Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τι να κάνετε για να νικήσετε τον φόβο της επιτυχίας


exit
Ας δούμε τώρα τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τον φόβο της επιτυχίας και θα σας βοηθήσουν στην ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη σας.

  • Αναλύστε τη συμπεριφορά σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στη ζωή σας ο φόβος της επιτυχίας; Ποιοι είναι οι λόγοι για αυτό το φόβο; (γράψτε τους λόγους σε ένα χαρτί) Εάν δείξετε αυτούς τους λόγους σε ένα πρόσωπο που σας αγαπά και σας στηρίζει στην ζωή σας τι νομίζετε ότι θα έλεγε; Με τι θα συμφωνούσε και με τι θα διαφωνούσε;
  • Σε ένα άλλο φύλλο χαρτί, γράψτε ένα προς ένα, όλους τους λόγους που φοβάστε για να το δώσετε σε ένα πολύ αγαπημένο και έμπιστο φίλο σας κτλ. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο ειλικρινείς, να μην σκέφτεστε αυτά που γράφετε και μην τα αναλύετε ή τα επικρίνετε.
  • Ζητήστε από τον φίλο σας να γράψει την ειλικρινή του γνώμη για τους φόβους σας σε ένα χαρτί και να σας το δώσει. Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι κάτι σας εμποδίζει να κινηθείτε προς τα εμπρός , πάρτε αυτό το χαρτί και διαβάστε το προσεκτικά. Συνήθως ένας τρίτος προς το πρόβλημα είναι πιο αντικειμενικός από εσάς.
Η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας σε μεγάλο βαθμό δεν είναι αντικειμενική. Αν το μόνο που κάνετέ συνέχεια είναι να επικρίνετε τον εαυτό σας δεν τον βοηθάτε να προχωρήσει. Αν θέλετε να κάνετε περισσότερα δώστε στον εαυτό σας την άδεια και την ευκαιρία να τα κάνει. Αν δεν ξέρετε κάτι φροντίστε να το μάθετε… Αν χρειάζεστε βοήθεια, ρωτήστε…
Η αξία σας ως άτομο δεν εξαρτάται από τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες σας. Εξαρτάται από την ικανότητά σας να αισθάνεστε, να σκέφτεστε, να μαθαίνετε, να αναπτύσσετε τον εαυτό σας και να ενεργείτε. Οι δυνατότητες σας είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ξέρετε.
Μην δίνετε δικαιολογίες στον εαυτό σας και περάστε στην πράξη για να έρθει η μέρα που θα απολαύσετε τα αποτελέσματα. Διαβάστε για το φόβο της αλλαγής, της αποτυχίας και για άλλα εμπόδια που μας εμποδίζουν να έχουμε μια καλύτερη ζωή.
Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση σας και μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας. Σίγουρα θα σας βοηθήσει να λύσετε ορισμένα από τα προβλήματα που σας κρατούν μακριά από την επίτευξη των στόχων σας.

Η επιτυχία συνίσταται στο να σηκώνεσαι μια φορά παραπάνω από όσες πέφτεις.
Oliver Goldsmith
Ο φόβος της επιτυχίας
Βιβλιογραφία: Η επιτυχία, Ναπολέων Χίλλ – Kλέμεντ Στόουν, Εκδ. Στερέωμα
Η ψυχολογία της επιτυχίας, Γουίλιαμ Ατκινσον, Εκδ. Κονιδάρης

 Το Κλειδί της Σκέψης 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα