Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τέσσερις μύθοι για την υγεία των 50άρηδων


Τέσσερις μύθοι για την υγεία των 50άρηδων
Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας μας διογκώνονται όσο μεγαλώνουμε.

Πρέπει όμως να διαχωρίζουμε το μύθο από την πραγματικότητα και να ξέρουμε τι πραγματικά μας βλάπτει και τι όχι. Δείτε τέσσερις συνήθεις μύθους που επικρατούν για τα προβλήματα που φέρνει το πέρασμα του χρόνου.


1. Η γυμναστική επιδεινώνει τον πόνο στις αρθρώσεις


Είναι δύσκολο να σηκωθούμε από τον καναπέ εάν αντιμετωπίζουμε πόνο στη μέση ή τα γόνατα. Η κακή φυσική κατάσταση όμως θα επιδεινώσει μελλοντικά το πρόβλημα. Ακόμη και ένας χαλαρός περίπατος καταπραΰνει την ακαμψία και δυναμώνει τους μύες ώστε να στηρίζουν καλύτερα τις αρθρώσεις.

2. Χρειαζόμαστε λιγότερο ύπνο όσο μεγαλώνουμε


Όσο μεγαλώνουμε μπορεί να είναι πιο δύσκολο να μας πάρει ο ύπνος, όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι χρειαζόμαστε ακριβώς τις ίδιες ώρες ύπνου. Η ιδανική διάρκεια είναι μεταξύ 7 και 9 ώρες για κάθε ενήλικα.

3. Απώλεια μνήμης + προχωρημένη ηλικία = Αλτσχάιμερ


Η μερική απώλεια μνήμης είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική με την πάροδο των ετών. Εάν όμως συνδυάζεται με την έλλειψη προσανατολισμού και την απώλεια αίσθησης του χρόνου (σύγχυση παρόντος-παρελθόντος), τότε πράγματι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

4. Όσο μεγαλώνουμε μειώνεται η ερωτική επιθυμία


Το σεξ δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των νέων. Μάλιστα, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα πολλά χρόνια και κάνουν συχνά σεξ είναι πιο ικανοποιημένα από το γάμο και τη ζωή τους γενικότερα.

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα