Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

TA ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗΣ




Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.

Αγαπητέ αναγνώστη οι εντυπώσεις που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών μια γνωριμίας με ένα νέο πρόσωπο έχουν μεγάλη και καθοριστική σημασία για την μετέπειτα σχέση σου με το άτομο.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας αν είναι αρνητικές μπορεί να οδηγήσουν στη μειώση των επαφών δυο ατόμων. Αντιθέτως εάν αισθανθείς θετικά με ένα άτομο από την πρώτη στιγμή τότε επικοινωνείς περισσότερο και βρίσκεις κοινά στοιχεία των δυο σας. 

Τα σημαντικά συμπεράσματα για το θέμα προέρχονται από μια έρευνα που έγινε σε 164 φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα στο Οχάιο τους οποίος τους έβαλαν ανά 2 να συναντηθούν για πρώτη φορά.

Οι συναντήσεις αυτές διήρκησαν από 3 -10 λεπτά. Μετά από 9 εβδομάδες οι φοιτητές έδιναν πληροφορίες στους ερευνητές για την σχέση τους με το άτομο που γνώρισαν στην αρχή της έρευνας.

 Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έβλεπαν από την αρχή με θετικό τρόπο την εξέλιξη της σχέσης τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στενές σχέσεις. Και αυτό συνέβαλε ανεξάρτητα την διάρκεια της συνάντησης. 

Πολλοί πιστεύουν ότι η πρώτη συνάντηση είναι η αρχική επαφή και το ανιχνευτικό στάδιο για τη σχέση. Με τα πείραμα όμως στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα προστέθηκαν και ανακαλύφθηκαν καινούργια δεδομένα.

 Πάντως η θεωρία της σταδιακής ανάπτυξης με τη θεωρία των πρώτων εντυπώσεων δεν αποκλίνουν η μια από την άλλη. 

Άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλα τα στάδια μιας γνωριμίας μας με ένα άτομο ώστε να μην υπάρξουν λάθος αρχικές εντυπώσεις και στη συνέχεια ανούσιες προστριβές η και το αντίθετο ψεύτικες σχέσεις και θετική άποψη που είναι μονόπλευρη.

tovimatisgynaikas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα