Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τι είναι η ιογενής μυοκαρδίτιδα



H μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονώδης προσβολή του μυοκαρδίου (του μυός της καρδιάς) συνήθως από ιούς και μικρόβια και σπανιότερα από ακτινοβολία, τοξικές ουσίες και φάρμακα. Μπορεί να προκαλέσει νέκρωση ή και εκφυλισμό των μυϊκών κυττάρων. Μπορεί να αποδειχθεί από ανεπαίσθητη έως ολέθρια. Η αντιμετώπιση είναι δύσκολη και δεν υπάρχει ειδική θεραπεία.


Η μυοκαρδίτιδα συνήθως εκδηλώνεται σε ένα κατά τα άλλα υγιές άτομο και μπορεί να εξελιχθεί σε ραγδαία και κάποιες φορές μοιραία καρδιακή ανεπάρκεια και αρρυθμία.
 
Οι επιπτώσεις είναι πολλές και διάφορες. Μπορεί να προκαλέσει μία ήπια ασθένεια χωρίς συμπτώματα που περνάει μόνη της, αλλά και πόνο στο στήθος, καρδιακή ανεπάρκεια ή ξαφνικό θάνατο. Ενα οξύ σύνδρομο, σαν έμφραγμα του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή), με κανονικές στεφανιαίες αρτηρίες έχει καλή πρόγνωση. Καρδιακή ανεπάρκεια, ακόμα και με διεσταλμένη αριστερή κοιλία, μπορεί επίσης να έχει καλή πρόγνωση. Ομως, κοιλιακές αρρυθμίες σε συνδυασμό με μεγάλου βαθμού καρδιακό αποκλεισμό έχουν δυσμενή πρόγνωση. Πλήρης απώλεια της δεξιάς κοιλιακής λειτουργίας συντελεί στην πρόγνωση θανάτου.

Σύμφωνα με έρευνες περίπου 40% των αιφνίδιων θανάτων σε νεαρές ηλικίες, κάτω των 35 ετών, φαίνεται ότι οφείλονται σε μυοκαρδίτιδα. Οι αιφνίδιοι θάνατοι των αθλητών οφείλονται σε μυοκαρδίτιδες ή μυοκαρδιοπάθειες που δεν έχουν διαγνωσθεί. Η συχνότητα εμφάνισης είναι παρόμοια και στα δύο φύλα, παρ’ όλα αυτά οι νέοι άνδρες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Οι ασθενείς συνήθως είναι αρκετά νέοι. Η μέση ηλικία ασθενών με μυοκαρδίτιδα είναι τα 42 χρόνια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα