Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αττίλας και έποικοι μένουν στην Κύπρο και ο Έρογλου ειρωνεύεται



Ποια ελληνική και ποια κυπριακή κυβέρνηση θα μπορέσει όχι απλά να συμφωνήσει αλλά ακόμη και να συζητήσει την “λύση” του Κυπριακού, αν όσα αναφέρει σε δηλώσεις του ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων έχουν βάση; 

Ο Έρογλου σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού υποστηρίζει ότι το σχέδιο δεν προβλέπει ούτε αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, ούτε των εποίκων. “Οι ελληνοκύπριοι τρέχουν πίσω από ένα όνειρο”,είπε.

“Το σημαντικό είναι ότι θα ιδρυθεί ένας διζωνικός, δικοινοτικός συνεταιρισμός, δύο συνιστωσών πολιτειών στη βάση της ισότητας”, είπε ο Έρογλου ο οποίος υποστήριξε ότι “στο τέλος της συμφωνίας, οι συνιστώσες πολιτείες θα είναι κυρίαρχες, το νέο κοινό κράτος θα αντλεί την κυριαρχία του από τις συνιστώσες πολιτείες και η κυριαρχία τους θα επιβληθεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά”.



Για το εδαφικό


Απαντώντας σε ερώτηση για το εδαφικό ο Έρογλου είπε ότι ότι “όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί θα βγουν οι χάρτες,αν οι ελληνοκύπριοι παρουσιάσουν χάρτη κι εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας αναλόγως”.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι πουν όχι; 
«Δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια» είναι η απάντηση του Έρογλου.

Φυσικό αέριο και αγωγοί


Ο Έρογλου εξήγησε την αμερικανική κινητοποίηση για το Κυπριακό με το φυσικό αέριο, το οποίο όπως είπε μπορεί να μεταφερθεί φθηνά μόνο μέσω Τουρκίας.

Ανέφερε ότι η υγροποίηση του φυσικού αερίου θα στοιχίσει 9-10 δις ευρώ, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πιστεύει πως οι Ισραηλινοί με τους ελληνοκύπριους διαβουλεύονται την πώληση του φυσικού αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας . Γι΄ αυτό και η κινητοποίηση των ΗΠΑ .


onalert

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα