Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Βοσνία: Πορείες διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις...Η ΕΕ σκέφτεται να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στη Βοσνία



Φεβρουάριος 10, 2014.

Σαράγεβο.

 Εκατοντάδες διαδηλωτών πραγματοποίησαν σήμερα νέες πορείες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βοσνίας, Σαράγεβο και ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης.


Οι διαδηλωτές ύψωσαν πλακάτ που έγραφαν «Δικαστές και Αστυνομία προστατεύουν τη συμμορία της εξουσίας».


Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Μπράτσκο, Τούζλα, Μπίχατς, Μπουγκόινο, Βίτεζ και Μόσταρ.

Οι διαδηλώσεις έγιναν σε ένα σχετικά ήρεμο κλίμα, ενώ την Παρασκευή είχαν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις, οι χειρότερες μετά τον πόλεμο του 1990.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και της πυρπόλησης κυβερνητικών κτηρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταστράφηκαν  σημαντικά  ιστορικά αρχεία της Οθωμανικής περιόδου.

--

Η ΕΕ σκέφτεται να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στη Βοσνία


Φεβρουάριος 10, 2014.

Βιέννη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να στείλει περισσότερες μονάδες στρατού στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, σε περίπτωση κλιμάκωσης της βίας στη χώρα.

Αυτό δήλωσε την Κυριακή, ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βαλεντίν Ίνζκο, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

 Σύμφωνα με τον αυστριακό διπλωμάτη, η Βοσνία, βρίσκεται  στο χειρότερο σημείο από την εποχή του πολέμου στη χώρα, τη δεκαετία του ’90 του 20ου αώνα.

«Σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης, ίσως, πρέπει να σκεφθούμε την αποστολή στρατευμάτων από την ΕΕ», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σταθμεύουν περίπου 600 στρατιώτες στο πλαίσιο της πράξης «EUFOR Althea», που έγινε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα