Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο εσωτερικός πόλεμος ................ η επίτευξη της ειρήνης



Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν , που  επανεκτιμώνται ιδέες , αναγκαιότητες  και συμπεριφορές …. ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται   πλέον να κάνει τις επιλογές του για να μπορέσει να προσαρμοστεί σε ένα <<νέο περιβάλλον>>,  ή διαφορετικά  σε μια  καινούρια κατάσταση   που παγκόσμια  δημιουργείτε  ….

1.       Είναι προφανές ότι καλούμαστε  ο κάθε ένας ξεχωριστά  να επανεκτιμήσουμε   την  ψυχολογική  στάση μας  στη ζωή.

2.       Δεν υπάρχει  καμία αλλαγή προς το καλύτερο  για αυτόν που συνεχώςμεταθέτει  τις ευθύνες για την δική του αρνητική κατάσταση, είτε αυτή είναι ψυχολογική, είτε είναι οικονομική, είτε ακόμα και υγείας.

Υπάρχουν  πολλά περιττά <<βάρη>> , και πιο συγκεκριμένα …. πολλά ψυχολογικά <<σκουπίδια >> που είναι απαραίτητο να αφήσουμε πίσω μας καθώς προσχωρούμε σε ένα καινούριο κόσμο .

Σκουπίδια τα όποια αν δεν απομακρύνουμε τελικά  από τον ψυχισμό μας ,  δυστυχώς θα παρεμβαίνουν , και όπως έκαναν πάντα θα συνεχίζουν να μαςκρύβουν την αλήθεια και την πραγματικότητα, και θα θολώνουν την  αντίληψη μας .

Με κίνδυνο να μην αναγνωρίσουμε και να μην ανακαλύψουμε  ποτέ αυτό το <<νέο περιβάλλον>>  , αλλά να προβάλουμε συνεχώς τον ίδιο κόσμο τον παλαιό, γαντζωμένοι απελπισμένα στο ψεύτικο, και στο …θεωρητικό, και να ακολουθούμε  μονάχα σαν... σκυλάκια τον κάθε φιλόδοξο και επίδοξο   που  μας υπόσχετε σωτηρία.

Πιο είναι  όμως το εμπόδιο το οποίο  παρεμβαίνει και μπορεί να μας στερήσει  αυτή την δυνατότητα ?

Σε όλες τις θρησκείες, φιλοσοφίες , δόγματα αλλά και στην επιστήμη της ψυχολογίας    υπάρχουν αναφορές για τα ψυχολογικά στοιχεία τα οποία κάθε άνθρωπος κουβαλάει στον ψυχισμό του , προτιμώ να τα λέω <<ψυχολογικά επιπρόσθετα>> .
Αυτά τα ψυχολογικά επιπρόσθετα  είναι τα <<σκουπίδια>>  που ανέφερα , και έχουν αποκτήσει ύπαρξη από εμάς τους ίδιους …... μέσα στον χρόνο.
 Το κάθε ένα από αυτά   είναι μια ιδιαίτερη ενεργειακή μορφή, η οποία τρέφεται , σκέφτεται  και εκφράζεται με δικό της τρόπο,  και έλκεται και γοητεύεται από τα φαινόμενα και την  ύλη .

 Κατά βάθος είναι   μια πεποίθηση,  ή μια ιδέα, που μέσα της έχει εγκλωβίσει ένα ανάλογο  ποσοστό συνειδητότητας  το οποίο όμως είναι υπνωτισμένο [ κοιμισμένο] .
 Ο μοναδικός σκοπός   αυτής της περίεργης ενεργειακής  σύνθεσης ,  είναι να ικανοποιείται, και  να επαληθεύεται αυτή η πεποίθηση,  ή η ιδέα που τους έδωσε ύπαρξη ,  χωρίς να  ενδιαφέρει τίποτε άλλο.

Τα ψυχολογικά επιπρόσθετα είναι τυφλά , ψεύδονται, και επιδιώκουν μόνο την επιβίωση τους με την αυτοεπιβεβαίωση τους , απομυζώντας τισ ενέργειες που συγκεντρώνονται στο φυσικό σώμα από όπου εκφράζονται , αλλά επίσης κλέβουν  και απομυζούν  ενέργειες και από άλλα σώματα.
Προκειμένου να εκφραστούν και να ικανοποιηθούν  δεν  τα ενδιαφέρει  η κατάσταση του φυσικού σώματος   ….και πάντα δικαιολογούνται  [ πχ, λαιμαργία, αλκοολισμός,  καταχρήσεις σεξουαλικού και κινητικού κέντρου ]….
Δεν τα ενδιαφέρει το αποτέλεσμα μιας   συναισθηματικής κατάστασης [ πχ μίσος , φθόνος, ζήλια, ανασφάλειες , φόβος, εκδίκηση  ]……
αλλά ούτε και ο συνάνθρωπος  [  κλοπή, εκμετάλλευση, σαδισμός, βία   ] …..  ικανοποιώντας και επιβεβαιώνοντας συνεχώς την οποιαδήποτε  πεποίθηση που τους έδωσε ύπαρξη ώστε να συνεχίσουν απλά να …...υπάρχουν .
Όλα αυτά βρίσκονται συνεχώς σε ένα <<αόρατο πόλεμο>> [αορατα από την φυσική μας όραση] ,  μια αιώνια διαμάχη  με το άλλο μέρος τους , τον αντίθετο πόλο της εκδοχής τους  [τα προτερήματα μας ]…
Ένας μεγαλειώδης  δηλαδή…. 
ψυχολογικός εμφύλιος πόλεμος.
Αυτά τα ψυχολογικά επιπρόσθετα τα δημιουργήσαμε  << κάποτε>> μέσα στον χρόνο ,  και έκτοτε συνεχίζουμε ανάμεσα στις ενσαρκώσεις μας να τα ισχυροποιούμε .
  Ανάλογα τις συνθήκες   κρύβονται,  ή  μένουν  σε αδράνεια  για κάποιο διάστημα, μέχρι να δημιουργηθούν οι ανάλογες συνθήκες στην ζωή μας  για μπορέσουν να εκδηλωθούν .
Το κάθε ψυχικό επιπρόσθετο χρειάζεται και τις ανάλογες συχνότητες [ συνθήκες] για να μπορέσει να βρει χώρο   [ πάτημα ]  και να εκδηλωθεί . 
 Όπως και ένας κοινός ιός , ο όποιος χρειάζεται τις ανάλογες συνθήκες σε ένα <<αδύναμο >> οργανισμό για να μπορέσει να τραφεί και να εκδηλωθεί.
Μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλους τους αρχαίους μύθους , σε ιερές ιστορίες ,  και στα παραμύθια  με διάφορες άγριες και θηριώδεις   μορφές .
Δεν ανήκουν στην τρίτη διάσταση,  αλλά  μπορούμε να δούμε τα έργα τους παντού σε όλο τον κόσμο…. Χωρίς καμία αμφιβολία , πίσω από κάθε  πόλεμο  βρίσκονται η απληστία, η βία, η εκδίκηση  ο φόβος  και η εκμετάλλευση.

Τα ψυχικά επιπρόσθετα    προκειμένου να έχουν  πρόσβαση στο φυσικό κόσμο  , και να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους χρησιμοποιούν  απαραίτητα τα τρία βασικά  κέντρα του ανθρώπου.
Έτσι εκδηλώνονται σαν σκέψεις στο διανοητικό κέντρο ,
σαν συναισθήματα στο συγκινησιακό κέντρο ,
 και σαν συνήθειες και συμπεριφορές στο κινητικό κέντρο .
Υπάρχουν και κινούνται στις εσωτερικές διαστάσεις κυρίως στον αστρικό κόσμο,  αλλά έχουν την ρίζα τους στον κόσμο των αιτιών [ αιτιατός κόσμος ,ή 7η διάσταση]
 
Κάθε λαός  κάθε  θρησκεία, και η κάθε επιστήμη  αυτά τα επιπρόσθετα τα ονομάζει και διαφορετικά, έτσι ένας  ερευνητής  χάνετε πραγματικά στο λαβύρινθο του νου και στις δαιδαλώδης  θεωρίες,  για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βιώσει και να γνωρίσει με την απλή ...παρατήρηση του εαυτού του.

Η ονομασία που προτιμώ….   <<ψυχολογικά επιπρόσθετα>> είναι επίσης υποκειμενική,  αλλά την επιλέγω  επειδή δηλώνει  [κατά την  γνώμη μου] με   περισσότερη ίσως ακρίβεια  αυτό …που είναι …….δηλαδή ένα ….επί - πρόσθετο
Θα αναφέρω μερικές ονομασίες που μπορούμε να συναντήσουμε που αναφέρονται σε αυτά τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά …..
Μπορούμε λοιπόν  να τα συναντήσουμε σαν απλά….. <<Ελαττώματα>>  στην καθημερινότητα μας ,  σαν το << εγώ >> από την κλασική ψυχολογία , ή << διάβολος >> από την θρησκεία , σαν  << πτυχές >> από τους ενδιάμεσους [ chanellers], οι  θρησκείες τα ονομάζουν κάποιες φορές και << δαιμονια >> και πιστεύουν ότι θεραπεύονται με εξορκισμούς, ο Σ.Φρόιντ από την άλλη τα χαρακτηρίζει <<απωθημένα>> και ότι θεραπεύονται με την <<ψυχανάλυση >>.
Η επιστήμη της νευρολογίας τα χαρακτηρίζει <<νευροχημικές διαταραχές>> και θεραπεύονται [ ίσως] με <<θεραπευτική αγωγή>>.
Η  βιοπληροφορική  [ καινούργιο αυτό] τις χαρακτηρίζει <<ελαττωματικές νευρωνικές συνάψεις>> και θεραπεύονται με την εγκατάσταση στον εγκέφαλο ενός <<chip>>?…..η κοινωνιολογία τα ερμηνεύει σαν <<αντίθεση ατόμου- κοινωνίας>> , και προτείνει την κοινωνικοποίηση .
Η λογική φυσικά τα θεωρεί<< λογικά άτοπα>> και προτείνει μια [ χμ] << καλή αναθεώρηση των λογικών παραδοχών>> .
  • Η κβαντική φυσική τα ερμηνεύει σαν <<κβαντική σύζευξη>> και προτείνει την κβαντική αποσύζευξη!!!
Υπάρχουν φυσικά και άλλες δεκάδες ονομασίες , ερμηνείες και ιδέες  πάνω σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα . Που όμως δεν έχουν τελικά σημασία .

Σημασία έχει να παρατηρήσουμε και να εντοπίσουμε μέσα μας αυτά τα επιπρόσθετα και να έχουμε επίγνωση της παρουσίας και της δράσης τους .

Επίσης όπως είπαμε υπάρχουν   και τα <<καλά >>ψυχολογικά επιπρόσθετα για τα οποία όμως  δεν ασχολείται κανένας,  διότι σύμφωνα με τις θρησκείες , και την επιστήμη της ψυχολογίας   …αυτά είναι …. <<Τα καλά >> ψυχολογικά επιπρόσθετα.
Αυτα  δεν είναι παρά ο αντίθετος πόλος , δηλαδή τα προτερήματα μας,  τα καλά στοιχεία του εαυτού μας  που νομίζουμε ότι  εξισορροπούν κάπως την ανακατωσούρα και τον χαμό που δημιουργούν τα  <<κακά >> ψυχολογικά μας επιπρόσθετα [ελαττώματα ].
Και τα καλα  επίσης επιπροσθετα αναπόφευκτα έχουν αποκτήσει ψυχολογική οντότητα  με τον ίδιο τρόπο, 
 την ίδια στιγμή  γεννήθηκαν και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά …..και δεν μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο αυτός είναι ο νόμος των αντίθετων  .
Στην ουσία όμως η αντίθεση και η σύγκρουση αυτών των αντίθετων πόλων είναι που προκαλεί την ανακατωσούρα και τον χαμό στη ψυχολογία μας .
 Το καλό επιπρόσθετο είναι το ίδιο πράγμα με το κακό επιπρόσθετο , απλά είναι το άλλο άκρο, ο αντίθετος πόλος ο οποίος δρα  διαφορετικά , εκφράζετε διαφορετικά και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα .
Όπως ένα νόμισμα έχει δυο όψεις διαφορετικές,  αλλά είναι πάντα το ίδιο νόμισμα .
Για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας  ποτέ δεν πρέπει νααγνοούμε αυτά τα δυο άκρα, που είναι  φαινομενικά μόνο αντίθετα, και τα οποία αν τα δούμε αποστασιοποιημένα,  παρατηρώντας τον εαυτό μας  …είναι ένα !
Δεν πρέπει να συγχέουμε τις αρετές της ψυχής με τα προτερήματα μας …
Το προτέρημα  είναι το αντίθετο μέρος  ενός  ελαττώματος …
Ενώ η αρετή της ψυχής αναβλύζει από την ξύπνια και ελεύθερη συνείδηση, που δεν είναι εγκλωβισμένη και κοιμισμένη μέσα σε ένα ψυχολογικό επιπρόσθετο .
  Η αρετή της ψυχής   δεν επηρεάζετε από πουθενά , και δεν  χρειάζεται ούτε νόμους ούτε κανόνες  για να εκφράζετε .


Τα ψυχολογικά επιπρόσθετα πάντα φοβούνται μήπως και δεν ικανοποιήσουν την επιθυμία τους ,
Πάντα αναζητούν την ευκαιρία για να μπορέσουν να εκδηλωθούν,  και όπως είπαμε  εκφράζονται μέσα από τα τρία βασικά κέντρα  του ανθρώπινου οργανισμού.
Όλα τα ψυχολογικά επιπρόσθετα είτε τα θεωρούμε  θετικά  είτε τα θεωρούμε  αρνητικά   νοθεύουν την πραγματικότητα την παραποιούν  και την προσαρμόζουν πάντα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται, έτσι ψεύδονται ,  προκειμένου να επιτύχουν την εκδήλωση τους .

<<Η μάχη του καλού και του κακού>>  γίνετε μέσα στο ψυχισμό μας την κάθε στιγμή …
Οι τύψεις και οι ενοχές δεν είναι παρά  αμφιβολίες , και είναι η σύγκρουση αυτών των δυο πόλων .
Σκοπός δεν είναι να νικήσει το καλό ή το κακό …
αλλά να τελειώσει αυτός ο εσωτερικος πόλεμος .
Όταν  ο σοφός Σενέκας  έλεγε ότι …………<<   αυτό που κατάφερα   είναι να συμφιλιωθώ με τον εαυτό μου…>>     προφανώς εννοούσε ακριβώς αυτό …ότι είχε δηλαδή κατανοήσει και είχε τελειώσει με την εσωτερική του σύγκρουση .


Η μάχη του καλού και του κακού βρίσκετε στη ψυχολογία μας   και αυτό είναι ένα  γεγονός... για τον αντικειμενικό παρατηρητή .
 Η ιδία μάχη και ανταγωνιστικότητα  είναι  που  εκφράζουμε  και στον διπλανό μας,  και που τελικά  επεκτείνετε και στις κοινωνίες μας  και σε όλο τον κόσμο. 
Τα ψυχολογικά επιπρόσθετα επιτυγχάνουν την διαιώνιση τους  και την κυριαρχία τους ικανοποιώντας την πεποίθηση τους, και  επαληθεύοντας την ιδέα που τους έδωσε ύπαρξη μέσα στην καθημερινότητα μας. 
Αλλά περισσότερο και ειδικότερα τρέφονται  μέσα από αυτή την εσωτερική σύγκρουση.
Εκεί χάνετε όλη μας η ενέργεια .
Η σύγκρουση είτε σε φυσικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο μας << στεγνώνει>> ενεργειακά .

Η γοητευμένη και  κοιμισμένη ...προσοχή μας 
 
εγκλωβισμένη μεσα στο ψυχολογικό
επιπροσθετο, εστιάζετε στις   αρχετυπικές εικόνες , αντικείμενα , και γεγονότα  των  πεποιθήσεων μας , και η πραγματικότητα μας διαμορφώνετε σύμφωνα με αυτά .
Στη Μαχαγιανα [ Βουδιστικά κείμενα ]  αυτό το διαβάζουμε ετσι….<<η πραγματικότητα υπάρχει μόνο όπου το μυαλό εστιάζει…>>. 


  Ένας άνθρωπος με εξουσία,  ο οποίος ελέγχετε από ψυχολογικά επιπρόσθετα βίας , εκδίκησης μίσους και  φανατισμό,  είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε μια κοινωνία ανθρώπων , διότι μέσα από την εξουσία αυτού του ατόμου θα εκφραζόταν αυτή η επιθυμία.
Θα επιζητούσε να επιβάλει αυτό το οποίο θεωρεί αυτός δικο του καλό,,,,…….. και ο τρόπος του  φυσικά θα ήταν ανάλογος με τα ψυχολογικά  χαρακτηριστικά  που τον κυριαρχούν .

Η επιστήμη της αστρολογίας έχει την δυνατότητα να δίνει μια εικόνα  στον ενδιαφερόμενο για το  πως , το που, ίσως και  το πότε  περίπου εκδηλώνονται  κάποια ψυχικά χαρακτηριστικά, ώστε να κατευθύνει τον μαθητευόμενο στην αυτοβελτίωση του.
Δυστυχώς  η πλειοψηφία των σύγχρονων αστρολόγων  [ πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις]  έχουν μετατρέψει αυτήν την εξαιρετική επιστήμη σε μια  επιστήμη καθαρά κερδοσκοπική που ισχυροποιούν τον φόβο, την εξάρτηση, και την ανασφάλεια  σε αυτούς που αγνοούν την επιστήμη αλλά που την πιστεύουν.

<< ……..τα άστρα και οι πλανήτες από μόνα τους δεν μπορούν να αποφασίσουν πως θα σας επηρεάσουν .
Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε το καρμικό σας πεπρωμένο.
Το μήνυμα που διακηρύσσεται στον ουρανό την στιγμή της γέννησης δεν έχει σαν σκοπό να δώσει έμφαση στο πεπρωμένο, στο αποτέλεσμα καλών ή κακών πράξεων , αλλά για να αφυπνίσει την θέληση σας ώστε να ξεφύγετε από αυτά τα παγκόσμια δεσμά.
Ότι έχετε κάνει, μπορείτε να το διορθώσετε…………….>>[yogananda]

Τα ψυχικά επιπρόσθετα  δεν ενδιαφέρονται για την επίγνωση και την συνειδητότητα, αυτά  αντίθετα  πιστεύουν ότι είναι πολύ συνειδητά και ξύπνια , τους  αρκεί να  διαβάσουν μερικά βιβλία εσωτερισμού, να παρακολουθήσουν μερικές διαλέξεις, λίγο διαλογισμό,   ή να βρουν ένα υποτιθέμενο δάσκαλο ή γκουρού για να νομίζουν ότι ξύπνησαν,  ή ότι έφτασαν  στο κατώφλι του παράδεισου .


  Τα ψυχολογικά επιπρόσθετα είναι και αυτά μέρος της δημιουργίας .
Δημιουργήθηκαν όπως δημιουργείτε το κάθε τι  μέσα στο σύμπαν , με την σύμπραξη δυο δυνάμεων. Και συνεχίζουν να υπάρχουν με τον ίδιο τρόπο  ……
όπως η φωτιά για παράδειγμα  που για  να μπορεί να υπάρχει χρειάζεται…...
α]το αντικείμενο [ την καύσιμο υλη]……..
και β]τον αέρα η οξυγόνο για να αναζωογονείτε και να τρέφετε.
  Έτσι και ένα ψυχολογικό επιπρόσθετο χρειάζεται …. α] ένα γεγονός ,ήμια εικόνα, ή μια ιδέα   ή μια πεποίθηση.... και β]  λίγο από την προσοχή μας   για να μπορέσει να αποκτήσει οντότητα .

Καμία δυσκολία δηλαδή σήμερα στο  να δημιουργούμε ψυχολογικά επιπρόσθετα φόβου, ανασφάλειας, θυμού, και εκδικητικότητας,  αφού έχουμε αυτόν τον ανελέητο βομβαρδισμό παραπληροφόρησης  από παντού, που γεμίζουν το κεφάλι μας με χιλιάδες εικόνες και ιδέες  .

Όπως στη φωτιά ομως όταν αφαιρέσουμε ένα από τα στοιχεία που της δίνουν ζωή [ τον αέρα,... ή την καύσιμο υλη] τότε αναπόφευκτα σβήνει,,,,,,,,,,,,,, έτσι και στα ψυχολογικά επιπρόσθετα όταν αφαιρέσουμε ένα από τα δυο στοιχεία [την  πεποίθηση,.... ή την προσοχή]  το ψυχικό επιπρόσθετο ….τελειώνει…

Και το πλέον σημαντικό εδώ  είναι ότι όταν το ψυχικό επιπρόσθετο τελειώνει,     η προσοχή που ήταν εγκλωβισμένη μετατρέπετε σε ΕΛΕΥΘΕΡΗ ξύπνια συνείδηση .
 Και αυτή η ξύπνια συνείδηση είναι που αναγνωρίζει και βιώνει την νέα κατάσταση και την νέα ενέργεια . 

  Το παράδοξο είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί πρακτικά αυτή του την ψυχολογική κατάσταση και πολλαπλότητα.
Αυτό συμβαίνει διότι έχει ένα φυσικό σώμα,
Το οποίο αντιλαμβάνεται με τις φυσικές του αισθήσεις.
   Οπότε βλέποντας τον εαυτό του σε ένα καθρέπτη , αποδέχεται το γεγονός μόνο της υλικής του πραγματικότητας που είναι……. μια φυσική οντότητα .
Όταν στο  διανοητικό κέντρο [ νους]  προβάλλονται  οι σκέψεις και ιδέες του κάθε ψυχικού επιπροσθέτου, ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι  αυτός <<ο ίδιος>> που σκέφτεται,  και δεν υποψιάζεται καν,  ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το διανοητικό του κέντρο ,  ένα οποιοδήποτε  ψυχικό επιπρόσθετο. 

 Και ότι αυτό που θεωρεί αυτός <<εαυτόν>> δεν είναι παρά ένα ψυχολογικό χαρακτηριστικό  που
Χρησιμοποιεί τον νου του
, και   που εκδηλώθηκε ανάλογα με το αντικείμενο της παρατήρησης ή του ενδιαφέροντος του  μια δεδομένη στιγμή.
 Και   τελικά αυτό που θεωρεί << εαυτόν>>  είναι ένα σύνολο εκατοντάδων  ψυχολογικών χαρακτηριστικών.

Τα προσωπικά μας ….Ψυχολογικά επιπρόσθετα…. έχουν  οικουμενικότητα …με την έννοια ότι συνδέονται  εσωτερικά και ψυχολογικά  με άλλα…. άλλων ανθρώπων  ίσως όχι στην ίδια ένταση,  αλλά στην ίδια   συχνότητα. ….και  στην ουσία έχουν την ιδία πηγή και προέλευση .
Έχει αναφερθεί σε αυτό  ο  Καρλ Γκούσταβ Γιούνγκ στην θεωρεία του περί ..«συλλογικό ασυνείδητο» 

  Αναφέρει ότι είναι ……….(μια «ψυχική κληρονομιά») όλων των ανθρώπων, που περιείχε όχι μόνο τα «φαντάσματα» του ασυνείδητου των ζωντανών, αλλά και των νεκρών.
 Για τον Γιούνγκ, οι διανοητικά άρρωστοι ήταν οι άνθρωποι που στοιχειώνονταν από αυτά και, για να θεραπευτούν, έπρεπε να ανακαλύψουν ξανά τις προσωπικές τους μυθολογίες, να καταλάβουν τα φαντάσματα και να συμφιλιωθούν τελικά μαζί τους. 
Τα φαντάσματα αυτά τα ονόμασε «αρχέτυπα» και τα όρισε ως την εκ φύσεως τάση που οι άνθρωποι έχουν να αντιλαμβάνονται οτιδήποτε με συγκεκριμένο –αρχέγονο– τρόπο.[Καρλ-γιουνγκ-]


Δεν είναι καθόλου παράξενο που  σε όλο το κόσμο η απληστία είναι ιδία , το μίσος εκφράζετε ίδιο παντού , όπως και ο φόβος  έχει την ιδία <<γεύση>> ,  επίσης και η αλληλεγγύη  και η συνεργασία , εκφράζετε  το  ίδιο , ανεξάρτητου χρώματος,  γλώσσας,  εθνικότητας κλπ  .

Για αυτό και έχει ειπωθεί ότι   αν κάποιος  δουλεύει με τον εαυτό του, και όταν αλλάζει τον εαυτό του  μέσα από αυτή την οικουμενική σύνδεση,  βοηθά  στην αλλαγή και στην ψυχολογική βελτίωση  όλης της ανθρωπότητας, ή φυσικά και .....το αντίθετο.
Η εσωτερική εργασία αποκρύπτεται ίσως εσκεμμένα και επιμελώς  από το <<σύστημα>> που έχουμε όλοι μαζί φτιάξει ,και με διαφόρους πολύ έξυπνους τρόπους  αποπροσανατολιζόμαστε σε ενδιαφέροντα επιφανειακά και  γοητευτικά ίσως , αλλά ανούσια κατά βάθος.
Δεν υπάρχει κανένα μυστικό όμως για αυτόν που ενδιαφέρετε πραγματικά για την προσωπική του αλλαγή και ψυχική του βελτίωση ….και συνοψίζετε στη φράση ………….

<<Μαζεύω  όλη την ενέργεια μου σε αυτό που είμαι ..και από εκεί…. παρατηρώ και βιώνω όλο αυτό που είναι !>>  [atheatos.]

Η ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ……….
Η αυτό παρατήρηση ενεργεί όπως η φωτιά………
Δηλαδή …..Όταν πλησιάσουμε την φλόγα σε ένα αντικείμενο  η  ακτινοβολία  που εκπέμπει . ή αν θέλετε η ενέργεια που διαχέετε είναι τέτοια που αρχίζει  το αντικείμενο και θερμαίνετε …
Όταν το αντικείμενο φτάσει σε ένα σημείο  κορεσμού [ ανάλογα το αντικείμενο, υλικότητα κλπ] τότε το αντικείμενο επίσης απελευθερώνει το στοιχείο φωτιά το οποίο περιέχει,...... και το αντικείμενο φλέγετε.
[το στοιχείο νερό βράζει και μετατρέπετε τελικά  σε ατμό, ενώ το στοιχείο αέρας ….ανυψώνετε ]……
Αυτός είναι ένας φυσικός νόμος ...Και όχι μόνο…. ο ίδιος νόμος μπορεί να λειτουργεί και μέσα μας......  

Κατά τον ίδιο τρόπο  όταν παρατηρούμε  τα ψυχολογικά επιπρόσθετα  ..η ενέργεια που δημιουργείτε ψυχολογικά  είναι τέτοιας έντασης που σταδιακά,  αναπόφευκτα απελευθερώνει την εγκλωβισμένη φωτιά [ συνείδηση ] από τα ψυχολογικά μας επιπρόσθετα[ πεποιθήσεις, δόγματα, συνήθειες  ]  τα οποία  στη συνέχεια αποδυναμώνονται και καταρρέουν.
Έτσι η πεποίθηση μετατρέπετε,  και απελευθερώνετε η εγκλωβισμένη  συνείδηση, η οποία  και διευρύνετε με όλο και περισσότερη ένταση,εναρμονιζωντας την ψυχολογια μας.


Πάνω σε αυτό το θέμα της παρατήρησης  έχει αναφερθεί και η κβαντομηχανική .
Σύμφωνα με την κβαντομηχανική λοιπόν  , τα σωματίδια τα οποία αποτελούν την υλη, υπάρχουν σε μια κατάσταση αβεβαιότητας ! [ !!!!!!]
Βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως ότου κάποια στιγμή αποφασίσουμε να τα παρατηρήσουμε.
Για να τα παρατηρήσουμε όμως,  θα πρέπει να στείλουμε ένα φωτόνιο   [ ένα δηλαδή σωματίδιο του φωτός]..το οποίο θα <<συγκρουστεί  >> με ένα από αυτά τα υλικά σωματίδια.
Έτσι το  σωματίδιο που ήταν αβέβαιο και αόρατο , γίνετε ορατό και μπορούμε να το παρατηρούμε . 
Παράλληλα το σωματίδιο αλλάζει ριζικά  την κατάσταση του , αποτέλεσμα  της  πράξη της παρατήρησης  και της επαφής με το φωτόνιο.
   
[Η συχνότητα ενός φωτονίου [ φως, συνείδηση   ]καθορίζεται από το πόση ενέργεια... "κουβαλάει".]
Ετσι είναι σημαντικό να διατηρούμε την ενέργεια μας , διότι η αυτοπαρατήρηση μας γίνετε πιο αποτελεσματική. 
Και διατηρούμε την ενέργεια μας με τον ίδιο τρόπο [ δηλαδη ευρισκόμενοι σε αυτοπαρατήρηση].
Δεν χρειάζονται διαλογισμοί και αναλύσεις πάνω σε ένα ελάττωμα ….ο Osho πολύ σωστά μας λέει ότι η αυτοπαρατήρηση απο μονη της είναι ένας διαλογισμός .



Πολύ πιστεύουμε ότι δεν είμαστε άπληστοι ή βιαιοι, ή λαιμαργοι, εκδικητικοι,ζηλιάρηδες κλπ.


Η πρακτική της εσωτερικής παρατήρησης του εαυτού μας  έχει σαν αποτέλεσμα πρώτα την αντικειμενική γνώση της πολλαπλότητας της ψυχολογίας μας.
Γινόμαστε μάρτυρες   μιας προσωπικής  πραγματικότητας  που πιστεύαμε πως δεν υπήρχε.
Έτσι  για οσους ενδιαφερωνται  σε αυτην την ιδέα   είναι απαραίτητη [αρχικά]  η... Θεωρεία των ψυχολογικών επιπροσθέτων  , να αποδεχτούν δηλαδή την ιδέα και παράλληλα να έχουν και την πρακτική διάθεση να την ερευνήσουν .
<<Η λέξεις ποτέ δεν είναι γνώση , αν είμαστε πρακτικοί όμως μπορούν να γίνουν σκαλοπάτια για να φτάσουμε  στην γνώση .>>


Ο νους είναι ο χώρος όπου η εικόνα του κόσμου εισβάλει …
Η εικόνα του κόσμου  συλλέγετε από τις πέντε αισθήσεις …...
Εκεί ...στον Νου ...γίνετε η μεγάλη μάχη …..η μεγάλη σύγκρουση μεταξύ του καλού και του κακού …….
Γίνετε η μάχη και διεκδικείται η εικόνα …ποιος θα την ερμηνεύσει , ποιος θα την κρίνει , ποιος θα την χρησιμοποιήσει ………..
Ποτέ η εικόνα δεν παραμένει όπως πραγματικά είναι , ποτέ δεν αντανακλάτε η εικόνα σαν από  ένα καθαρό καθρέπτη .
Πάντα υπάρχει μια πτυχή ένα ψυχικό επιπρόσθετο που θα εμφανιστεί και θα διεκδικήσει για δική του την κάθε στιγμή , την κάθε εικόνα …………..
Ο νους είναι το πεδίο της μάχης .
/////     Απλά  χρειάζεται να γίνουμε συνειδητοί από αυτό , να γίνουμε συνειδητοί από αυτό    …………αυτό το απλό !!!!!/////atheatos.blogspot.gr




Ο Μεγάλος διαλεκτικός φιλόσοφος Χέγκελ διακήρυξε στις αρχές του 19ου αιώνα στο περίφημο βιβλίο του
<<Η Επιστήμη της Λογικής>>, το νόμο της κίνησης, μεταβολής, και διαλεκτικής ενότητας των αντιθέτων.

Σύμφωνα με αυτόν όλες οι έννοιες κρύβουν μέσα τους μια κίνηση μια ζωντάνια μια ροϊκότητα, και αρνούμενες
τους προσδιορισμούς τους μεταβάλλονται στις αντίθετές τους αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά τους.

Ονόμασε αυτή τη κίνηση των αντιθέτων Διαλεκτική, και τα σημεία στα οποία εμφανίζονται αυτές οι αντιθέσεις
στιγμές

Αποτέλεσμα της κίνησης και αλλαγής των αντιθέτων είναι η αναίρεσή τους σαν ξεχωριστών στιγμών, και η ένωση και συγχώνευσή τους σε μια νέα μορφή, τη Σύνθεση, που περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά και των δυο.

Δηλαδή στη διαλεκτική σύνθεση η έννοια αναιρείται αλλά δεν εξαφανίζεται.

 Διατηρεί την ουσία της στην καινούργια έννοια σαν το σπόρο του φυτού που όταν φυτρώσει καταστρέφεται, αλλά με τη δημιουργία του νέου φυτού, διατηρεί την ουσία του μέσα στον καινούργιο σπόρο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα