Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Όταν σκέψεις στοιχειώνουν το μυαλό


Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι κατά τη διάρκεια της μέρας μας κάποιες σκέψεις επαναλαμβάνονται, μοιάζουν με στοιχειωμένα φαντάσματα που επεμβαίνουν στα καλά καθούμενα χωρίς να τις περιμένουμε. Σα να υπάρχει μέσα στο κεφάλι μας ένα κασετόφωνο που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και εμείς μοιάζουμε αδύναμοι στο να τις αντιμετωπίσουμε.


Ίσως να προλαβαίνουμε να πούμε «σκάσε» στο μυαλό, ίσως πάλι να μουδιάζουμε τόσο πολύ και έτσι αυτά τα φαντάσματα κάνουν κουμάντο. Οι σκέψεις αυτές είναι σαν να υπάρχουν έπιπλα μπροστά στην είσοδο του σπιτιού μας και εμείς να πρέπει να δρασκελίσουμε πάνω από αυτά για να περάσουμε και να βγούμε έξω. Το κακό είναι ότι μας έχουν γίνει βίωμα και συνήθεια όλες αυτές οι στοιχειωμένες σκέψεις που δεν μας ενοχλούν και τόσο. 

Όμως το κακό δημιουργείται και τελικά αυτές οι σκέψεις μετατρέπονται σε εμμονές.

Κάθε προσπάθεια σκάσε θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα, γιατί το μυαλό μας έχει μάθει να αντιστέκεται σε κάθε σκάσε και του προκαλούμε αντίδραση. 

Κάθε αντίδραση που έχει το μυαλό μας σε κάθε μας σκάσε δημιουργεί μία επανάληψη χωρίς έλεος και χωρίς μέτρο. Έτσι αυτές οι σκέψεις αντί να σταματούν επαναλαμβάνονται και όχι μόνο δημιουργείται μία επέκταση των σκέψεων αυτών. 

Αρχίζουν οι εικόνες, εικονοποιούμε δηλαδή την κάθε σκέψη και αρχίζει να αποκτά μορφή. Μια μορφή που μόλις αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, εμείς νιώθουμε εγκλωβισμένοι μέσα σε μία ατέρμονη διαδρομή χωρίς οίκτο.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε μία μία τις σκέψεις αυτές και να τους επιτρέψουμε να εκδηλωθούν στο 100% με σκοπό για πρώτη φορά αντί να πω σκάσε στο μυαλό μου να του πω μίλα!!  

Όταν του επιτρέψω να μιλήσει και του ζητήσω να μου δείξει ακριβώς τι εννοεί και τι φοβάται, τότε μέσα από αυτή την πρότυπη και διάθεση για ανάλυση και συζήτηση το μυαλό θα σταματήσει να πετάγεται στα καλά καθούμενα μέσα στην μέρα με την σκέψη αυτή, γιατί δεν θα έχει κανένα λόγο, αφού θα έχει έρθει μία πνευματική ανάπτυξη στη σκέψη αυτή. 

Μπορεί η ανάπτυξη και η σωστή αντίληψη να μην έρθει με την πρώτη μέρα, αλλά να χρειαστεί κι άλλες, δεν πειράζει δώστε του όσο χρόνο χρειάζεται για να σταματήσει αυτό το φάντασμα να επεμβαίνει στη ζωή σας.  
 
Δωροθέα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα