Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τέσσερα σύγχρονα μοντέλα ερωτικών σχέσεων, που οδηγούν στο τίποτα!



Πολλοί αγωνίζονται να μας πείσουν ότι η κλασική μονογαμική ερωτική σχέση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας είναι ξεπερασμένη και παλαιομοδίτικη. Λες και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν το ντύσιμο, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να συμβαδίζουν με κάποια μόδα. Η νέα… λογική υποστηρίζει ότι στην εποχή μας ανοίγονται νέοι δρόμοι, οι οποίοι λειτουργούν ως εναλλακτικές λύσεις απέναντι στις μονογαμικές, πλήρους… ωραρίου (και αφοσίωσης) σχέσεις.

Κιτς και ντεμοντέ

Μήπως λοιπόν είναι καιρός να απαλλαχτούμε από την…ντεμοντέ, κιτς ιδέα ότι η εξεύρεση ενός και μοναδικού συντρόφου θα πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός της ζωής μας; Αυτό το ερώτημα θέτει η Αγγλίδα δημοσιογράφος Helen Croydon, συγγραφέας του βιβλίου «Screw the fairytale: a modern guide to sex and love» – δίνοντας μόνη της την απάντηση. Επιστρατεύοντας την προσωπική της πείρα, ανθρωπολόγους, ψυχολόγους και στατιστικές, παρουσιάζει στο βιβλίο της κάποια μοντέλα απελευθερωμένων σχέσεων, που ταιριάζουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Σύμφωνα με το metro.co.uk, ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τέσσερις νέοι τύποι ερωτικών σχέσεων του συρμού:

Το ζάπινγκ

Σύμφωνα με την Croydon, η τεχνική των πολλαπλών ραντεβού εφαρμόζει στην πράξη το δοκίμασε πριν αγοράσεις. Συνηθίζεται από εργένηδες και εργένισσες, οι οποίοι παίζουν ταυτόχρονα σε πολλά ταμπλό μέσω κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών των smartphones (location-mapping dating). Πώς λειτουργεί; Συναντιέσαι με κάποιον υποψήφιο, τον δοκιμάζεις, φεύγεις. Προχωράς στον επόμενο. Τον δοκιμάζεις, φεύγεις (ακριβώς όπως αλλάζουμε συνεχώς τα κανάλια στην τηλεόραση, μέχρι να βρούμε αυτό που μας αρέσει). Όμως ο παθιασμένος στόχος δεν είναι πλέον η σχέση, αλλά η…δοκιμή.

Ο… πολυέρωτας

Ο πολυέρωτας (polyamory) υποτίθεται ότι έρχεται να δώσει λύση σε όσους έχουν… μεγάλη καρδιά, που χωράει πολλούς ανθρώπους μέσα (ανεξαρτήτως φύλου). Οι πολυερωτευμένοι μπορεί να λατρεύουν πολλά άτομα ταυτόχρονα (π.χ. ένας άντρας να έχει σχέση την ίδια εποχή με δύο γυναίκες και έναν άντρα). Πολλοί μάλιστα έχουν συνήθως μια βασική σχέση και κάποιες… δευτερεύουσες.

Υβριδική σχέση

Σε αυτή τη σχέση οι δυο σύντροφοι έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες. Όμως δεν είναι απαραίτητο να χωρίσουν. Ο πιο ζωηρός μπορεί να αναζητήσει αλλού το σεξ (με την άδεια του/της συντρόφου του) και ο πιο ήσυχος να συνεχίζει να απολαμβάνει τη σχέση, σε επίπεδο φιλίας.

Ευέλικτο σεξ

Μετά τα flexi παπούτσια, έρχεται και το λεγόμενο «flexi sex». Αυτή είναι η λέξη για όσους/ες πειραματίζονται στον έρωτα και με τα δύο φύλα ταυτόχρονα. Κρατούν την ετεροφυλόφιλη σχέση τους και παράλληλα δοκιμάζουν (με τη συγκατάθεση του/της αγαπημένου/ης τους) να κάνουν επιπλέον μία ή περισσότερες σχέσεις με εκπροσώπους του φύλου τους.

Το παραμύθι της απελευθέρωσης

Σε πολλούς τελικά το κόλπο της απελευθέρωσης πιάνει. Έτσι πείθονται να πειραματιστούν σε σεξουαλικούς δρόμους, που οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση αφήνοντας ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα