Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τροφή και Υγεία




Αυτά που δεν μας έμαθαν σωστά στο σχολείο, αυτά που ξέρουν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι γιατροί και κρύβουν από εμάς.

Η Ηφαιστειακή Μάσκα κλείνει τις πληγές της ψωρίασης αλλά και ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ κάνει ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ καθαρίζοντας τον οργανισμό από μέσα προς τα έξω.
Η αποτοξίνωση πρέπει να συνεχίζεται με την αλλαγή διατροφής, άσκησης και τρόπου σκέψης.


Ο τρόπος σκέψης είναι πιο δύσκολο να αλλάξει όμως η άμεση αλλαγή στην διατροφή και η άσκηση είναι στο χέρι μας.

Ξεκινάμε να ζούμε!


Τα τρία απαραίτητα πράγματα για να έχουμε Υγεία είναι:


  • Οξυγόνο
  • Καθαρό Νερό
  • Σωστή τροφή

Μαθαίνω λοιπόν όσο ψάχνω και ερευνώ ότι το σώμα μας έχει Ph.Είμαι τόσο ανεκπαίδευτος που ποτέ μου δεν έκατσα να μάθω τι είναι αυτό.
Το έχω ακούσει από την τηλεόραση μέσα από διαφημίσεις που μας έλεγαν : "Με ουδέτερο Ph, φιλικό στο δέρμα".
Πόσο σημαντικό όμως είναι, ποτέ δεν μου το είπε κάποιος γιατρός ή άλλος ειδικός.


Εσένα αν σου είχαν πει πως όσο τρως όξινα, ρίχνεις το Ph σου και θα αρρωστήσεις δεν θα πρόσεχες τι βάζεις στο στόμα σου; Εμένα δεν μου το είχαν πει!
Όλα αυτά που θα βρεις στα ράφια των σούπερ-μάρκετ! ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ είναι ακατάλληλα!
Και μας σκοτώνουν, μας δολοφονούν και κάνουν οικογένειες να υποφέρουν χάνοντας στο τέλος τους ανθρώπους τους!

Μας δηλητηριάζουν με τις τροφές και μας αποτελειώνουν με τα φάρμακα!
Πήγα σε τόσους γιατρούς και με μία λαμπρή εξαίρεση (να είσαι καλά πάντα κυρία Διαμάντω) κανείς δεν με ρώτησε ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ.
Γιατί τρώω έτσι και αυτοκτονώ μέρα με την ημέρα;...

Ο πίνακας αυτός δείχνει πως το αίμα μας (το δέρμα έχει χαμηλότερο, πιο όξινο, και το στομάχι ακόμη πιο όξινο) για να έχουμε Υγεία πρέπει να έχει Ph σχεδόν 7.4
Στο 6.8 ξεκινούν οι ασθένειες και στο 5.8 τα καρκινικά κύτταρα βρίσκουν κατάλληλες συνθήκες για να κάνουν ζημιά!


Φίλοι μου, ότι τρώμε είναι είτε όξινο, είτε ουδέτερο, είτε αλκαλικό.Για να έχουμε Υγεία το ιδανικό Ph του αίματος μας πρέπει να είναι σχεδόν 7.4.
Όταν τρώμε όξινες τροφές ο αριθμός αυτός μειώνεται και αυτό προκαλεί ασθένειες!
Όλοι ακούμε και "ξέρουμε" πως η διατροφή είναι το Α και το Ω για την Υγεία μας αλλά δεν καταλαβαίνουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει αυτό.

Σταματήστε να τρώτε όξινες τροφές! Λέγεται πως το ποσοστό πρέπει να είναι 80% αλκαλικές και 20% όξινες.


Επίσης κανείς γιατρός δεν μου είπε τόσα χρόνια (15) που ταλαιπωρούμαι από την ψωρίαση πόσο σημαντικό είναι να μην τρώω ΝΕΚΡΕΣ τροφές και ΠΤΩΜΑΤΑ ζώων τα οποία δεν έχουν βιοενέργεια να μου προσφέρουν! Δεν έμαθα ποτέ, παρά τώρα πρόσφατα, πως τα περισσότερα χρήσιμα συστατικά των τροφών μας καταστρέφονται με το μαγείρεμα όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40-45 βαθμούς.
Και πως να μην τα μαγειρέψουμε...Αφού δεν είναι φυσική τροφή για να φαγωθεί όπως είναι.

Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί είναι πλέον φίλοι μου και σύμμαχοι Υγείας!
Δεν είναι δυνατόν να φάει κανείς όσα φρούτα και λαχανικά χρειάζεται καθημερινώς.Η λύση για αυτό είναι οι ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!

ΟΞΙΝΕΣ & ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να γινόμαστε ποιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να "βάζουμε" ποιο εύκολα περιττά κιλά. Για μια ποιο υγιεινή διατροφή αλλά και για να χάσουμε ποιο εύκολα βάρος θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.
Τα τρόφιμα που είναι αλκαλικά ή όξινα είναι πολύ εύκολο να τα κατηγοριοποιήσουμε ως εξής : μπορούμε να πούμε ότι τα "κακά τρόφιμα" όπως η ζάχαρη, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, η μαγιά, τα αεριούχα ποτά, τα πατατάκια, οι σοκολάτες, το αλκοόλ κλπ ανήκουν στις όξινες τροφές και τα "καλά τρόφιμα" όπως οι σαλάτες και τα λαχανικά ανήκουν στις αλκαλικές τροφές. Τη μεγαλύτερη σύγχυση στην κατηγοριοποίηση αυτή την προκαλούν τα φρούτα, τα οποία παρά τα πολλά θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που περιέχουν, έχουν και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έτσι έχουν όξινη επίδραση στο σώμα μας. Έτσι τα περισσότερα φρούτα ανήκουν στις όξινες τροφές με εξαίρεση το αβοκάντο, το λεμόνι, το λάιμ, το καρπούζι και η ντομάτα.

Γιατί όμως πρέπει να τρώμε περισσότερες αλκαλικές τροφές;
Η απάντηση είναι πως το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.4, δηλαδή ελαφρά αλκαλικό. Για να το διατηρήσουμε σε αυτή την τιμή πρέπει να τρώμε πολύ περισσότερες αλκαλικές τροφές σε σχέση με τις όξινες.
Η αναλογία πρέπει να είναι περίπου 80% αλκαλικές τροφές και μόνο 20% όξινες.
Οι αλκαλικές τροφές είναι η βάση της υγείας. Ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος. Οι όξινες τροφές οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες. Η ισορροπία είναι περίπου 80% αλκαλικό περιβάλλον και 20% όξινο.
Ξέρετε ότι το κρέας, τα τυριά αλλά και κάποια φρούτα ή λαχανικά δημιουργούν όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό μας, μας απορροφά ενέργεια, μας αφήνει απροστάτευτους στις ασθένειες και μας προσθέτει κιλά; Κι όμως, νέες έρευνες δείχνουν ότι μπορούμε να αναστρέψουμε τις ζημιές αλλά και να χάσουμε εύκολα βάρος αν καταναλώνουμε περισσότερες τροφές από μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων. Όπως διευκρινίζει η δρ. Σίντι Ομάρα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, πρέπει να αυξήσουμε κατά 75% στη διατροφή μας τις αλκαλικές και να περιορίσουμε στο 25% τις όξινες τροφές. Σύμφωνα με τη δρ. Ομάρα και την ερευνητική της ομάδα, κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ' αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί.

Πώς δρουν οι όξινες τροφές.
Όταν η διατροφή μας περιλαμβάνει πολλές τροφές που δημιουργούν όξινη κατάσταση, το επιπλέον οξύ μπορεί να οξειδώσει τους ιστούς και τα όργανα και να οδηγήσει σε ασθένειες. Μπορεί επίσης να αποτελέσει το αγαπημένο περιβάλλον για επιβλαβή βακτηρίδια και άλλους μικροοργανισμούς επιφέροντας βλάβες στους αδένες και τα όργανα. Ακόμα, αυτοί οι μικροοργανισμοί παρεμβάλλονται στη σωστή λειτουργία του συκωτιού και του θυρεοειδούς και καθυστερούν τη διαδικασία επεξεργασίας του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι νωθρός μεταβολισμός και ακατανίκητη έλξη για φαγητό με επακόλουθο τα αυξημένα λιποκύτταρα και τα επιπλέον κιλά.

Πώς οι αλκαλικές τροφές διευκολύνουν την απώλεια κιλών.
Τρώγοντας περισσότερες αλκαλικές τροφές, διατηρούμε την ισορροπία του σώματος μας περιορίζοντας το όξινο περιβάλλον. Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη να σχηματιστούν καινούρια λιποκύτταρα. Από τη στιγμή που το λίπος που έχουμε ήδη συσσωρεύσει δεν έχει να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό, κυριολεκτικά διαλύεται. Όταν επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία (υπερίσχυση της αλκαλικής κατάστασης) στο σώμα μας, αυτό επανέρχεται φυσιολογικά στο κανονικό του βάρος μέσα σε λίγους μήνες. Σύμφωνα μ' αυτήν τη θεωρία οι αλκαλικές τροφές είναι τα δομικά υλικά για την καλή υγεία. Όταν εισέρχονται στο αίμα μας, αρχίζουν να ανανεώνουν κάθε κύτταρο του σώματος μας. Και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η επιθυμία μας για φαγητό θα μειωθεί και τα επίπεδα της ενέργειας μας θα αυξηθούν. Επιπλέον, θα διαπιστώσουμε αλλαγές και στον καθρέφτη: πιο απαλό και σφιχτό δέρμα, πιο λαμπερά μάτια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥ ΖΩΗ

Σας υπόσχομαι πως θα αλλάξει θετικά ΚΑΙ η διάθεση σας αν εφαρμόσετε αυτή την διατροφή!

Η μέρα ξεκινά πάντα με χλιαρό νερό και λεμόνι. (Δείτε εδώ γιατί)

Δεν τρώω πλέον πρωινό πλούσιο Αμερικάνικου ή άλλου τύπου! Το στομάχι μετά την νηστεία κατά την διάρκεια του ύπνου δεν πρέπει να "βομβαρδίζεται" από λιπαρές και δύσπεπτες τροφές.
Θα πιω ένα φρέσκο χυμό με διάφορα φρούτα.(Δείτε εδώ γιατί)

30 λεπτά ΠΡΙΝ το μεσημεριανό είναι η ώρα που θα πιω τον χυμό λαχανικών ή νερό.

Στο μεσημεριανό μου έχω σαλάτα ωμή ή βραστή.
Το κυρίως πιάτο θα είναι είτε άμυλα είτε πρωτεΐνη.Ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζονται! (βλέπε όλα αυτά που συνηθίσαμε να τρώμε τόσα χρόνια κρέας με πατάτες, μακαρόνια με κιμά, κτλ κτλ)

Στα άμυλα περιλαμβάνονται:
  • Δημητριακά
  • Όσπρια
  • Πατάτες  (Οι πατάτες χωρίς φλούδα και οι πατάτες με την φλούδα έχουν διαφορά - Δείτε τον πίνακα με τις αλκαλικές και όξινες τροφές)

Στην πρωτεΐνη περιλαμβάνονται:
  • Κρέας-Ψάρι
  • Γαλακτοκομικά
  • Αυγά
  • Ξηροί καρποί/Σπόροι 

Στο απογευματινό μου στις 18:00 έχω τον δεύτερο χυμό φρούτων της ημέρας (μιαμ, μιαμ)

Το βραδυνό είναι το αργότερο μέχρι τις 21:30 (καλύτερα είναι στις 20:00 αλλά στο δικό μας οικογενειακό πρόγραμμα αυτό δεν είναι εφικτό) και περιλαμβάνει:
Χυμό λαχανικών ή νερό
Μετά από 15-30 λεπτά Σαλάτα ωμή ή βραστή 

ή

Ένα είδος φρούτου και ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί:
Αμύγδαλα
Ηλιόσπορος
Καρύδια

Ανάλατα και ωμά!

Βλέπετε πόσο σημαντικό είναι να ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΜΕ υγρά μαζί ή μετά το φαγητό μας!


Αυτό είναι το πρόγραμμα μου και νοιώθω ευγνώμων και υπερτυχερός που μαθαίνω να ζω έτσι!
Πολλές μέρες τρέφομαι μόνο με χυμούς και λίγους ξηρούς καρπούς το βράδυ και νοιώθω χορτάτος όλη μέρα!

Θα αρχίσω σύντομα να συγκεντρώνω εδώ στο blog μου συνταγές από θεραπευτικούς χυμούς ώστε να μπορέσει όποιος θέλει να τους φτιάξει και εκείνος.

Καλή Δύναμη σε όλες και όλους,
Γιώργος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΠΟΛΥ ΟΞΙΝΕΣΟΥΔΕΤΕΡΕΣΜΕΤΡΙΑ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ
pH 5,0-5,5pH περίπου 7,0pH 7,5-8,0
Αλάτι ιωδιούχο ραφιναρισμένο.ΑβγάΑβοκάντο
Αλεύρι ραφιναρισμένοΑγγούριΑλφάλφα
Αλλαντικά.ΑγκινάρεςΑρακάς
Ανθρακούχα αναψυκτικάΑλάτι Θαλασσινό Βερίκοκα ξερά
Αποστάγματα. (Γενικά Αλκοόλ).ΑμάρανθοςΒερίκοκα φρέσκα
Γλυκά με άσπρο αλεύρι και ζάχαρηΑμύγδαλαΓκρέιπφρουτ
Γλυκαντικά τεχνητάΒατόμουραΓλυκοπατάτες
Επιδόρπια με ζάχαρη ή γλυκαντικάΒούτυροΓογγύλια
Ζάχαρη και προϊόντα αυτήςΒρώμηΚαλαμπόκι
ΖελέδεςΓάλα (κυρίως το κατσικίσιο)Καρότα
Ζυμαρικά άσπρα.Γιαούρτι πρόβειο.Κολοκύθα
Ζυμαρικά κινέζικα.Γκοφρέτες δημητριακών χωρίς ζάχαρηΚολοκυθάκια
Κακάο.ΔαμάσκηναΚουκιά
Καπνιστά και παστά τρόφιμαΔημητριακά πρωινού ολ. αλέσεωςΚουνουπίδι
Καραμέλες.Ελαιόλαδο.Λάχανο
Καφές & ροφήματα με καφεϊνηΕλιέςΜανταρίνια
Κρασί.Ζυμαρικά (μόνο ολικής αλέσεως)Μαρούλι
Κρέας ἀρνὶσιο.ΗλιόσποροιΜήλα
Κρέας βοδινὸ.ΚαρύδαΜηλόξιδο
Κρέας γαλοπούλας.ΚαρύδιαΜούρα
Κρέας κατσικίσιο.ΚάσιουςΜπανάνες
Κρέας κότας.ΚάσταναΜπαχαρικά
Κρέας κουνελιού, λαγού.ΚεράσιαΜπρόκολο
Κρέας πάπιας.ΚεχρίΝεκταρίνια
Κρέας στρουθοκάμηλου.ΚινόαΠαντζάρια
Κρέας φραγκόκοτας.ΚολοκυθόσποροιΠατάτα με τη φλούδα
Κρέας χήνας.Κράκερ δημητριακών χωρίς ζάχαρηΠιπεριές
Κρέας χοιρινὸ.Κρεμμύδια φρέσκα και ξεράΠιπερόριζα φρέσκια
Κρέμες διάφορεςΚριθάρι σπόροιΠιπερόριζα φρέσκια
Κυνήγι Φασιανὸς, πέρδικα, ορτίκι. Λαχανάκια βριξελώνΠορτοκάλια
Μαγιονέζα εμπορίου.ΛιναρόσποροιΡοδάκινα
ΜαρμελάδεςΜακαντέμιαΣέλινο
Μπισκότα.ΜανιτάριαΣκόρδο
Μπύρα.Μαργαρίνες (μη υδρογονωμένες)Σμέουρα
Ντομάτα (μαγειρεμένη).ΜελάσαΣπανάκι & συναφή χόρτα
Ξύδι.ΜέλιΣταφίδες μαύρες
Οστρακοειδή (ειδικά τα στρείδια).ΜελιτζάναΣύκα φρέσκα
ΠαγωτάΜη υδρογονωμένα φυτικά έλαια.Φασολάκια φρέσκα
Ρύζι αποφλοιωμένοΜοσχοκάρυδοΦραγκοστάφυλο
Σάλτσες τυποποιημένεςΜούσλιΦράουλες
ΣιμιγδάλιΜουστάρδαΧαρούπια
ΣοκολάταΜπάμιεςΧουρμάδες φρέσκοι
Τρόφιμα με χημικά πρόσθεταΜπαχαρικά.ΠΟΛΥ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ
Τσάι μαύρο.ΝτομάταpH 8,5-9,0
Τυριά (Ανακατεργασμένα).ΞινόγαλοΑγαρ-Αγαρ 
Ψάρια. (Μόνο Ξιφίας, και φαγκρί)ΠαντζάριαΑκτινίδια
Ψωμί, αρτοσκευάσματαΠαξιμάδια (επτάζυμα)Ανανάς φρέσκος
ΜΕΤΡΙΑ ΟΞΙΝΕΣΠαξιμάδια (κριθαρένια)Αντίδια
pH 6,0-6,5Παξιμάδια (σίκαλης)Αφεψήματα βοτάνων
Γιαούρτι βιομηχανοποιημένο.Πάστες από ξηρούς καρπούςΑχλάδια
Γιαούρτι επιδόρπιο.Ποπ-κορν σπιτικόΚαρπούζι
Γλυκά με σπόρους και μέλι. ΠράσοΛάιμ
Δημητριακά πρωινού επεξεργ.ΡεβίθιαΛεμόνι
ΚέτσαπΡεπάνιΜαϊντανός
Κρασί χωρίς χημικάΡοφήματα από ξηρούς καρπούςΜάνγκο
Κρέμα γάλακτοςΡύζι αναποφλοίωτοΝεροκάρδαμο
Μαγιονέζα σπιτικήΣάλτσες σπιτικέςΠαπάγια
ΜαλάκιαΣιρόπι Σφενδάμου ανεπεξέργαστοΠεπόνι
Μπανάνες πράσινεςΣόγια και προϊόντα σόγιαςΣόδα μαγειρική (υπεραλκαλική)
ΜύδιαΣουσάμιΣπαράγγια
Πατάτες χωρίς φλούδαΤαχίνιΣταφίδες ξανθές
ΠίκλεςΤυρί & Γάλα  Σόγιας.Σταφύλια
ΠλιγούριΤυρί Κατίκι Δομοκού.Σύκα ξερά.
Ρύζι μερικώς αποφλοιωμένοΤυριά από πρόβειο ή γίδινο γάλαΦρούτα του πάθους.
Σιρόπι Σφενδάμου (επεξεργασμένο)ΦάβαΦύκια
ΣτάριΦακέςΧουρμάδες ξεροί
Τυριά κίτριναΦασόλιαΧυμοί λαχανικών
ΦαγόπυροΦιστίκια (εκτός από αράπικο)Χυμοί φρούτων χωρίς ζάχαρη
Φιστίκια αράπικαΦρουκτόζη.
ΨάριαΦύτρα δημητριακών
Ψωμί ολικής αλέσεωςΦυτρωμένα σιτηρά.
Ψωμί σίκαλης ολικής αλέσεως
Ψωμί των Εσσαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα