Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το δωμάτιο απ' όπου "έφυγε" το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα




Κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε, μετά το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα. Δείτε ποιο ήταν και από που στάλθηκε

- Έστειλα ένα ‘l’, το πήρες;
- Πήρα ένα ‘l’.
- Έστειλα ένα ‘ο’, το πήρες;
- Πήρα ένα ‘ο’.


Το πιο πάνω μήνυμα έφυγε από μια οθόνη της αίθουσα 3420, στο Boelter Hall του πανεπιστήμιου UCLA, στις 29 Οκτωβρίου 1969 ακριβώς στις 10:30 μ.μ.

Αποδέκτης του μηνύματος ήταν μια άλλη οθόνη στο πανεπιστήμιο του Stanford.



Ο Leonard Kleinrock και η ομάδα του θα προσπαθήσουν να στείλουν από το UCLA είναι ένα "log" και το σύστημα είναι αρκετά έξυπνα προγραμματισμένο ώστε να προσθέσει "in" για να φτιάξει την εντολή "login". Υπάρχει παράλληλη τηλεφωνική σύνδεση και η διαδικασία ξεκινάει.

Εκείνη την στιγμή πολλοί λίγοι είχαν καταλάβει τι είχε δημιουργηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον συνωστισμό που δημιουργείται δεν υπάρχει καμία καταγραφή από κάποιο μέσο του επιτεύγματος! Μοναδική απόδειξη αποτελεί το log book του IMP και η καταγραφή ότι επετεύχθη επικοινωνία host to host.

Το 1969 υπήρχαν μόνο τέσσερις κόμβοι: στο UCLA, στο Stanford, το Πανεπιστημίο της Γιούτα και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Μέχρι το 1975 είχαν συνδεθεί σε δίκτυο 57 υπολογιστές και μέχρι το 1981 213... τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι. Σχεδόν παντού μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το ανακαινισμένο δωμάτιο από το οποίο "έφυγε" το πρώτο Διαδικτυακό μήνυμα, άνοιξε τις πύλες του το 2011 αφού αναστηλώθηκε από την ομάδα που το είχε πρωτοχρησιμοποιήσει και τώρα ανοίγει ξανά τις πύλες του στους φωτογράφους.




news247

Ξωτικό


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα