Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Twitter kaput…


Εικόνες διάλυσης επικρατούν από το πρωί σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας, έπειτα από την απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν να κλείσει την πλατφόρμα του…twitter.

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι Τούρκοι χρήστες συνεχίζουν να μπαίνουν στο twitter.com αλλά το μόνο που βλέπουν στις οθόνες τους είναι το κωλοδάχτυλο του Ερντογάν και μια ανακοίνωση που γράφει “Error 404.Democracy Not Found. Please try again after the elections”.

Mετά το κλείσιμο του twitter, οι Τούρκοι πολίτες συνειδητοποίησαν ότι έχουν πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους που δεν ξέρουν τί να τον κάνουν, οπότε περιπλανιούνται σαν χαζεμένοι στους δρόμους, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να τους περνάνε για Έλληνες.

Η αλήθεια είναι πως οι Τούρκοι χρήστες του twitter είναι πάρα πολλοί και τουιτάρουν συνεχώς, με αποτέλεσμα μετά από χρόνια χρήση της πλατφόρμας να έχουν ξεχάσει τη μητρική τους γλώσσα, οπότε από σήμερα επικοινωνούν μεταξύ τους με τιτιβίσματα σκαρφαλωμένοι σε δέντρα και κολώνες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στην Προύσα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη ξερίζωσε το twitter, ώστε η διεθνής κοινότητα να γίνει μάρτυρας της δύναμης της Τουρκικής Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε ότι το κλείσιμο του twitter έγινε για την ανακούφιση των πολιτών, γιατί η πλατφόρμα αγνοούσε καταγγελίες τους να αφαιρεθούν κάποια links που έβγαζαν στη φόρα τις βρωμιές της κυβέρνησης Ερντογάν. Μιλάμε για μεγάλη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Έχει πολλή πλάκα όταν άτομα σαν τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποιούν τις λέξεις «δημοκρατία», «δικαιοσύνη» και «ανακούφιση των πολιτών» αλλά εννοούν ότι όλα γίνονται με δική τους εντολή και προς το συμφέρον των ίδιων και των φίλων τους. Τελικά, τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Αλήθεια, το μαύρο στην ΕΡΤ ποιος το θυμάται;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 6 Μαρτίου ο Ερντογάν είχε απειλήσει να κλείσει το facebook και τοyoutube, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο Μάρτιο να κλείσει και τα σύνορα της χώρας, ώστε η Τουρκία να γίνει κανονική Βόρεια Κορέα.

Κατόπιν αιτήματος χιλιάδων Τούρκων που τον ακολουθούν στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στράφηκε εναντίον των όσων έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για την Αργεντινή:

«Μας έλεγαν να γίνουμε Αργεντινή. Ο κ. Τσίπρας τη λέξη Αργεντινή σπίτι του την έχει απαγορεύσει, δεν τη λέει πια. Μετά μας είπε να γίνουμε Βενεζουέλα που σκοτώνονται για ένα κωλόχαρτο. Τώρα μας λέει να γίνουμε Τουρκία. Και ξέρετε τί έβλεπα χθες στο BBC; Έβλεπα που σκοτώνονται στην Τουρκία για ένα tweet. Έπαιζαν ξύλο ποιος θα απαντήσει στο tweet μου. Αυτό ήθελε να μας κάνει ο Τσίπρας. Από αυτό σωθήκαμε. Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα όταν τον δείτε αν έχει twitter, γιατί αν είχαμε γίνει Τουρκία δε θα είχε. Δε θα μπορούσε να διαβάζει τις παπαριές που ανεβάζω.»

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κατάφερε ο Ερντογάν είναι να δημιουργηθούν μέσα σε λίγες ώρες 2.500.000 tweets σχετικά με το κλείσιμο του twitter στην Τουρκία και να γίνει διεθνώς ρεζίλι.

Μου άρεσε πολύ κάτι που έγραψε κάποιος στο facebook: “Σε 100 χρόνια από τώρα, ο νέος Σαίξπιρ θα γράψει ένα μεγάλο, οικουμενικό θεατρικό δράμα βασισμένος στην άνοδο, την τρέλα και την πτώση του Ηγεμόνα Ταγίπ”.

Και συμπλήρωσε κάποιος άλλος: «Αναμφίβολα, η πορεία του Ερντογάν, τα πρώτα βήματα, οι διώξεις, το comeback, η άνοδος, η κυριαρχία, η δόξα και εν τέλει η αυτοκαταστροφική τρέλα, είναι από τα κορυφαία μαθήματα ηγεσίας της σύγχρονης εποχής.»

Διαβάζοντας τα παραπάνω, συμφώνησα απόλυτα. Βέβαια I Willi Am, που διαφώνησε, παρατήρησε τα εξής: «Οι αυτοκαταστροφικές τρέλες κι όλα αυτά είναι σχήματα που αφορούν πρόσωπα της λογοτεχνίας. Δεν αφορούν την ιστορία. Αφορούν τον Μάκμπεθ, γιατί είναι ο μόνος που ορίζει τις επιλογές του μαζί με κάποια στοιχεία μεταφυσικής -τις μάγισσες- και την ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί από παράγοντες που τους βλέπεις στο έργο. Τον Χίτλερ π.χ. δεν τον λες τρελό αυτοκαταστροφικό, γιατί με αυτό είναι σαν να εξαιρείς από τα γεγονότα την απόβαση στη Νορμανδία ή την κίνηση της βρετανικής κατασκοπείας με το πτώμα του ταχυδρόμου στην Ιταλία.
Αν του βγει του Ερντογάν και οι Τούρκοι ασπαστούν τον νεοϊσλαμισμό του; Η Κωνσταντινούπολη επαναστατεί. Στα Άδανα τί γινεται; Η τρέλα είναι αποκλειστική υπόθεση του υποκειμένου. Είναι μη καταλογισμός. Δεν ερμηνεύεται. Δεν ερμηνεύει την ιστορία.»

Τελικά συμφώνησα μαζί της. Όπως καταλαβαίνετε, είμαι πολύ σταθερός στις απόψεις μου. Ή μπορεί και όχι.

by To Skouliki Tom

thethreemooges


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα