Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

7 βήματα ενάντια στην πίεση που νιώθετε !

     
Δοκιμάστε τα 7 βήματα ενάντια στην πίεση που νιώθετε !

Βήμα 1ο Βρείτε τις Αιτίες της Πίεσης

 η απάντηση θα σας ανακουφίσει

                 Συνειδητοποιήστε ποιες σκέψεις και καταστάσεις σας πιέζουν και     γιατί. Μήπως σκέπτεστε αρνητικά για τον εαυτό σας; Μήπως νομίζετε ότι οι άλλοι σκέπτονται αρνητικά για σας. Σκέψεις του τύπου: «δεν θα τα καταφέρω, δεν αξίζω, δεν θα προλάβω, νομίζουν ότι είμαι ηλίθιος» βοηθούν την ψυχολογική πίεση να ανέβει στα κόκκινα και δίνουν το αίσθημα ότι χάνουμε τον έλεγχο!  



Βήμα 2ο Με την Σκέψη Χρησιμοποιήστε θετικές σκέψεις ενάντια στις αρνητικές
 Κάντε διαλογισμό, με ασκήσεις «αδειάσματος» της σκέψης από περιττές    ανησυχίες και άγχη. 


Βήμα 3ο Βάλτε προτεραιότητες αν νιώθετε ότι σας πιέζει ο χρόνος και δεν προλαβαίνετε. Εάν νιώθετε ότι έχετε αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις από ότι μπορείτε και καταβάλλεστε ψυχολογικά απ’ αυτές μάθετε να λέτε ΟΧΙ!

Αποβάλετε την παρόρμηση του να θέλετε να αποδείξετε τον σούπερ-άντρα ή την σούπερ-γυναίκα που όλα τα μπορεί. Προσπαθήστε να κάνετε ένα πράγμα την φορά βάζοντας προτεραιότητες στις υποχρεώσεις σας. Θυμηθείτε πως κανείς δεν είναι τέλειος, γι’ αυτό μην περιμένετε την τελειότητα από τον εαυτό σας και από τους άλλους.



Βήμα 4ο Με την Φαντασία σας Φανταστείτε  ένα ταξίδι η ένα περίπατο που η εικόνα του θα σας χαλάρωνε. Η θεματική φαντασία, με «ταξίδια-περιπάτους» με τη φαντασία σε τόπους χαλάρωσης και ηρεμίας



Βήμα 5ο  Με  την αναπνοή σας με ρυθμικές εισπνοές και εκπνοές από το στόμα και τη μύτη. Μάθετε προοδευτική μυική χαλάρωση, την μέθοδο με την οποία χαλαρώνουμε προοδευτικά όλες τις ομάδες μυών στο σώμα.



 Βήμα 6ο  Με το χιούμορ Θυμηθείτε ένα ανέκδοτο που σας είχε κάνει να γελάσετε

  
Βήμα 7ο  Βάλετε ένα χρονικό όριο στην πίεση η σε αυτή σας την τάση ή συνήθεια να ανησυχείτε υπερβολικά. Αν νιώθετε ότι σας πιέζει ο χρόνος και έχετε ένα διαρκές αίσθημα του επείγοντος.
                  Αν σκέπτεστε «έχω πολλά να κάνω και πρέπει να τα κάνω τώρα». Είναι η ώρα να πάρετε εσείς τον έλεγχο του χρόνου, κλείστε τον διακόπτη του επείγοντος και βάλτε προτεραιότητες. Κάντε αυτά που πραγματικά είναι να γίνουν αλλά και μπορείτε να κάνετε και δώστε εντολή στον εαυτό σας να τα πραγματοποιήσει…….εν ηρεμία!

Δρ Χαρά Νομικού

Κλινικός Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος

Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας του Παν/μιου Le Mirail II


Ερευνητικό Κέντρο CerppToulouseFrance


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα