Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μπορεί το σώμα μας να αισθανθεί μελλοντικά γεγονότα χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα;


skepsiΔε θα ήταν εκπληκτικό εάν το σώμα μας, μας προετοίμαζε για μελλοντικά γεγονότα τα οποία θα ήταν πολύ σημαντικά για εμάς, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ως προς το τι αφορούν αυτά τα γεγονότα;
Το προαίσθημα χωρίς κάποια εξωτερικά στοιχεία μπορεί στην πραγματικότητα να υπάρχει, σύμφωνα με τη μελέτη τουNorthwestern University, η οποία αναλύει τα αποτελέσματα 26 ερευνών που έχουν δημοσιευθεί μεταξύ του 1976 και του 2010.
Οι ερευνητές ήδη γνωρίζουν πως ο υποσυνείδητος νους μας ορισμένες φορές γνωρίζει περισσότερα από τον συνειδητό. Φυσιολογικές μετρήσεις υποσυνείδητων διεγέρσεων, για παράδειγμα, τείνουν να εμφανίζονται προτού έχουμε συνειδητή επίγνωση πως η τράπουλα που παίζουμε μία συγκεκριμένη στιγμή είναι εναντίον μας.

“Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι εάν οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να προβλέπουν μελλοντικά σημαντικά γεγονότα χωρίς κανένα στοιχείο ως προς τι θα μπορούσε να συμβεί”, λέει η Julia Mossbridge, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επιστημονική συνεργάτης στις μελέτες της οπτικής αντίληψης και της νοήσεως, στο εργαστήριο νευροεπιστημών του πανεπιστημίου Northwestern, Evanston, Illinois.
Κάποιος που παίζει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή στη δουλειά του, ενώ φοράει ακουστικά, για παράδειγμα, δε μπορεί να ακούσει πως το αφεντικό του πλησιάζει στο γραφείο του.
“Αλλά η ανάλυσή μας εισηγείται πως εάν είσαστε συντονισμένοι με το σώμα σας, μπορείτε να είσαστε σε θέση να εντοπίσετε αυτές τις προνοητικές αλλαγές μεταξύ των δύο και 10 δευτερολέπτων, εκ των προτέρων και να κλείσετε το παιχνίδι που παίζετε”, λέει η Mossbridge. “Ίσως να έχετε και την ευκαιρία να ανοίξετε και το πρόγραμμα/έγγραφο στο οποίο υποτίθεται πως δουλεύετε. Και, εάν είστε τυχεροί, μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά πριν το αφεντικό σας εισέλθει στο γραφείο σας.”
Αυτό το φαινόμενο ορισμένες φορές λέγεται “προαίσθημα” ή “αίσθηση του μέλλοντος”, αλλά η Mossbridge και άλλοι ερευνητές είπαν πως δεν είναι βεβαιωμένοι πως οι άνθρωποιbrain-colors όντως προαισθάνονται το μέλλον.
“Θα ήθελα να ονομάσω το φαινόμενο ‘ανώμαλη προνοητική δραστηριότητα’”, είπε. “Το φαινόμενο είναι ανώμαλο, κάποιοι επιστήμονες διαφωνούν, διότι δε μπορούμε να εξηγήσουμε με την τωρινή μας αντίληψη για το πώς λειτουργεί η βιολογία. αν και εξηγήσεις που σχετίζονται με τις πρόσφατες κβαντικές βιολογικές ανακαλύψεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να βγάζουν νόημα. Είναι προνοητική, διότι φαίνεται να προβλέπει μελλοντικές φυσιολογικές αλλαγές ως αντίδραση σε ένα σημαντικό γεγονός χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, και είναι δραστηριότητα λόγω του ότι αποτελείται από αλλαγές στο καρδιοπνευμονικό, στο δέρμα και στο νευρικό σύστημα.”
Η μελέτη, “Προγνωστική φυσιολογική πρόβλεψη φαινομενικά προηγούμενων απρόβλεπτων ερεθισμάτων: Μία μετα-ανάλυση”, είναι στην τρέχουσα έκδοση των Συνόρων της Επιστήμης της Αντίληψης. Εκτός από τη Mossbridge, κι άλλοι συγγραφείς της μελέτης συμπεριλαμβανομένου του Patrizio Tressoldi του πανεπιστημίου της Padova και της Jessica Utts του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Irvine.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ένα σχετικό με το θέμα ντοκιμαντέρ, από τη σειρά “Through the Wormhole”, με παρουσιαστή τον Morgan Freeman.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα