Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

10 tips για να έχετε ενέργεια καθημερινά!!!

999812345

Νιώθετε τις αντοχές σας να σας εγκαταλείπουν; Χρειάζεστε τόνωση; Δείτε απλές συμβουλές που μπορούν να σας δώσουν τη χαμένη σας ενέργεια!

Πείτε όχι στο αλάτι

Αισθάνεστε φούσκωμα; Το αλάτι μπορεί να ευθύνεται σε ένα βαθμό για αυτό. Το πολύ αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και να συμβάλει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μειώστε το αλάτι ,επιλέγοντας φρέσκες τροφές και άλλες εποχικές όπως κάρι , σκόρδο ή δεντρολίβανο για να δώσετε γεύση στο φαγητό σας. Επεκτείνετε τους ορίζοντες της μαγειρικής σας και μπορεί έτσι να γεμίσετε ενέργεια.

Αν έχετε στρες, ανεβείτε σκάλες

Όταν είστε θυμωμένος ή έχετε στρες είναι εύκολο να αναζητήσετε κάποιο γλυκό, να καπνίσετε ή να πιείτε καφέ. Το ιδανικό αντίδοτο είναι η άσκηση. Την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε ανεβείτε σκάλες- έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε δεκέλεπτη άσκηση μπορεί να δώσει πνευματική ώθηση.

Αφήστε κάτω το ντόνατ

Αντιμετωπίζετε το στρες τρώγοντας ; Σε δύσκολες στιγμές μπορείτε να αντικαταστήσετε τις τροφές που ανακουφίζουν με φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, όταν περάσει ο ενθουσιασμός από τους κατεργασμένους υδατάνθρακες, μένετε με την αίσθηση της νωθρότητας. Επιπλέον, οι θερμίδες τους μπορούν εύκολα να αθροιστούν σε παραπάνω κιλά- αυξάνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε άγχος, αγνοήστε τα γλυκά. Δοκιμάστε ένα μήλο ή πάρτε 10 βαθιές αναπνοές.

Κοιμηθείτε

Εξαφανίστε τα σακουλάκια κάτω από τα μάτια σας με τον ύπνο. Ειδικοί συνιστούν 7 έως 8 ώρες ύπνου τη νύχτα, για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να μειώσετε το στρες. Αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε μην πίνετε καφεΐνη μετά το μεσημέρι. Αποφύγετε την άσκηση 2 ώρες πριν την ώρα του ύπνου. Κάντε το υπνοδωμάτιο ζώνη ύπνου-,χωρίς τηλεόραση, κατοικίδια, υπολογιστές ή άλλους παράγοντες που σας αποσπούν την προσοχή. Αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι παραπάνω συμβουλές μιλήστε στον γιατρό σας.

Ξεφύγετε από τη ρουτίνα

Η αλλαγή της ρουτίνας σας ή η δοκιμή κάτι καινούργιου όπως ένα νέο χτένισμα μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τη διάθεσή σας. Επιλέγοντας μια νέα διαδρομή για να φτάσετε στη δουλειά σας, πηγαίνοντας βόλτα το σκύλο σε άλλο δρόμο ή μια νέα γεύση για πρωινό μπορεί να βοηθηθείτε να διατηρήσετε φρέσκα τα πράγματα. Εστιάστε σε μια εύκολη αλλαγή τη φορά, για να πετύχετε.

Περπατήστε γύρω από το τετράγωνο

Δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο- ακόμα και λίγη κίνηση μπορεί να σας φέρει σε επαφή με το σώμα σας και να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια. Ένας απλός περίπατος στο τετράγωνο μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας και ασκήσεις που περιέχουν λίγο διαλογισμό μπορούν να επαναφορτίσουν το σώμα και το πνεύμα σας.

Καταναλώστε περισσότερες ίνες

Οι ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε κορεσμό πιο γρήγορα και να τρώτε λιγότερο με αποτέλεσμα την απώλεια κιλών. Οι αρκετές ίνες επίσης είναι καλές για την καρδιά σας. Εκτός από τα οφέλη στην υγεία, οι άφθονες ίνες οδηγούν σε λιγότερους αγχωτικούς παράγοντες. Τα καλά νέα είναι ότι οι ίνες υπάρχουν σε πολλές νόστιμες μορφές ,από ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά μέχρι φρούτα, όπως μήλα, φράουλες, καθώς και στα λαχανικά.

Εστιάστε στο παρόν

Το να έχετε επίγνωση του πού βρίσκεστε και αυτού που συμβαίνει τώρα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αντί να ανησυχείτε για αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα. Αφήστε τις σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον και εστιάστε στη στιγμή. Πώς νιώθετε τον αέρα στο δέρμα σας; Πώς αισθάνεστε το πεζοδρόμιο κάτω από το πόδι σας; Αν η σκέψη σας περιπλανιέται φέρτε την πίσω εστιάζοντας στο παρόν.

Τηλεφωνήστε στον γιατρό

Όλοι το έχουμε κάνει- να προσπαθούμε να αγνοήσουμε τον πονοκέφαλο, τον επίμονο πόνο στον ώμο ή τον βήχα. Ωστόσο τα συνεχιζόμενα προβλήματα μπορούν να απομυζήσουν τη ζωτικότητα. Λύστε το πρόβλημα επιλέγοντας να ελέγξετε τα συμπτώματα σας στον γιατρό. Αν έχετε καιρό να εξεταστείτε σχεδιάστε μια επίσκεψη. Αν αισθάνεστε πως είναι σειρά της φροντίδας της ψυχικής σας υγείας, συζητήστε το με τον γιατρό σας.

Ταΐστε…το κεφάλι σας

Ορισμένες φορές η απάντηση όταν έχετε πολλά στο κεφάλι σας είναι να κάνετε κάτι που πηγαίνει το μυαλό σας σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Επεκτείνετε τα πνευματικά σας όρια ακούγοντας μια διάλεξη, λύνοντας ένα σταυρόλεξο ή συμμετέχοντας σε ένα σύλλογο. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα χόμπυ που θα σας κρατά σε εγρήγορση, πνευματικά και σωματικά, είτε είναι κηπουρική είτε hiking.
 iatronet
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα