Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κίνδυνο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και διεθνούς κατάρρευσης διαβλέπει ο Das

Κίνδυνο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και διεθνούς κατάρρευσης διαβλέπει ο Das

Κατά τον οικονομολόγο Satyajit Das, οι εκλεγμένοι πολιτικοί και όσοι χαράσσουν πολιτική αρνούνται να παραδεχτούν ότι το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και οι επιδοτήσεις που παρέχει το κράτος (που διασφαλίζουν εκλογικές νίκες) και βασίζονται στο δανεισμό δεν είναι βιώσιμες.
Σε άρθρο του στην INDEPENDENT («Political Repression is generating a dangerously high Democracy deficit») υποστηρίζει πως εσκεμμένα παραπλανούν τους πολίτες τους. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν επί τούτου μετακινήσει σημαντικές αποφάσεις εκτός των εκλογικών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Οι μικρότερες χώρες μπορεί να βρεθούν να συμπεριλαμβάνονται ή να αποκλείονται αυθαίρετα από σημαντικές αποφάσεις.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να πιστεύουν ότι η απάντηση στα προβλήματα είναι να μειώνουν τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία και να εμπιστεύονται τεχνοκράτες, προκειμένου να εφαρμόσουν κεντρικά τις ορισμένες πολιτικές (η ΕΕ ενορχήστρωσε για παράδειγμα την αντικατάσταση του Έλληνα και Ιταλού Πρωθυπουργού).
Η κρίση έχει υπονομεύσει τη σχέση μεταξύ ψηφοφόρων και εκλεγμένων πολιτικών σε πολλές χώρες και έχει σημειωθεί σημαντική μείωση εκλογικής στήριξης σε μεγάλα κόμματα. Το διευρυνόμενο κενό μεταξύ των απόψεων και των ανησυχιών των λαών και των πολιτικών και γραφειοκρατικών τάξεων απειλεί το εύθραυστο σύμφωνο που βρίσκεται στην καρδιά των ελεύθερων κοινωνιών. Ο κίνδυνος οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και διεθνούς κατάρρευσης είναι πολύ πραγματικός, καταλήγει ο Das.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα