Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Φάρμακο» οι ασκήσεις πυελικού εδάφους για την πρόωρη εκσπερμάτιση


Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν τους άντρες με πρόωρη εκσπερμάτωση να ανακτήσουν μια φυσιολογική ερωτική ζωή, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιταλία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 40 ασθενείς, ηλικίας 19 έως 46 ετών,διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είδαν σημαντική βελτίωση στον χρόνο της εκσπερμάτωσης έπειτα από 12 εβδομάδες ασκήσεων.

Κατά την έναρξη της μελέτης, οι εθελοντές εκσπερμάτωναν μέσα σε 31,7 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο από την έναρξη της ερωτικής επαφής.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, τους εκπαίδευσαν στις ασκήσεις πυελικού εδάφους και τους ζήτησαν να τις κάνουν συστηματικά επί 12 εβδομάδες.


Στο τέλος αυτής της περιόδου, η μέση διάρκεια της εκσπερμάτωσης είχε υπερτετραπλασιαστεί, φθάνοντας τα 146,2 δευτερόλεπτα (σχεδόν 2,5 λεπτά) και οι άντρες αυτοί δεν εθεωρείτο πλέον ότι έχουν πρόωρη εκσπερμάτωση.

Συνολικά, 33 από τους άνδρες είδαν βελτίωση στον χρόνο της εκσπερμάτωσης, ενώ μόνο 5 δεν είχαν κανένα όφελος.

Οι υπόλοιποι δύο εθελοντές είχαν βελτίωση, αλλά αποχώρησαν πρόωρα από τη μελέτη και έτσι δεν συμπεριελήφθησαν στα τελικά αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρολογίας (EAU 2014) το οποίο διεξάγεται στη Στοκχόλμη.

Από τους 33 εθελοντές που είδαν βελτίωση, οι 13 εξακολούθησαν να συμμετέχουν στη μελέτη για 6 μήνες, αναφέροντας πως διατήρησαν τη νέα, παρατεταμένη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

Υπολογίζεται ότι τέσσερις στους δέκα άντρες ταλαιπωρούνται από πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία ορίζεται ως «η εκσπερμάτωση μέσα σε ένα λεπτό από την έναρξη της ερωτικής επαφής», σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM).

Στους περισσότερους από αυτούς, η αιτία είναι η αδυναμία ελέγχου του εκσπερματικού αντανακλαστικού, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρα Αντόνιο Παστόρε, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη στο EAU 2014.

«Η μελέτη μας είναι μικρή και τα ευρήματά της πρέπει να επαληθευτούν σε μεγαλύτερες, αλλά δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά», δήλωσε ο δρ Παστόρε. «Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους γίνονται εύκολα και δεν έχουν παρενέργειες.

»Οι εθελοντές μας είχαν δοκιμάσει ανεπιτυχώς κατά το παρελθόν διάφορες θεραπείες για το πρόβλημά τους, όπως ειδικές αλοιφές, συμπεριφορική θεραπεία, αντικαταθλιπτικά και ψυχολογικές θεραπείες.

»Με τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, όμως, όχι μόνο είδαν βελτίωση στην ερωτική τους ζωή, αλλά αυξήθηκε και η αυτοεκτίμησή τους, διότι αυτή η βελτίωση προήλθε από τις δικές τους προσπάθειες».

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους συχνά χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους άνδρες με ακράτεια, ιδίως έπειτα από εγχειρήσεις όπως η ριζική προστατεκτομή.

Προγενέστερες μελέτες τις έχουν εξετάσει και για την παροδική στυτική δυσλειτουργία, αλλά η νέα μελέτη είναι η πρώτη που τις εξετάζει μακροχρονίως σε άντρες με χρόνιο πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Οι πυελικοί μύες είναι αυτοί που εκτείνονται από το ηβικό οστό στο πρόσθιο τοίχωμα της πυέλου (λεκάνης) έως τον κόκκυγα και το ιερό οστό στο οπίσθιο τοίχωμα της πυέλου.

tanea

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα