Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Έχω μόνο κλειτοριδικό οργασμό. Μήπως είμαι διαφορετική;


Καλημέρα είμαι η Αθηνά 21 ετών και θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με τον οργασμό στις γυναίκες. Οι φίλες μου λένε ότι μόνο αν νιώσεις κολπικό οργασμό μπορείς να ευχαριστηθείς την σεξουαλική επαφή. Εγώ αισθάνομαι μειονεκτικά γιατί αν και έχω σεξουαλικές επαφές από τα 18 μου έχω οργασμό μόνο κλειτοριδικά. Μήπως είμαι διαφορετική;

Απαντάει η Τιτίκα Μητσοπούλου Ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, Υποψήφια Δρ. Ιατρικής Σχολής Παν/μιο Ιωαννίνων
Καλή σου μέρα Αθηνά, αυτός είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από την σεξουαλική ζωή και ένα σφάλμα στο οποίο υπεισέρχονται τόσο άντρες όσο και γυναίκες. 
Στην πραγματικότητα ο γυναικείος οργασμός είναι ένας! 
Ήδη από το 1966 οι Masters και Johnson απέδειξαν ότι από νευροφυσιολογικής πλευράς, είναι λαθεμένη η διάκριση των δύο διαφορετικών οργασμών.
 Ο γυναικείος οργασμός πυροδοτείται από τον ερεθισμό της κλειτορίδας ή/και του κόλπου, αλλά και χωρίς τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων (πχ. μέσω φαντασιώσεων κ.α) και εκφράζεται με τις ρυθμικές συσπάσεις των μυών του κόλπου, ενώ συνοδεύεται από μία αίσθηση υποκειμενικής ικανοποίησης και ευχαρίστησης. 
Δεν χρειάζεται επομένως να αισθάνεσαι μειονεκτικά, αλλά αντίθετα να απολαμβάνεις την σεξουαλική σου ζωή, υποδεικνύοντας στον σύντροφό σου τι σου προκαλεί ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

thesy

psixologikosfaros

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα