Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πέντε «ύπουλες» αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο


Πέντε «ύπουλες» αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο
Τα χρέη, οι αυξημένες εργασιακές υποχρεώσεις και οι καυγάδες με το σύντροφο είναι μερικοί από τους λόγους που σίγουρα μας προκαλούν πονοκέφαλο. Μερικές φορές όμως η αιτία του πόνου δεν είναι τόσο προφανής.

Δείτε ποιοι είναι οι πέντε παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν τον ενοχλητικό πονοκέφαλο.


1. Υπερβολικό στρες


Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο στρες υπάρχει στη ζωή μας τόσο συχνότερα εκδηλώνουμε πονοκεφάλους και ημικρανίες.

2. Αφυδάτωση


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία έδειξε ότι η επαρκής κατανάλωση νερού προλαμβάνει τον πονοκέφαλο. Ο λόγος είναι ότι η αφυδάτωση κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και να αποστέλλουν στον εγκέφαλο τα σήματα του πόνου.

3. Τσίχλα


Η αθώα συνήθεια που μας χαρίζει δροσερή αναπνοή μπορεί να προκαλέσει και τον πονοκέφαλο. Ερευνητές από το Ισραήλ διαπίστωσαν ότι οι έντονες κινήσεις που κάνουμε όταν μασάμε την τσίχλα ασκούν έντονη πίεση στους μύες στο σαγόνι και το κρανίο.

4. Κατάθλιψη


Ο πόνος και ιδιαίτερα ο πονοκέφαλος είναι μία από τις συχνότερες ψυχοσωματικές ενδείξεις της κατάθλιψης σε αρχικό στάδιο. Σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα όπως η αϋπνία και η ευερεθιστότητα, ο πονοκέφαλος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα της κατάθλιψης.

5. Νόσος του Lyme (βορρελίωση)


Εάν πήγατε πρόσφατα μια βόλτα στην εξοχή και ξαφνικά αντιμετωπίζετε έντονους πονοκεφάλους, τότε η αιτία μπορεί να είναι η λεγόμενη βορρελίωση. Πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη που εξαπλώνεται στις αρθρώσεις, την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Εκτός από τον πονοκέφαλο, βασικά συμπτώματα της βορρελίωσης είναι ο πυρετός, η κόπωση και ο μυϊκός πόνος.

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα