Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ιδρύει κόμμα και ο Νίκος Βαμβακούλας




Σεισμός 8 ρίχτερ. Όχι στη Κεφαλονιά. Σεισμός 8 ρίχτερ, που συγκλόνισε συθέμελα το πολιτικό σκηνικό και προκάλεσε την κατάρρευση του. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την απόφαση του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη να ιδρύσει κόμμα. Το "ποτάμι" (που είναι ο τίτλος του) θα γίνει ο χείμαρρος που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Ειδικότερα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Άνεμος αισιοδοξίας πνέει πλέον απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδος. Ο κόσμος ξαναβρήκε το χαμόγελο του.
Οι νέοι βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Οι γέροι ότι τα τελευταία χρόνια του βίου τους θα τα ζήσουν με αξιοπρέπεια. Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος τρέμουν από το φόβο τους για το κακό που τους βρήκε. Αν ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος με την απώλεια του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ήρθε ο Σταύρος Θεοδωράκης να καλύψει το κενό και με το παραπάνω.
Τα δεδομένα στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα. Ήρθε πλέον το τέλος των παραδοσιακών κομμάτων, δεξιών και αριστερών, που για δεκαετίες είχαν εγκλωβίσει τους Έλληνες. Οι Έλληνες μέσω του Σταύρου Θεοδωράκη σπάνε τα δεσμά της εξάρτισης από τον παλαιοκομματισμό.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Το "ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη τείνει να εξελιχθεί σε τσουνάμι. Κι άλλοι επιφανείς Έλληνες είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα. Τουλάχιστον άλλα πέντε νέα κόμματα είναι στα σκαριά. Ποιος είναι, δηλαδή, αυτός ο Κουτσούμπας που κρατάει τη σφραγίδα του ΚΚΕ με το σφυροδρέπανο; Ποιος ειναι αυτός ο μπαρμπα-Φώτης Κουβέλης; Ποιοι είναι αυτοί οι 58; Ούτε 60 δεν μπορούνε να γίνουνε. Δεν λέμε για Σαμαρά που έχει ήδη ξοφλήσει. Ποιος είναι ο Τσίπρας που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν είναι 15μελές μαθητικό συμβούλιο, που έκανε τον πρόεδρο ο Τσίπρας κι ανέβηκε στην ιεραρχία της ΚΝΕ.
Η Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των πολιτικών. Ήρθε η ώρα των δημοσιογράφων. Όχι, όμως, σαν απλοί βουλευτές ή Υπουργοί όπως μέχρι τώρα. Σε στυλ, δηλαδή, Αρίας Αγάτσα, Μανώλη Μαυρομάτη, Άννας Καραμανλή, Πέτρου Ευθυμίου και άλλων πολλών.Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την υπέρβαση. Δεν πήγε να αναζητήσει κομματική στέγη. Έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ένα τεράστιο βήμα. Είναι ο πρώτος δημοσιογράφος αρχηγός κόμματος.
Ξεφύγαμε, όμως. Λέγαμε ότι ο Σταύρος έκανε την αρχή. Άνοιξε το δρόμο. Σε άλλος επιφανείς συμπολίτες μας, που ακολουθούν το λαμπρό παράδειγμα του κι ιδρύουν κι αυτοί πολιτικούς σχηματισμούς. Νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι. Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες έτοιμοι για να καταθέσουν τα σχετικά χαρτιά στον Άρειο Παγο, προκειμένου να κατέβουν στις Ευρωεκλογές με δικά τους κόμματα είναι οι εξής:
- Ο Νίκος Βαμβακούλας
- Ο Λευτέρης Πανταζής. Που έχει βρει μάλιστα και το όνομα: ΛΕ ΠΑ. Δηλαδή: Λεύτερη Πατρίδα.
- Ο Στάθης Ψάλτης: Αν ο Γιώργος Πάντζας με τον Παύλο Χαϊκάλη μπήκαν στη Βουλή, εγώ θα κάνω ένα βήμα παραπάνω. Θα μπω στην Ευρωβουλή.
-Η Άντζελα Δημητρίου; Καλύτερες, δηλαδή, είναι από εμένα αυτές οι σουρτούκες η Εύα Καϊλή και η Έλενα Ράπτη;
- Ο Νίκος Αλέφαντος. Ο αγωνιστής των πάγκων. Ο Σπάρτακος του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
- Ο Γιώργος Τράγκας: μπορεί να νομίζει ότι με πρόλαβε αυτός ο Θεοδωράκης, αλλά στην τελική θα φάει την σκόνη μου.
- Ο Πιτ Παπαδάκος: εγώ μπορώ να βλέπω το μέλλον. Δεν θα μπορέσω να δω το σωστό για την Ελλάδα;
Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ακούει στο όνομα Γιώργος Νταλάρας. Πολύ σοβαρά στο να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος σκέφτεται ο Γιώργος. Ο καλλιτέχνης που δεν έχει πάρει από το δημόσιο χρήμα, ούτε μια δραχμή. Για να δείξει έμπρακτα την πολιτική διαφωνία του με τη σύζυγο του και το Μνημόνιο. Για να αποδείξει στην πράξη για ακόμα μια φορά ότι πέρα από την Κύπρο αγαπάει και την πατρίδα του. Για να αποστομώσει αυτούς τους ελάχιστους που τον αμφισβητούν. Αυτόν τον σαχλαμάρα τον Τζίμη Πανούση και τους εγκάθετους που τον γιαουρτώνουν.
Προκειμένου, μάλιστα, για να αποδείξει και στους πλέον δύσπιστους ότι γυρίζει σελίδα, θα αλλάξει για δεύτερη φορά το όνπμα του. Θα το ξανακάνει Νταράλας, όπως του πατέρα του κι όπως το διατηρούσε ο ίδιος μέχρι που έγινε καλλιτέχνης (τραγουδιστής δηλαδή) και το άλλαξε. Για να αποδείξει ότι δεν έχει καμιά ιδεολογική σχέση με την Άννα Νταλάρα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα