Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι σταγόνες…μετράνε στον ωκεανό.

ΟΚ-MOTHER-TERESA--www.fullfun2u.com
«Και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα».
Μητέρα Τερέζα.
Τα λόγια είναι περιττά για τη Μητέρα Τερέζα. Δεν είναι μόνο το ήθος και η πίστη της για έναν καλύτερο κόσμο που σημάδεψαν την πορεία της. Είναι η έμπνευση που άφησε σαν παρακαταθήκη για κάθε έναν από μας. Αντιστρέφοντας τα εμπνευσμένα της λόγια, μας έρχεται η απορία: Σε τι απαντά άραγε η Μητέρα Τερέζα; Έχω μια ιδέα. «Τι πρέπει να κάνω για να είμαι σημαντικός; Τί σημαντικό μπορώ να προσφέρω;».

Εισφορά VS Συνεισφοράς
Μπέρδεμα θα μας προκαλούσαν οι παραπάνω ερωτήσεις. Άλλωστε, η μεγάλη αντίφαση γίνεται πραγματικότητα όταν ενώ σκεφτόμαστε με στόχο να ξεδιαλύνουμε θολούρες, στο τέλος των σκέψεων είμαστε περισσότερο μπερδεμένοι. Το παν, είναι να ξεκινάμε από τη σωστή αφετηρία. Για να φτάσουμε στον προορισμό μας, πρέπει να έχουμε επιλέξει σωστά την «αρχή» μας, για να μπορούμε να προσανατολιστούμε. Οι προσωπικές αντωνυμίες, ξεκινάνε με το «Εγώ». Είμαστε άτομα, ξεχωριστοί μεταξύ μας. Αλλά, μεταξύ μας…Σημαντικό είναι οτιδήποτε κάνει κάποιος για να το μοιραστεί. Αν ο στόχος ενός συνεργείου είναι η ανέγερση ενός κτιρίου, δε χρειάζεται να θυμηθούμε πόσοι κάνουν διαφορετική εργασία για να ολοκληρωθεί το κτίριο. Αν δεν υπήρχε κάποιος από αυτούς, το κτίριο δε θα ήταν ποτέ έτοιμο. Είπαμε όμως. «Συν-εργείο». Η προσφορά σου ως άτομο, παίρνει αξία όταν γίνεται «συν-εισφορά». Όταν δηλαδή «εσύ» ετοιμάζεις κάτι και για τους «άλλους». Η εισφορά, είναι σημαντική αλλά η συνεισφορά, απαραίτητη.
Οι προσωπικές αντωνυμίες, να σταματάνε στο «Εμείς»…
«Εγώ, Εσύ, Αυτός». Δηλαδή, το «Εγώ» σε άλλα πρόσωπα. Αμέσως μετά, περνάμε στο άθροισμα αυτών των προσώπων, στο «Εμείς». Ο εαυτός σου, παίρνει αξία όπως η Σελήνη παίρνει φως από την Ήλιο. Είσαι πραγματικά χρήσιμος, όταν λειτουργείς υπερ κάποιων. Βοηθάς. Το να βοηθάς, σημαίνει ότι χρειάζεσαι και ναι, είσαι απαραίτητος. Ο στόχος, ο οποιοσδήποτε στόχος είναι πάνω από εσένα, πάνω από τον δίπλα σου. Έχει το ίδιο ύψος όμως με το σύνολο που προσπαθεί να τον πετύχει. Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι να λειτουργεί καλά η «μηχανή». Τα γρανάζια αποτελούν τη μηχανή. Χωρίς αυτά, τίποτε δε δουλέυει, δεν κινείται. Το «Εγώ» είναι απαραίτητο για το «Εμείς». Τι παραπάνω θα ήθελες;Είναι λαμπρό το να ξέρεις ότι η προσφορά σου μεταβαίνει σε άλλους. Το να ζεις για τον εαυτό σου, είναι ένας πολύ ισχυρός λόγος ύπαρξης. Το να ζεις και για άλλους, σου δίνει πολλούς περισσότερους λόγους ύπαρξης. Λοιπόν, ποιά «ύπαρξη» είναι περισσότερο άξια;;
Μέχρι να ξεχειλίσει…
Η Μητέρα Τερέζα, με αυτά της τα λόγια δίνει την αξία που αρμόζει στις «σταγόνες». Στο λεξιλόγιό μας συνηθίζουμε να αναφέρουμε τις σταγόνες για να δείξουμε το ελάχιστο. Σε ποιά άλλα λόγια οι σταγόνες θα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο…Οι προσπάθειές μας γίνονται για έναν λόγο: Να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο ο ωκεανός. Ο ωκεανός, δίνει την αξία στη σταγόνα. Όπως το φως δίνει αξία σε οτιδήποτε φωτίζει. Οι προσωπικοί μας στόχοι αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν συμπεριλαμβάνουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Τι πιο όμορφο να έχεις για προσωπική υπόθεση το βάθος ενός τεράστιου ωκεανού; Ας γίνουμε η σταγόνα που θα ξεχειλίσει τον ωκεανό!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα