Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

“Η γοητεία της υλικότητας”


Η γοητεία της υλικότητας είναι η αιτία όλης της τωρινής παγκόσμιας δυστυχίας, γιατί αυτό που ονομάζουμε οικονομικό πρόβλημα είναι απλώς το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης αυτής γοητείας.
Η Α. Α. Μπέιλη στο βιβλίο της ΓΟΗΤΕΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αναφέρει τα ακόλουθα για τη ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Η γοητεία της υλικότητας είναι η αιτία όλης της τωρινής παγκόσμιας δυστυχίας, γιατί αυτό που ονομάζουμε οικονομικό πρόβλημα είναι απλώς το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης αυτής γοητείας.
Στη διάρκεια των αιώνων η γοητεία αυτή διατηρούσε συνεχώς το αυξημένο ενδιαφέρον της φυλής, ώσπου σήμερα ολόκληρος ο κόσμος έχει παρασυρθεί στο ρυθμό του ενδιαφέροντος για το χρήμα. 
Ένας ρυθμός που εκπορεύεται από ψυχικά επίπεδα υπήρχε πάντα, έχοντας εδραιωθεί από Εκείνους που ελευθερώθηκαν από τον έλεγχο των υλικών αναγκών, από τη δουλεία του χρήματος και από την αγάπη για αποκτήματα. Σήμερα ο ανώτερος αυτός ρυθμός είναι αντίστοιχος προς την κατώτερη ρυθμική γοητεία κι έτσι όλος ο κόσμος σκέπτεται με όρους διαφυγής από το παρόν υλικό αδιέξοδο.

Εκείνες οι ψυχές που στέκουν στο φως το οποίο βρίσκεται στη βουνοκορφή της απελευθέρωσης κι εκείνες που προχωρούν ανοδικά έξω από τις ομίχλες της υλικότητας, είναι πλέον αρκετές σε ρυθμό για να κάνουν κάποια συγκεκριμένη εργασία σχετικά με το διασκορπισμό αυτής της γοητείας.
Η επίδραση των σκέψεων, των λόγων και της ζωής τους μπορεί και θα επιφέρει μια αναπροσαρμογή των αξιών κι ένα νέο πρότυπο ζωής για τη φυλή, που θα βασίζεται στη διαυγή όραση, την ορθή αίσθηση αναλογίας και την αντίληψη της αληθινής φύσης της υφιστάμενης σχέσης μεταξύ ψυχής και μορφής, μεταξύ πνεύματος και ύλης . εκείνο που ικανοποιεί μια ανάγκη η οποία είναι ζωτική και πραγματική, υφίσταται πάντοτε στο θείο σχέδιο. 
Εκείνο που δεν είναι αναγκαίο για την ορθή έκφραση της θειότητας και μια πλήρη και πλούσια ζωή, μπορεί να επιτευχθεί και να αποκτηθεί, αλλά μόνο μέσω της απώλειας του πιο πραγματικού και της άρνησης του ουσιώδους.

Σήμερα η γοητεία της υλικότητας μειώνεται αισθητά. Οι λαοί του κόσμου εισέρχονται στην εμπειρία της ερήμου και στην έρημο θα ανακαλύψουν πόσα λίγα χρειάζονται για μια πλήρη ζωή, αληθινή εμπειρία και πραγματική ευτυχία.
 Η αχόρταγη επιθυμία για αποκτήματα δε θεωρείται πια τόσο έντιμη επιθυμία όσο προηγουμένως και η επιθυμία για πλούτη δε δημιουργεί πια τα αρπακτικά χέρια όπως παλιότερα στη φυλετική ιστορία. 
Τα πράγματα και τα αποκτήματα γλιστρούν από τα χέρια που ως τώρα τα κρατούσαν σφικτά και μόνο όταν οι άνθρωποι σταθούν με άδεια χέρια και με ένα πραγματωμένο νέο πρότυπο αξιών, θα αποκτήσουν πάλι το δικαίωμα να έχουν και να κατέχουν.
 Όταν απουσιάζει η επιθυμία κι ο άνθρωπος δε ζητά τίποτα για το χωριστό εαυτό, η ευθύνη του υλικού πλούτου μπορεί να επιστραφεί πάλι σε αυτόν, αλλά η άποψή του θα είναι τότε απαλλαγμένη από την ιδιαίτερη αυτή γοητεία και οι ομίχλες της αστρικής επιθυμίας θα έχουν ελαττωθεί.

Η πλάνη σε πολλές μορφές μπορεί ακόμα να κυριαρχεί, αλλά η γοητεία της υλικότητας θα έχει εξαφανισθεί. Είναι η πρώτη που προορίζεται να εξαφανισθεί. Οι σπουδαστές θα κάνουν καλά να θυμούνται ότι όλες οι μορφές αποκτημάτων και κάθε υλικό αντικείμενο, χρήμα ή σπίτι, πίνακας ή αυτοκίνητο, έχει μια ενδόμυχη δική του ζωή, μια δική του εκπόρευση και μια δραστηριότητα που είναι ουσιαστικά εκείνη της έμφυτης ατομικής του δομής (γιατί το άτομο είναι μια μονάδα δραστήριας ενέργειας). Αυτή παράγει αντιστοιχίες στον κόσμο της αιθερικής κι αστρικής ζωής, όχι όμως στο νοητικό κόσμο. 
Οι λεπτοφυέστερες αυτές μορφές και διακριτικές εκπορεύσεις επαυξάνουν τη δυναμικότητα της παγκόσμιας επιθυμίας, συμβάλλουν στην παγκόσμια γοητεία και αποτελούν τμήμα ενός μεγάλου και ισχυρού μιασματικού κόσμου που βρίσκεται στο ενελικτικό τόξο, αλλά στον οποίο η ανθρωπότητα επί του ανοδικού τόξου είναι ωστόσο βυθισμένη. 
Γι αυτό οι Οδηγοί της Φυλής ένιωσαν την ανάγκη να σταθούν ενόσω οι δυνάμεις που εξαπέλυσε ο ίδιος ο άνθρωπος τείνουν να τον απογυμνώσουν και να τον αφήσουν έτσι να βαδίσει στην ερημιά. 
Εκεί, σε ότι ονομάζεται επανορθωτικές περιστάσεις, μπορεί να αναπροσαρμόσει τη ζωή του και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, ανακαλύπτοντας έτσι ότι η ελευθερία από τα υλικά πράγματα φέρνει μαζί της τη δική της ομορφιά και ανταμοιβή, τη δική της χαρά και δόξα.
Έτσι ελευθερώνεται για να ζήσει τη ζωή του νου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα