Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σεξ και θυμός

 Τον Ingram Smith, τον είχε στείλει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας στον οποίο δούλευε στις Ινδίες, για να μεταδίδει ανταποκρίσεις από τις ομιλίες του Κρισναμούρτι εκείνη τη χρονιά στις Ινδίες. Κάθε μέρα, έπρεπε να στέλνει και ανταποκρίσεις στην εφημερίδα που δούλευε και γι” αυτό έπρεπε να πηγαίνει στο Ταχυδρομείο – μιλάμε για την δεκαετία του’50. Εκεί, γινόταν τέτοιο μπάχαλο κάθε μέρα  -μόνο όποιος έχει πάει Ινδίες μπορεί να καταλάβει τι θα πει αυτό – που τον έκανε έξαλλο από  θυμό. Επειδή, όμως, του έκανε εντύπωση πόσο εύκολα και έντονα θύμωνε, και του φάνηκε υπερβολικό, ζήτησε να συναντηθεί με τον Κρισναμούρτι για να το συζητήσει. Το κείμενο που ακολουθεί είναι η περιγραφή αυτής της συνάντησης.
... Όταν έφτασα, εκείνος ήταν στο γραφείο, στην Vasanta Vihar. Πήγαμε στο δωμάτιο στο ισόγειο, όπου έγιναν και όλες οι επόμενες συναντήσεις μας. Καθίσαμε  ο ένας απέναντι στον άλλον. Στο σταθερό και ερευνητικό βλέμμα τού Κρίσνατζι, υπήρχε το ερώτημα: «Λοιπόν…;»

Του είπα ότι ήθελα να συζητήσω για το θυμό μου, για τις πολλές μορφές που παίρνει και τα πολλά προσωπεία που φοράω για να τον συγκαλύψω. Του μίλησα για την απογοήτευση και το πλήθος των άλλω συναισθημάτων που θεωρούσα ότι έχουν σχέση με τον θυμό.
Εκείνος, έσκυψε ελαφρά προς εμένα και ρώτησε: «Θέλετε στ” αλήθεια να το πάμε μέχρι το τέρμα το θέμα, κύριε;»
Για άλλη μια φορά είχα εκείνη τη μυστηριώδη αίσθηση μιας φοβερής ανησυχίας για το τι θα μπορούσε να βγει από μέσα μου στη φόρα, για το τι θα έπρεπε να παραδεχτώ. «Ναι, κύριε,» είπα.
Εκείνος ζήτησε να κάνουμε μαζί το ψάξιμο που εγώ είχα προκαλέσει. Γι” αυτό είχα έρθει. Συμφώνησα.  
Θα πρέπει, όμως, να περίμενα ν” αρχίσει πιο  μαλακά, ίσως από την επιφάνεια του θυμού, και μετά να γίνει δουλειά σε βάθος. 
Αλλά η πρώτη του κι όλας ερώτηση, σκάλισε μια περιοχή που δεν είχα σκεφτεί: «Πώς είναι οι σεξουαλικές σχέσεις σας με τις γυναίκες;»
Ο Κρισναμούρτι είχε αγγίξει μια πελώρια δεξαμενή ασυνείδητης ενέργειας και παρορμήσεων. Για μήνες στη ζωή μου, εκείνη την περίοδο, δεν είχε υπάρξει σεξ και κανένα άλλο τέτοιο ενδιαφέρον εκτός από την απόλαυση της γυναικείας ομορφιάς, κίνησης, απαλότητας, ελκυστικότητας και της ακαθόριστης γυναικείας χάρης και τα εξανεμιζόμενα ίχνη της μυρωδιάς τους που αφήνουν στο πέρασμά τους και τα οποία προκαλούσαν από πάντα την προσοχή μου. 
Από τότε που είχα φτάσει στην Ινδία δεν είχα εντοπίσει οποιαδήποτε φανερή σεξουαλική διέγερση μέσα μου. 
Αλλά και άλλοτε, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν ένιωθα καμιά σεξουαλική διέγερση, καμιά επιθυμία, μέχρι που θα εμφανιζόταν κάποια γυναίκα και θα ξυπνούσε τη μαγεία μέσα μου.
 Αυτά και άλλα πολλά πέρασαν σαν αστραπή από το μυαλό μου. 
Να τα πω όλα αυτά στον Κρίσνατζι; Τι να του πω και τι να κρατήσω για μένα! Έβαλα την ερώτηση κατευθείαν στον εαυτό μου: «Ποιες είναι οι σεξουαλικές μου σχέσεις με τις γυναίκες;» 
Εκείνα που σχετίζονταν με αυτή την ερώτηση  ήταν απίστευτα πολλά και ενοχλητικά. 
Παρατήρησα τι γινόταν μέσα μου, ξαναθυμήθηκα, έψαξα, διαισθάνθηκα.

Ο Κρίσνατζι με τον σταθερό, απρόσωπο τρόπο του, εστίασε την προσοχή μου εκεί που έπρεπε ρωτώντας με: «Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμηθήκατε με κάποια γυναίκα, κύριε;» Η ντόμπρα ερώτηση αξίωνε μια ντόμπρα απάντηση.

Του είπα πόσο πολύ καιρό πριν είχε συμβεί για τελευταία φορά αυτό. Κι αμέσως αναρωτήθηκα μήπως υπήρχε κάποια απογοήτευση μέσα μου σε σχέση με τις γυναίκες και το σεξ κι αυτή ακριβώς η απογοήτευση ήταν που είχε γυρίσει μέσα μου σε θυμό. Μήπως ο θυμός στο υποσυνείδητό μου ήταν συγκαλυμμένη σεξουαλική επιθυμία;
Εκείνος θα πρέπει να το διαισθάνθηκε ότι ήταν έτσι, αλλιώς δεν θα είχε κάνει ποτέ αυτή την ερώτηση. Και πράγματι, το είδα  ξεκάθαρα: Έτσι ήταν…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα