Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!




Να γίνει Δίκη ειδικά για τον Μέγα Αλέξανδρο. Αυτό προτείνει ο αποδυτηριάκιας. Να τον καθήσουν στο σκαμνί, να το καταδικάσουν αυτό το ασύνηθες άτομο, το κάργα προικισμένο, ένα στρατηγικό μυαλό απλησίαστης ικανότητας, με εξωανθρώπινους οραματισμούς και ασύλληπτα αποθέματα ενέργειας. Με ποια κατηγορία;
Έλα εδώ, κύριε Αλέκο, με ποιο δικαίωμα κουβάλησες τα στρατά σου για να κατακτήσεις λαούςσ' όλη την οικουμένη. Με αίμα κι όχι με εικόνες αγίων και εξαπτέρυγα, καντήλια και λιβάνια, ξεπάτωσες τόπους ξένους.

Συμφωνώ, δηλαδή, με τον μαλάκα τον Τούρκο εκείνο που ζητάει να αφαιρεθεί ο τίτλος του σουλτάνου από τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή, επειδή διέταξε να σκοτώσουν τον γιο του, τον Μουσταφά.
Όχι, δεν βάζω στο ίδιο σακί Αλέξανδρο και Σουλεϊμάν. Δεν είναι εκεί το θέμα. Ποιο είναι το θέμα; Ότι ο αυτοκράτορας, ο βασιληάς, ο τσάρος, ο όποιος εξουσιαστής δεν εκλέγεται. Δεν τον ψηφίζει ο κοσμάκης. Πολύ περισσότερο ο σουλτάνος, η πιο στυγνή και απόλυτη προσωπαγής εξουσία.
Το να πάρει το κεφάλι κάποιου ο σουλτάνος είναι σα να παραγγέλνει τον καφέ του. Δεν υπάρχει τέλος σε βιβλίο που θα αναφέρει τα οικογενειακά εγκλήματα στις σουλτανικές, αλλά και στις αυλές της δύσης. Ο πατέρας σκοτώνει αδελφό, γιο, διάδοχο. Το ίδιο διάδοχος άλλον μετά απ' αυτόν έχοντα σειρά διάδοχο, ας είναι αδελφός του, θείος του.

Τους μεγάλους της Ιστορίας δεν τους δικάζεις. Τα όργια των μεγάλων της Ιστορίας φωτίζουν την ασημαντότητα του μεγέθους εκείνου που λέγεται λαός. Χαίρετε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα