Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τρώω ή τρέφομαι;


Το τελευταίο διάστημα έτυχε να πέσω στις διαμάχες μεταξύ χορτοφάγων και κρεατοφάγων η ημιχορτοφάγων, η πλήρως χορτοφάγων τέλος πάντων.

Μιας και εγώ δεν είμαι αμιγώς χορτοφάγος (τρέφομαι από τα πάντα) σε αυτή τη διαμάχη με ξένισαν πολλά πράγματα που θα προσπαθήσω να σας τα αναλύσω.

Καταρχήν θέλω να πω ότι η αντιπαράθεση απόψεων γίνεται σαν τις γνωστές διαμάχες μεταξύ ζευγαριών... Όχι εγώ έχω δίκιο γιατί αυτό ο ένας, γιατί το άλλο ο άλλος κλπ... και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους εγωισμού που στο τέλος χάνεται και η αυτοεκτίμηση.
Εδώ δεν θέλω να περιγράψω αν τρώγοντας μόνο φυτά υπολείπεσαι πνευματικά απ' ότι αν τρως και κρέας ταυτόχρονα η ότι έχεις καλύτερη υγεία.


Νομίζω ότι υπάρχει λάθος προσέγγιση εντελώς. Ο άνθρωπος δε πρέπει να τρώει αλλά να τρέφεται. Άλλος είναι ο σκοπός του εδώ κάτω. Το υλικό του σώμα δεν πρέπει να γίνεται και ο σκοπός του. Συμφωνώ να τρως μόνο φυτά αν έτσι αισθάνεσαι καλύτερα η και κρέας αν αισθάνεσαι καλύτερα. Αλλά όχι η μια η η άλλη άποψη να ντύνεται με επιχειρήματα της οποίας επιστημονικότητας η της οποίας μετά φυσικής η θρησκείας ...κλπ. Χρειάζεται μετρό και αρμονία και εδώ όπως και σε όλα τα πράγματα.

Σημασία έχει να μπορείς να θρέψεις αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη τροφής πάνω στον άνθρωπο και αυτό δεν είναι το υλικό σώμα του καθενός. Αλλιώς δεν θα πέθαιναν η μια η άλλη ομάδα ανάλογα με τα επιχειρήματα που προβάλλουν. Ούτε ασθένειες θα είχαν....κλπ.
Τα πάντα πάνω στον πλανήτη γη αποτελούν εκφράσεις ζωής. Και τα ζώα και τα φυτά και ο άνθρωπος. Και όλα εναλλάσσονται μεταξύ τους σε υλικό επίπεδο. Ακόμα και τα σκουλήκια που τρώνε το πτώμα και δίνουν ζωή σε κάτι άλλο που μπορεί να καταλήξει πάλι σε κάποιο ανθρώπινο σώμα.

Η γνώμη μου είναι ότι ίσως διαπράττει αμάρτημα όταν κάποιος σπάει τον κανόνα του να τρώει αντί να τρέφεται.

Από το "Σκόρπιες σκέψεις"
Ι.Δ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα