Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Όταν όλα είναι αβέβαια

efood38
Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε μαθαίνοντας ότι κάποια πράγματα στη ζωή μας είναι δεδομένα. Ότι θα ξυπνήσουμε και την επόμενη μέρα θα βρίσκονται τα πράγματα στη θέση τους, απαράλλαχτα. Ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση. Τα σύννεφα γίνονται βροχή και ότι η γη γυρίζει.
Φτιάχνουμε τη ζωή μας με βάση κάποιες σταθερές και ακόμα όταν αυτές λόγο οικονομικών ή πολιτικών ή κοινωνικών συγκυριών αλλάζουν, προσαρμοζόμαστε και αναδιαμορφώνουμε τα σχέδιά μας. Όμως η ζωή συνεχίζεται.
Πως όμως μπορείς να αντιδράσεις όταν αυτά τα σταθερά και τα δεδομένα δεν ισχύουν πια; Πώς αντιδράς όταν η γη που πατάς και έχεις κτίσει πάνω της όλη τη ζωή σου, το βιoς σου, την οικογένειά σου σείεται και καταστρέφει ότι υλικό σου ανήκει; Τι είναι αυτό που σε κάνει να μένεις εκεί και να μη φεύγεις από το τόπο σου που μοιάζει να σε κατατρέχει και να σε κυνηγά, να προσπαθεί να καταστρέψει εσένα και τους κόπους μιας ζωής;

Ο σεισμός στη Κεφαλλονιά φανέρωσε όλο αυτό που λέμε «μανία της φύσης» και μας έδειξε για μία ακόμα φορά ότι τίποτα από αυτά που θεωρούμε απόλυτα δεδομένα δεν είναι σταθερό και δεδομένο για πάντα.
Εκτός από το πείσμα των Κεφαλλονιτών που είναι πιο ισχυρό από τον Εγκέλεδο. Και αν αυτός κατάφερε να τους κουνήσει λίγο, αυτοί δεν λένε να κουνηθούν ούτε χιλιοστό από τον τόπο τους. Θα μείνουν εκεί και με το πείσμα τους θα ξανακάνουν το νησί τους όμορφο, στολίδι του Ιονίου.
Γιατί όλα μπορεί να είναι αβέβαια εκτός από τη δύναμη του ανθρώπου. Μπορείτε να την δείτε στην Κεφαλλονιά.
ΥΓ Από το Υπ. Οικονομικών διαψεύστηκαν οι φήμες ότι θα φορολογηθεί ο έρωτας. Αγαπήστε ελεύθερα..... είναι (ακόμα) εκτός φορολογικών τεκμηρίων.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα