Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τι είναι η αντρική κλιμακτήριος;


Είναι το ανάλογο της εμμηνόπαυσης και δηλώνει τη βαθμιαία κάμψη της αντρικής αναπαραγωγικής ικανότητας. 

Η αντρική κλιμακτήριος δε χαρακτηρίζεται από αιφνίδιες ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει στις γυναίκες. 

Στους άντρες η υπόφυση παράγει την ορμόνη LH, η οποία ευνοεί την έκκριση τεστοστερόνης, και τη FSH, η οποία βοηθά στην ωρίμανση των σπερματοζωαρίων. Η παραγωγή αυτή μειώνεται σταδιακά με την πάροδο των χρόνων.

Παράλληλα ελαττώνεται και η ποσότητα της τεστοστερόνης: πρόκειται για την κύρια σεξουαλική ορμόνη των αντρών, η οποία παράγεται από τους όρχεις. 

Στην τεστοστερόνη οφείλεται η ανάπτυξη και η διατήρηση των αντρικών χαρακτηριστικών (τριχοφυΐα, χοντρή φωνή κ.λπ.), καθώς και η παραγωγή σπερματοζωαρίων. 

Η ηλικία κατά την οποία εμφανίζεται η κάμψη της γονιμότητας διαφέρει πολύ από άντρα σε άντρα: μερικοί στα σαράντα ή στα πενήντα τους χρόνια γίνονται στείροι, ενώ άλλοι παραμένουν γόνιμοι και σεξουαλικά ενεργοί μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. 

Το βέβαιο είναι ότι μετά τα εξήντα χρόνια παρατηρούνται συμπτώματα που οφείλονται στο γήρας: ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών και των λιπιδίων επιβραδύνεται, το κυκλοφορικό σύστημα παρουσιάζει δυσλειτουργίες, τα περιφερειακά νεύρα χάνουν βαθμιαία την ευαισθησία τους και η στυτική ικανότητα διαταράσσεται.

Η γωνία της στύσης αμβλύνεται με τα χρόνια. Γύρω στα τριάντα εμφανίζει τη μεγαλύτερη γωνία: +20° κατά μέσο όρο, σε σχέση με τη γωνία στύσης που παρατηρείται στα σαράντα ή στα πενήντα χρόνια. Μετά τα εβδομήντα η γωνία αμβλύνεται σημαντικά.

tovimatisgynaikas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα