Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ακολουθώντας το Ρεύμα


Η ΦΥΣΗ Υπάρχει χωρίς να την έχει δημιουργήσει κανείς. Αναπτύχθηκε Μόνη της. Από πού; Δεν γνωρίζουμε.
Η Ζωή Κυλάει χωρίς να την καθοδηγεί κανείς.
Η Εξέλιξη δεν έχει αδιέξοδα.
Όλα Δένουν μεταξύ τους σε μια Ειρηνική Συνύπαρξη.
Το Άγνωστο που τυλίγει το Μυστήριο της Ύπαρξης Απλώνεται Χωρίς Όρια.
.
Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ κι ο άνθρωπος είναι ΦΥΣΗ, Μέσα στη ΦΥΣΗ, Μέρος της ΦΥΣΗΣ. Κι όταν – σαν Ρεύμα Ύπαρξης – Ρέει μαζί με την Φύση κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει.
Η ΦΥΣΗ ΡΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, Ειρηνικά, Χωρίς Προβλήματα. Όλη η σύγχυση βρίσκεται στο «νου» των ανθρώπων. Τα προβλήματα είναι προβλήματα λογικής αντίληψης κι ο άνθρωπος τα «προβάλει» στην Φύση. Αλλά άλλο πράγμα είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε κι άλλο η Φύση που Απλώνεται Ειρηνικά χωρίς να υπολογίζει τις αντιλήψεις των ανθρώπων.
Αφού λοιπόν τα προβλήματα δεν είναι της Φύσης αλλά του «νου» των ανθρώπων, είναι προβλήματα πλασματικά, χωρίς σημασία. Απλά τα αγνοείς… δεν υπάρχουν. Όταν το Κατανοήσεις αυτό, όταν αφήσεις το «νου» στην άκρη, τότε Βλέπεις πως Η Φύση Εξακολουθεί να Κυλάει Πάντα Ειρηνικά, Χωρίς Προσπάθεια.
.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αντί να ακολουθεί την Φύση στην Ειρηνική Πορεία της προσπαθεί να κυριαρχήσει στη Φύση, να αλλάξει την Φύση, να κατευθύνει την Φύση… Κι όσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτά και το «πετυχαίνει», τόσο παρεκτρέπεται, και τόσο πιο δυστυχισμένος γίνεται.
Γιατί;
Επειδή δεν Συμπορεύεται με την Φύση αλλά «αντιστέκεται» στην Φύση.
.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι ο Δρόμος όπου τίποτα δεν «επιδιώκεται». Όλα Έρχονται από μόνα τους, περνούν και φεύγουν… κι Ό,τι Έρχεται είναι το «καλύτερο» για εμάς. Αν «προσπαθήσουμε» να πιέσουμε την εξέλιξη έχουμε χαθεί στα αδιέξοδα μονοπάτια της φαντασίας.
.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΦΟΣ είναι ο άνθρωπος που λύνει τα προβλήματα της ζωής με την μικρότερη προσπάθεια. Ούτε η σύγχυση, ούτε η ταραχή, ούτε η διαμάχη, ούτε η προσπάθεια, οδηγούν πουθενά. Ακολούθα την ροή των πραγμάτων κι όπου κι αν σε βγάλουν να ξέρεις πως εκεί έπρεπε να φτάσεις.
.
Οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Βιώνουν τα Φυσικά Περιστατικά. Οι ψεύτικοι άνθρωποι σκέφτονται την πραγματικότητα κι ενεργούν σύμφωνα με την σκέψη τους.
Η Φυσική Παρουσία, η Πραγματικότητα, ο Θεός (οτιδήποτε) είναι καθόλα σεβαστά. Όμως η ιδέα (που σχηματίζει ο ανθρώπινος νους) για την Πραγματικότητα, το Θεό, η λέξη, είναι κάτι ψεύτικο.
Αν Φυσικό περιστατικό και λέξη ήταν το ίδιο, οι άνθρωποι θα χόρταιναν με την λέξη «ψωμί» και θα ξεδιψούσαν με την λέξη «νερό».
Όλη η διανόηση περί Πραγματικότητας, περί Θεού, όλη η θεολογία των λέξεων, κι όλες οι δραστηριότητες, που βασίζονται στις ψεύτικες αντιλήψεις είναι ειδωλολατρία.
Όσο περισσότερο αναπτύσσεσαι πνευματικά και γίνεσαι αληθινός άνθρωπος (αποκαλύπτοντας την Φύση Μέσα σου) τόσο μεγαλώνει η απόστασή σου από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, τον κόσμο των ανθρώπων και του πολιτισμού τους, τον κόσμο των λέξεων.
.
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ είναι το Φυσικό Γεγονός της Διεύρυνσης της Αντίληψης και της Εμβάθυνσής της μέχρι το Αληθινό Νόημα των πραγμάτων.
Κατανόηση δεν είναι η οριζόντια επέκταση της διανόησης σε άγνωστους χώρους, ούτε η διανοητική επεξεργασία αυτών που αντιλαμβανόμαστε… Η διανόηση είναι απλά ένα σύστημα απεικόνισης της πραγματικότητας, και σαν κάθε σύστημα απεικόνισης είναι τεχνητό και περιορισμένο, και κάθε διανοητική δραστηριότητα παραμένει στο επίπεδο της απεικόνισης, δεν αλλάζει ποιότητα, δεν γίνεται Κατανόηση.
.
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΔΑΧΗ Είναι η Ζωή, να Μάθεις να Ζεις Αληθινά, να βοηθάς τους άλλους να Ζουν Αληθινά…
Δεν είναι διδασκαλία, θεωρία, μέθοδος, τεχνική, εξωτερική δραστηριότητα, οτιδήποτε… όλα αυτά ανήκουν στην διανόηση και σε ό,τι πηγάζει από αυτή.
Τα Φυσικά Περιστατικά τα Αξιολογεί και τα Ιεραρχεί η Ίδια η Ζωή, όχι η διανόηση, ή η σκοπιμότητα.
Πολλές φορές το «χρήσιμο» είναι άχρηστο… κι άλλοτε πάλι το «άχρηστο» μπορεί να είναι χρήσιμο.
Η Ζωή Δείχνει…
.
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ, η Αληθινή Κατανόηση, Αναβλύζει από Μέσα μας. Έτσι, είναι Γνήσια, είναι Δική μας.
Όταν χρησιμοποιούμε ξένες εμπειρίες, ξένες γνώσεις, ξένες σκέψεις, είναι σαν να πετάμε με δανεικά φτερά. Πόσο μακριά θα πάμε;
Τι κρίμα! Οι άνθρωποι δεν πετούν με τα δικά τους φτερά. Πετούν πάντα με «κλεμμένα» ή με φτερά που τους «δίνουν» κάποιοι για να μην μάθουν ποτέ να πετούν με τα δικά τους φτερά, να πετούν πραγματικά.
.
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ, η Αληθινή Θρησκεία, η Αληθινή Λατρεία, είναι Βιωματική. Η ζωή, η θρησκεία, η λατρεία, της σκέψης και των εξηρτημένων (από την σκέψη) δραστηριοτήτων είναι απλά φαντασίωση.
Αληθινή Ζωή είναι να Ζεις… Ζεις Αληθινά, Εδώ, Τώρα… Αυτή Είναι η Απόλυτη Γνώση, η Απόλυτη Ελευθερία, η Απόλυτη Ολοκλήρωση…
Ζωή δεν είναι να σκέφτεσαι την ζωή, να πράττεις σύμφωνα με θεωρίες, ή σύμφωνα με τις σκέψεις σου… ούτε είναι ζωή να σκέφτεσαι και να ακολουθείς αυτά που σου βάζουν στο κεφάλι οι «άλλοι», «κάποιοι άλλοι», στην κοινωνία, στα σχολεία, στα βιβλία…
.
ΖΕΙΣ. Αυτό Είναι Ήδη Όλη η Ζωή.
Ο ανθρώπινος πολιτισμός (που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε Στοιχειώδη Δικαιοσύνη) είναι σκουπίδια...
Οι ανθρώπινες κοινωνίες, είναι ζούγκλες, χοιροστάσια, τρώγλες…
Οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι να «τρυπάς το νερό»…
Ζήσε, Απλά Ζήσε Αληθινά! Πέτα τα σκουπίδια από πάνω σου.
Ελεύθερος!
Δεν έχεις ανάγκη από τίποτα, τίποτα να κερδίσεις, τίποτα να χάσεις, τίποτα.
.
ΖΩ σημαίνει Υπάρχω, Αντιλαμβάνομαι, Αντιδρώ.
Είναι το Βίωμα της Ύπαρξης  που Παραμένει στο Βάθος ενώ το περιεχόμενο της αντίληψης τρέχει, αλλάζει … όλα είναι φαινόμενα.
Η Ζωή, η Αντίληψη του Βάθους,  Είναι Φώτιση…. Όλα τα άλλα είναι ψευδαισθήσεις.
.
ΖΩΗ, Φώτιση, Είναι να Είμαστε Θεός… όχι να σκεφτόμαστε τον Θεό.
.
Η ΦΩΤΙΣΗ δεν είναι φωτισμός κάποιου εγώ, έλλαμψη κάποιου υποκειμενικού στοιχείου… Αντίθετα. Είναι διάλυση του εγώ Μέσα στην Κοσμική Συνείδηση.
Έτσι, Υπάρχει Φώτιση αλλά δεν υπάρχει φωτισμένος (μόνο συμβατικά λέμε «φωτισμένος»)
Περιεχόμενο της Φώτισης Είναι Μια Ευρύτερη Πραγματικότητα που Περιλαμβάνει και τον φυσικό κόσμο, ιδωμένο όμως από μια παγκόσμια οπτική κι όχι μέσα από ένα απομονωμένο εγώ.
Η κατάργηση του εγώ, του «διαμορφωμένου νου» δεν καταργεί την ίδια την λειτουργία της αντίληψης, της σκέψης, των αισθήσεων. Είναι προφανές (και δεν  θα έπρεπε να γίνεται σύγχυση εδώ).
Η Φώτιση, η Πραγματική Θρησκευτική Εμπειρία, δεν είναι κάποιο ενδόμυχο προσωπικό βίωμα, παρά είναι η Ενότητά μας με Όλο τον Κόσμο, Κάτι Τελείως Αντικειμενικό.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα