Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι σπόροι της τιμιότητας


Ήταν κάποτε ένας Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης πολυεθνικής Εταιρείας ο οποίος βρίσκονταν  στο στάδιο της συνταξιοδότησης. 

Στην διάρκεια της καριέρας του είχε προσπαθήσει   για να κάνει την εν λόγω εταιρεία πολύ μεγάλη.

 Για το λόγο αυτό ήθελε κάποιο διάδοχο εξίσου ικανό με αυτόν . 

Έτσι  Εκείνος αποφάσισε να συγκαλέσει μια συνέλευση των υποψηφίων στελεχών  που πίστευε ότι διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα. 

Στη συνάντηση έδωσε στον καθένα τους από ένα σπόρο ,  τους ζήτησε  να τον πάρουν σπίτι τους να τον φροντίσουν  δίνοντας τον απαιτούμενο ήλιο και νερό που χρειάζονταν και μετά από ένα χρόνο να φέρει ο καθένας το φυτό που είχε μεγαλώσει στο γραφείο , για να δουν όλοι μαζί τα αποτελέσματα. 

Το πρόσωπο που θα έχει το ομορφότερο, το ψηλότερο και το πιο υγιεινό φυτό θα ονομαστεί ως CEO (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας).

Τα υποψήφια στελέχη της εταιρίας ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι που θα είχαν την ευκαιρία να την ευκαιρία γίνουν  CEO της πολυεθνικής εταιρείας. Ένα κορίτσι που ονομάζονταν  "Adwitya", συμμετείχε στη συνάντηση και ήταν πολύ χαρούμενη που πήρε και εκείνη ένα σπόρο. 

Μόλις  έφυγε από το γραφείο πήγε μαγαζί και αγόρασε χώμα και γλάστρα για τον σπόρο της .Στο σπίτι οι γονείς της σοκαρίστηκαν όταν την είδαν να φέρνει την γλάστρα σπίτι αλλά όταν τους  εξήγησε την ιστορία χάρηκαν και εκείνοι μαζί της, και συμφώνησαν να την βοηθήσουν στην προσπάθεια της αυτή. 

Οι πρώτες μέρες πέρασαν με πολύ φροντίδα και αγάπη για τον σπόρο αλλά παρόλο που η Adwitya του έδινε το απαραίτητο νερό και φρόντιζε να το βλέπει ο ήλιος, ο σπόρος δεν μπορούσε να βλαστήσει.

 Έτσι  πέρασαν οι πρώτες εβδομάδες αλλά και οι μήνες χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Η Adwitya συνέχισε να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει. Έξι μήνες αργότερα παντρεύτηκε με το παιδικό της φίλο και πήρε την γλάστρα με τον σπόρο μαζί της. Ήταν όμως πολύ αναστατωμένη που δεν φύτρωνε ο σπόρος, γι αυτό ο σύντροφος της την συμβούλεψε να μην εκνευρίζεται και αν αφοσιωθεί στην δουλειά της.

Ο χρόνος δεν περιμένει και έτσι έφτασε η ημέρα που η   Adwitya έπρεπε να πάει με το φυτό στο γραφείο. Στη γλάστρα της  Adwitya δεν υπήρχε τίποτα για να παρουσιάσει εκτός από χώμα και έναν σπόρο κρυμμένο μέσα του που δεν ήθελε να βλαστήσει με τίποτα .Έτσι δεν ήθελε να πάει στο γραφείο με την γλάστρα .

Ο σύζυγος της όμως την έπεισε ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να είναι ειλικρινής και να τη πάρει μαζί της. Όταν πήγε στο γραφείο όλοι  άρχισαν να γελούν μαζί της  καθώς κρατούσε μία άδεια γλάστρα. 

Όταν ήρθε η ώρα για τη συνάντηση   μέσα στην αίθουσα  όλοι οι άλλοι είχαν τις γλάστρες με τα όμορφα φυτά τους αλλά η  Adwitya κρατούσε μία άδεια γλάστρα. 

Όταν την είδε ο διευθύνων σύμβουλος ρώτησε   το λόγο, εκείνη είπε τι ακριβώς συνέβη και τότε διευθύνων σύμβουλος διέταξε να βγουν όλοι έξω, γιατί όπως τους είπε  είστε όλοι εκτός συναγωνισμού. 

Όταν ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος ανακοίνωσε ότι η νέα  CEO Διευθύνων Σύμβουλος σας είναι η "Adwitya Sharma"

Όλοι σοκαρίστηκαν γιατί κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα , όταν ρώτησαν  τον απερχόμενο  CEO εκείνος τους απάντησε ότι όλοι οι σπόροι που τους έδωσαν ήταν νεκροί συνεπώς δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δεν είστε ειλικρινείς με την εταιρεία μας. 

Συνεπώς ο μοναδικός έντιμος άνθρωπος, η Adwitya Sharma,  αξίζει να είναι ο διάδοχος μου.

Αν φυτέψετε ειλικρίνεια, θα καρπωθείτε  εμπιστοσύνη.

Αν εργαστείτε  με καλοσύνη, θα αποκτήσετε πραγματικούς φίλους.

Αν  σπείρετε επιμονή, θα καρπωθείτε με ικανοποίηση.

Αν σπείρετε σκληρή δουλειά, θα καρπωθείτε   επιτυχία.

Αν έχετε φυτέψει συγχώρεση, θα καρπωθούν τη συμφιλίωση.
 
Να είστε προσεκτικοί τι θα φυτέψετε . Θα καθορίσει τι θα καρπωθείτε αργότερα ..


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα