Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ MUST ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Στα 16 της χρόνια παράτησε το σχολείο κι έγινε μοντέλο. Στα 20 παντρεύτηκε έναν σκηνοθέτη του σινεμά με τον οποίον έζησε 50 χρόνια. Στα 44 της ερωτεύθηκε έναν 28χρονο ηθοποιό τον οποίο επίσης παντρεύτηκε στα 52 της χωρίς ποτέ να τον εγκαταλείψει, ενώ δεν χώρισε ποτέ από τον πρώτο της σύζυγο.
Γνώρισε τον διάσημο Αμερικάνο συγγραφέα Χένρυ Μύλερ, στα 29 της και για 20 χρόνια ήταν εραστές, το πιο εμβληματικό ζευγάρι της λογοτεχνίας. Ο πιο μεγάλος έρωτας της ήταν η γυναίκα του Χένρυ Μύλερ.
Οι λεσβίες όπου γης πριν από 40 χρόνια πήραν το μήνυμα από τις οργανωμένες, τις στρατευμένες της δεθνούς λεσβιακής κοινότητας να διαβάσουν τα Ημερολόγια της Αναϊς Νίν, το βιβλίο που την έκανε παγκόσμια γνωστή. Να, τι γράφει η Αναϊς Νιν για την πρώτη της συνάντηση με τον Χένρυ Μύλερ στα «Ημερολόγιά» της:

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίαζε προς την πόρτα του εστιατορίου, όπου εγώ στεκόμουν, είδα τον άνδρα. Μέσα στα γραπτά του είναι εκθαμβωτικός, αρρενωπός, ζωώδης, μεγαλοπρεπής. Είναι σαν εμένα, σκέφθηκα. Ο Χένρυ έχει φαντασία, μια ζωώδη αίσθηση της ζωής. Μεθούσε από τη ζωή. Η εποχή μας χρειάζεται βία, κι αυτός είναι η βία».
Να, πως περιγράφει την πρώτη της συνάντηση με την σύζυγό του Χένρυ Μύλερ, την Τζούν Μασφηλντ: «Εντυπωσιακό λευκό πρόσωπο, μάτια γεμάτο φλόγες. Σαν ήρθε προς το μέρος μου, από το μισοσκόταδο του κήπου στο φως της πόρτας είδα την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Το κάλλος της μου έκοψε την ανάσα. Την έβλεπα και ένοιωθα ότι θα μπορούσα να αποτολμήσω οποιαδήποτε τρέλλα για χάρη της, να κάνω ό,τι μου ζητήσει. Ο Χένρυ εξαχνώθηκε, εκείνη ήταν πια το χρώμα και η λάμψη και το άγνωστο».
Σα σήμερα πριν από 111 χρόνια, 21 Φεβρουαρίου το 1903, γεννήθηκε η Αναϊς Νιν, αίμα Κούβας. Τα ναρκωτικά, το πάθος της για τα ψέματα, η ομοφυλοφιλία της, δηλαδή οι ατέλειωτες σεξουαλικές της σχέσεις ήταν υλικό συγγραφικό(!) για τον Χένρυ Μύλερ. Ασφαλώς και τα γνώριζε όλα για την ερωμένη και συνάδελφό του συγγραφέα ο Μύλερ. Όπως γνώριζε, μάλιστα συζούσε με την γυναίκα του και την ερωμένη της Τζιν, πριν η Τζούν γνωρίσει την Αναϊς.
Δεν είπαμε ακόμα τίποτα για την Αναϊς, τον Χένρυ, την Τζούν. Θα ήταν η παράλειψη αν δεν διαβάσετε τη συνέχεια, εντός της ημέρας, βέβαια.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα