Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Εγέρθητι Για Το Περιβάλλον!!!



Η δημόσια εταιρεία κοινής  ωφέλειας της Ολλανδίας Waternet τοποθέτησε πρόσφατα υπαίθρια ουρητήρια, τα οποία λειτουργούν ως συλλέκτες ούρων,γύρω από το Άμστερνταμ (αλλά παραδόξως όχι στο  Waterlooplein), με την πρόθεση να τα μετατρέψει σε λίπασμα για τους αστικούς κήπους στις ταράτσες της πόλης.



Η ιδέα προέρχεται από το γεγονός ότι τα ούρα περιέχουν φώσφορο, ένα βασικό συστατικό για λίπασμα, που είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος, που αντιμετωπίζει εξάντληση, με ορισμένους ειδικούς περιβαλλοντολόγους να προβλέπουν ότι θα εξαντληθεί μέχρι το τέλος του αιώνα. 

Τα ούρα προκαλούν επίσης προβλήματα σε επιχειρήσεις όπως η Waternet, διότι ο φώσφορος κρυσταλλώνεται και φράζει τους σωλήνες. Ως λύση για τα δύο προβλήματα, η εταιρεία τοποθέτησε δημόσια ουρητήρια γύρω από το Άμστερνταμ. 

Αντί, να αποστέλλονται τα λύματα μέσω αγωγών αποχέτευσης όπως στις παραδοσιακά τουαλέτες, τα ούρα συλλέγονται και αποστέλλονται σε εγκατάσταση ανάκτησης, όπου ο φωσφόρος φιλτράρεται και μετατρέπεται σε λίπασμα. 

Η εκστρατεία συμπίπτει με τους νέους ολλανδικούς νόμους που επιτρέπουν στην αγροτική βιομηχανία να χρησιμοποιεί τα ανθρώπινα απόβλητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Το λίπασμα της Waternet θα χρησιμοποιηθεί για να δώσει όφελος στα αστικά αγροκτήματα των ταρατσών.

Η 400 ετών δημόσια υπηρεσία σχεδιάζει επίσης να ανοίξει ένα εργοστάσιο επεξεργασίας των αποβλήτων που θα παράγει 1.000 τόνους λιπάσματος ετησίως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα