Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κρισναμούρτι και οι δύσκολες…προσωπικές αντωνυμίες. {Βίντεο}



telikokrisnamoutri

«Ποιός είσαι;» ρωτούσε μπροστά σε κόσμο ο Κρισναμούρτι. Ακούγεται γελοία ερώτηση αλλά στα επόμενα δευτερόλεπτα, γίνεται δύσκολη η απάντησή της… Ο μεγάλος φιλόσοφος Κρισναμούρτι, ήταν ένας εμπνευσμένος στοχαστής, είτε διαφωνούμε, είτε συμφωνούμε με όσα λέει. Πάνω σε αυτό το θέμα, θεωρούσε πως είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να μας απασχολεί, άπαξ και κάνουμε τόσα πράγματα που στην καλύτερη περίπτωση, δεν ξέρουμε αν είναι δικά μας.

«Τί νόημα έχει να σας πω ποιός είμαι εγώ; Θα ήταν σα να κοιτάτε το μενού έξω από ένα εστιατόριο. Το γεύμα όμως, είναι μέσα; Θα χορταίνατε ποτέ βλέποντας ένα μενού;». Θα συμφωνούσες ότι είναι μια εξοχότατη παραβολή. Όμως ο σπουδαίος αυτός ομιλητής, το πήγε ακόμη παραπέρα. Αλήθεια, τί νόημα έχει αν λες «Εγώ», όταν όλα όσα κάνεις είναι αποτέλεσμα μιμητισμού; Περνάνε τα χρόνια και οι στιγμές και στην καλύτερη περίπτωση, «κάνεις ό,τι κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος». Ξεχνάς πως είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος, μια ξεχωριστή οντότητα και παρόλα αυτά, θεωρείς τον εαυτό σου «ξεχωριστή προσωπικότητα».
Μια καλή αρχή θα συνιστούσαν τα εξής: 1.Μη σε αγχώνει το τί έχει ο άλλος ή ποιά μόδα επικρατεί.2. Μην κρίνεις ό,τι σου μεταφέρουν χωρίς να το δεις. 3. Ειδικά για τους ανθρώπους, μη σε ενδιαφέρει τί γνώμη έχουν άλλοι για κάποιους ανθρώπους που εσύ δεν έχει γνωρίσει. Ο μιμητισμός, θα σε οδηγήσει στη σύγκριση κάτι που δεν έχει καμία σημασία στην ουσία. Προσπαθούμε να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο και μακάρι να βρούμε το δικό μας νόημα. Ο Κρισναμούρτι αναρωτιέται, πώς γίνεται ο υπολογιστής –που είναι μηχάνημα- να μπορεί να επανεκπαιδεύεται πιο εύκολα από τον άνθρωπο όταν ο πρώτος, είναι δημιούργημα του δευτέρου…

tsemperlidou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα