Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τον λαό τον έχουνε χεσμένο…..




Ο λαός εκπροσωπείται από τα διάφορα κόμματα τα οποία εκφράζουν υποτίθεται το σύνολο του ελληνικού λαού…έτσι νομίζουμε ότι γίνεται….αλλά όμως είναι μία αυταπάτη….! Τα κόμματα δεξιά, αριστερά, μεσαία….εκφράζουν υποτίθεται το σύνολο του λαού….αφού έχουν ψηφοφόρους οι οποίοι επιλέγουν ένα από αυτά και νομίζουν ότι τάχα εκπροσωπούνται επάξια…! 

Είναι όμως έτσι; Ασφαλώς και δεν είναι διότι το ίδιο το σύστημα δεν εφαρμόζει την απλή αναλογική…ώστε να εκπροσωπούνται όλοι στο ποσοστό που τους αναλογεί….! Και γιατί γίνεται αυτό…διότι οι πλειοψηφικές κυβερνήσεις απλά ελέγχονται από την κάθε εγχώρια ή ξένη εξουσία κι έτσι έχουν το επάνω χέρι….και πράττουν όλα τα εγκλήματα εναντίων του λαού…εκτός φυσικά από την κλίκα που οικονομικά έχει το επάνω χέρι και τρώει και κλέβει….με χρυσά κουτάλια. 


Ρωτάω σήμερα κάποιος-α μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να γίνει πολιτικός….αν δεν είναι πλούσιος-ια….κι αν δεν έχει την έγκριση του κόμματος……όπου σε κάθε κόμμα γίνεται «σφαγή» ποιος θα επικρατήσει….για το προσωπικό του συμφέρον ή το συμφέρον κάποιων ομάδων; 

Η απάντηση είναι όχι. Αν είσαι φτωχός δεν μπορείς να κυριαρχήσεις και να βγεις μπροστά σε οποιοδήποτε σημερινό κόμμα. Όλοι μα όλοι οι διατελέσαντες πολιτικοί είναι πλούσιοι εξ αρχής….και πολλοί γίνανε πλουσιότεροι στη συνέχεια της «καριέρας» τους. Ακόμη και στην τοπική αυτοδιοίκηση είδαμε κάποιους που είχαν τα λεφτά και η πρόσβαση τους στο σύστημα τους έκανε να πλουτίσουν….βλέπε δημάρχους κλπ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση για όλα τα επαγγέλματα. Όλα τα χρόνια στη Βουλή βλέπουμε κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα….συνήθως δικηγόροι-γιατροί-μεγαλοδημοσιογράφοι κλπ όπου αυτοί υποτίθεται οι πλέον πλούσιοι θα υπερασπιστούν τους φτωχούς ….και γιατί να το κάνουν βέβαια….αφού ο στόχος τους είναι και μόνον….η δική ιδιοτέλεια και το πώς θα αποκτήσουν περισσότερα χρήματα και δόξα.

Αν όμως είχαμε εκπροσώπηση στη Βουλή όλων των επαγγελμάτων…..και αφού π.χ είχαμε ας πούμε 300 επαγγέλματα…τα οποία θα υπήρχε και η αντίστοιχη κατηγοροποίηση και είχαμε από τον καθένα το δικό εκπρόσωπο…θα αγωνιζόταν για το δικό του καλό και αναγκαστικά θα συγκρουόταν και με τους υπόλοιπους…..επί ίσης όροις….

διότι το δικαίωμα της εργασίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών με τον όρο να αμείβονται όλα τα επαγγέλματα με τον ίδιο  μισθό….ας πούμε σήμερα ότι ο μέσος όρος επιβίωσης για τον κάθε εργαζόμενο είναι ας πούμε 1.700 ευρώ (ενδεικτικά) για να έχουμε μία αξιοπρεπή ζωή για όλους…και από εκεί και πέρα να διεκδικούσε το κάθε επάγγελμα αύξηση χρημάτων για να υπάρχει και η ανταγωνιστικότητα και εκείνα τα χρήματα τα επιπλέον…ανάλογα με το πόσα θα έβγαζε ο καθένας θα φορολογούνταν ανάλογα ώστε να υπάρχει μία ισορροπία και μία ανάπτυξη της χώρας. 

Κύριε θέλεις φινετσάτο τζιπάκι τσίλικο…δούλεψε επιπλέον δώσε το 40% των κερδών σου στο γενικό ταμείο του Κράτους και τα υπόλοιπα κάνε το γούστο σου….ότι εσύ θέλεις.

Το ξέρω θα σας φανεί ….κάπως περίεργα όλα αυτά που σας γράφω….αλλά στην ουσία η κάθε εργασιακή σχέση και η κάθε δουλειά έχει τη δική της αξία….και πρέπει όλες να αμείβονται το ίδιο, ώστε να μην υπάρχει αδικία. 

Αν θέλεις επειδή το γουστάρεις να γίνεις γιατρός…πάρε φίλε μου τα 1.700 και κατόπιν ως επιστήμονας προσπάθησε να κάνεις το κάτι καλύτερο. Αν φίλε σου αρέσει η γεωργία πάρε τα 1.700 και κατόπιν βρες νέες καλλιέργειες και καινοτομίες και φτιάξε νέα παραγωγή για το συμφέρον του λαού…..και ούτω καθ’ εξής ώστε όλοι να έχουμε μία βάση οικονομικής ισότητας και αξιοπρέπειας.

Νομίζετε ότι σήμερα κάνουμε τα επαγγέλματα που θέλουμε οι περισσότεροι; Η απάντηση είναι όχι. Διότι περίπου το 60% βρίσκεται σε κάποια σχολή…κατά τύχη ή κάποια σε σχολή της επόμενης προτίμησης τους και οι λιγότεροι από ένας στους πέντε φοιτητές εισάγονται σε σχολές πρώτης προτίμησης. 

Δηλαδή πέφτουμε έξω στην επιλογή του επαγγέλματος εξ αρχής, λόγω ελλιπούς επαγγελματικού προσανατολισμού. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα δαιδαλώδες διότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα και οι σύνθετες  ονομασίες των τμημάτων, μπερδεύουν τους υποψηφίους. π.χ  η εκπαιδευτική Κοινωνική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, το οποίο βγάζει δασκάλους της ειδικής αγωγής και το τμήμα της Κοινωνικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου  βγάζει Κοινωνιολόγους.

ΟΛΑ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΌΠΙΝ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ.

Όλοι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη θεωρία και στη πράξη. Σήμερα έχουμε πολλούς θεωρητικούς και όχι πρακτικούς. Όλοι γίναμε αμπελοφιλόσοφοι….αλλά δεν ξέρουμε να πιάσουμε μία βίδα. Άρα η τεχνολογική εκπαίδευση έπρεπε να είναι στην ίδια μοίρα με την θεωρητική εκπαίδευση. 

Ναι ρε φίλε….θέλω μορφωμένο το μαραγκό, τον υδραυλικό, τον τσοπάνη και ούτω καθ’ εξής. Και το σημαντικότερο είναι σαν κράτος οφείλεις να δίνεις ίσες ευκαιρίες σε όλους σε μία υποχρεωτική εκπαίδευση για όλους, ανάλογα με τα προσόντα και τις τάσεις που θα έχει ο καθένας. 

Εμείς έχουμε κάνει κάστες…..επαγγελμάτων και αναπαράγουμε έναν φαύλο κύκλο. Η φτωχή μάνα…ξεπουλάει όλα τα χωράφια της….για να κάνει το γιό της γιατρό…να τον κάνει πλούσιο….αλλά ξεχνάει όμως ότι πρέπει να τον κάμει σωστό άνθρωπο…διότι ρε μάνα…αν τον έχεις εμφυσήσει να γίνει με το έτσι θέλω γιατρός και πείσεις το παιδί σου για να βγάλει λεφτά…γιατί εσύ μια ζωή ήσουνα στην Ψωροκώσταινα…..και του δίνεις το γιατριλίκι πιπιλίζοντας από  μικρό….ότι έτσι θα σωθεί το παιδί σου…..μπορεί όμως αυτός στην πορεία του….να έχει σακατέψει πολύ κόσμο….και το φακελάκι θα συνεχίσει να πέφτει σύννεφο….και ο γείτονάς σου θα είναι το επόμενο θύμα. 

Η φτωχή ….η μάνα ονειρεύεται το παιδί της….στη δική της απόφαση….να γίνει γιατρός για να ξεφύγει από τη μιζιέρα…..και να βγαίνει στη γειτονιά καμαρωτή-καμαρωτή και να διαλαλεί ….εμένα ο γιος μου είναι μεγάλος και τρανός……αλλά κι από την άλλη αν το παιδί έχει πυγμή….και ξεφύγει από το γούστο της μάνας και αποφασίσει ότι θέλει να κάμει κάποιο άλλο επάγγελμα και πάλι πέφτει λόγω του συστήματος που ανέφερα παραπάνω….σε κάποιο άλλο επάγγελμα…που θα το κάνει με το ζόρι.

 Και θα αναφωνήσει ήδη κάποιος-α…μα τις γράφεις ρε φίλε….εδώ σήμερα είμαστε τόσοι άνεργοι….και το σύστημα μας χτυπάει αλύπητα….! Μην ξεχνάτε όμως ότι το σύστημα αυτό δεν το φτιάξατε εσείς….κι αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι ψηφίζοντας τους ανάλογους υποψηφίους των κομμάτων θα έχετε αντίστοιχη εκπροσώπηση….είσαστε γελασμένοι.

 Η δική σας ψήφος (από ηλικία 60 και πάνω….)  με το υπάρχον σύστημα καταδικάζει τα παιδιά σας και υποθηκεύει το μέλλον από τα εγγόνια σας. Και εσείς τι κάνετε; Επαφίεστε στην συνταξούλα σας…….και φοβάστε να μην την χάσετε διότι ήδη έχει μειωθεί και δεν κοιτάτε τις επόμενες γενιές που θα πεθάνουν εντελώς από την πείνα….!

Αλλά το  όλο σύστημα επιβίωσης εκ αρχαιοτάτων χρόνων έχει να κάμει με τις αγροτικές πόλεις που με μαθηματικό τρόπο είχαν επινοήσει οι πρόγονοί μας, όπου έφτιαχναν αυτές τις πόλεις και τα ιερά τους σύμφωνα με τους νόμους της φύσης και όχι παρά φύσιν….που ζούμε σήμερα…διότι όσοι έχουμε ζήσει σε πόλεις ή ακόμη ζούμε έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας και μένουμε στην μοναξιά της αυθυρπαξίας μας.

 Και το κακό έγινε εκείνα τα χρόνια…..όταν έπαψε να υπάρχει το όριο πληθυσμού της κάθε πόλης…..κι άρχισε να βγαίνει το μανιτάρι που λέγεται Αθήνα….που έγινε το κυρίαρχο κομμάτι εκείνης της εποχής…..που επικρατεί ακόμη και σήμερα….!  

Ο συγκεντρωτισμός και ο συνωστισμός στις μεγαλουπόλεις έφερε τον άνθρωπο να ζει σε κουτιά….σαν τα ποντίκια….κι έτσι ξεπήδησαν και οι «αρουραίοι»….που μας κυβερνούν και μας τρομάζουν ανά πάσα στιγμή με όπλο τον φόβο και την τρομοκρατία. Ο άνθρωπος που ζει μακριά από τη φύση…..χάνει τον ίδιο του τον εαυτό και την ενέργειά του. Χάνει τον προσανατολισμό του και γίνεται εχθρός του ίδιου του εαυτού…..αφού εγκλωβίζεται στον εαυτό του.

Ο Αριστοτέλης έλεγε: «Ως προς τη φυσική τάξη των πραγμάτων προηγείται της οικογένειας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά, διότι το όλον προηγείται κατ΄ανάγκη του μέρους» και «είναι φανερό ότι η πόλη υπάρχει εκ φύσεως και προηγείται του ατόμου». 

Ο Αριστοτέλης μας έδωσε τις βάσεις για όλη την ανθρωπότητα και για το ρόλο του ατόμου στην κοινωνία, διότι μας εξήγησε ότι ο άνθρωπος «είναι το ανώτερο από όλα τα ζώα, όταν φτάσει στην τελειότητά του, έτσι γίνεται και το χειρότερο, όταν απομακρυνθεί από το νόμο και το δίκαιο.» Ο άνθρωπος φίλοι μου γεννιέται έχοντας εκείνα τα όπλα που σκοπό έχουν να υπηρετούν την ΦΡΟΝΗΣΗ και την ΑΡΕΤΗ, τα οποία όμως είναι πολύ εύκολα να τα χρησιμοποιήσει για το αντίθετο.

Φυσικά το ότι υπάρχει το μαθηματικό μοντέλο εξάπλωσης της κάθε (πόλης) ….αλλά και ένα όριο της….έδινε μία σιγουριά και ήξερες το τι γινόταν στους κατοίκους της κάθε πόλης. Αν ξεφύγεις από αυτό …επωμίζεσαι και όλες συνέπειες ….αυτές που έως σήμερα μας χτυπάνε αλύπητα. 

Όταν ξέρεις τον διπλανό σου….υπάρχει και μία μικρή ελπίδα για να τον βοηθήσεις….αλλά και να σε βοηθήσει κι αυτός την επόμενη. Δεν μπορώ να σκέφτομαι το παιδί της Αφρικής….όταν το παιδί του γείτονά μου δεν έχει ψωμί να φάει….! 

Η αλληλεγγύη έχει πραγματικό πρόσωπο…..και την δείχνουμε καθημερινά όταν ξεπεράσουμε τον θάνατο. Αν σκεφτούμε ότι έως σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα…εδώ πάνω στη Γαία…τότε ίσως ξεπεράσουμε τις όποιες σκέψεις έχουμε για τον διπλανό μας και ίσως υπάρχει μια ελπίδα να βοηθήσουμε πραγματικά τον απέναντί μας. Ο άλλος στην ουσία είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Αυτή την στιγμή το σύνολο του ελληνικού λαού….βρίσκεται σε παραζάλη…κατέβασε το κεφάλι κάτω…και κλαίει την μοίρα του. Κάποιοι άλλοι που ακόμα έχουν κάποια φράγκα….το ρίχνουν έξω…και ζούνε με την ψευδαίσθησ…..ότι εμείς και καλά δεν καταλαβαίνουμε τίποτα…και γλεντάνε ….και λένε να πάτε να πάτε στα τσακίδια…! 

Αλλά όμως κάποτε τα χρήματα θα τελειώσουν ….! Και θα έρθετε κι εσείς οι λίγοι….όλοι στην ίδια μοίρα με εμάς…εκτός αυτών βέβαια που έκλεβαν τόσα χρόνια ασύστολα….κι έκαναν καβάντζα σε βάρος των άλλων…..και νομίζουν ότι περνάνε καλά και τρώνε με χρυσά κουτάλια….αλλά κανένας όμως δεν θα τα πάρει μαζί του….! Γεύεσται την εδώ εικονική πραγματικότητα σε αυτή την διάσταση.

Τι όμως μας μένει τελικά ΑΔΕΛΦΙΑ; Μα η Ψυχή…..!

Η Ψυχή….μια Ψυχή….που τώρα στις δοκιμασίες που συνεχίζουν να μας κτυπάνε την πόρτα…δείχνουμε τον αληθινό μας εαυτό…..ένα εαυτό που τα προηγούμενα χρόνια…είχαμε μία μεγάλη μάσκα και τον κρύβαμε.

Οι δοκιμασίες είναι αυτές που θα μας δυναμώσουν….ή θα μας εξοντώσουν. Τώρα ΠΡΑΓΜΑΤΙ δίνουμε την προσωπική μας μάχη σε κάθε επίπεδο και δείχνουμε το ποιοι είμαστε ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ μας.

ΟΛΟΙ…ΜΑ ΟΛΟΙ…ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ….!

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ…ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

(Το άρθρο αυτό γράφτηκε για τον εξής και μόνον λόγο….για να συλλογιστούμε το ποιοι είμαστε, το τι πράξαμε και το τι θέλουμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από εδώ και πέρα….! )


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα