο τσάρος για να πολεμήσουν τους μπολσεβίκους του Λένιν. «Τόσα χρόνια σας ταϊζω, κηφήνες, κοπιάστε τώρα να με ξεχρεώσετε».
Με την ευκαιρία. Μια φορά κι έναν καιρό, επί τσάρου, ήρθε από Ρωσία ένα παπόρι δήθεν για να τροφοδοτήσει με τρόφιμα το μοναστήρι και στο αμπάρι ήταν Ρωσίδες τρελλοκόριτσα που ξαλάφρωναν από τις ορμές τους τούς συμπατριώτες τους ιερομόναχους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα