Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απαλλαγή από την υπέρταση

09-MES.NEFRON

Όταν διακατεχόμαστε από στρες ή αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο ο οργανισμός μπαίνει σε συναγερμό και αντιδρά  σαν να είμαστε ένα ελάφι που το κυνηγά να το φάει ένα λιοντάρι. Τότε το αυτόνομο νευρικό σύστημα που βρίσκεται στον ερπετοειδή μας εγκέφαλο αυξάνει την πίεση του αίματος, αυξάνει τον χτύπο της καρδιάς, την αναπνοή μας αλλά και το σάκχαρο στο αίμα  σαν μια Ύστατη προσπάθεια να αποφύγουμε το θάνατο. 

Η αντίδραση αυτή είναι ένας έμφυτος μηχανισμός που βοηθά τους έμβιους οργανισμούς να πάρουν έξτρα δυνάμεις και να απομακρυνθούν από ένα σοβαρό κίνδυνο. Όταν όμως εμείς έχουμε προγραμματιστεί από μικροί, να μπαίνουμε συνεχώς σε συναγερμό διότι διακατεχόμαστε από φόβο απόρριψης, τότε αυξάνoυμε συνεχώς την πίεση του αίματος και κατάσταση γίνεται χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυξημένη πίεση του αίματος.
Στις περισσότερες περιπτώσεις ο φόβος είναι υποσυνήδειτος. 

Έως την ηλικία των 6 ετών δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο (δηλαδή δεν έχουμε κρίση)  και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε. Κατ' αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την επιθετική συμπεριφορά των δικών μας, είτε είναι αυστηροί μαζί μας, είτε τσακώνονται, είτε απουσιάζουν. Όταν διακατεχόμαστε υποσυνείδητα από φόβο απόρριψης, λαμβάνουμε για απόρριψη κάθε επιθετική συμπεριφορά  και ο οργανισμός μας μπαίνει σε συναγερμό με την διαδικασία του θυμού.

 Στο παραπάνω γράφημα βλέπουμε τον πνευματικό μας εγκέφαλο  με ανοιχτό καφέ, καθώς και την αμυγδαλή του εγκεφάλου που αποθηκεύονται όλοι οι συναγερμοί. Πολλές φορές μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, κατ' ευθείαν από την αμυγδαλή στο αυτόνομο νευρικό μας σύστημα (ερπετοειδή εγκέφαλο χωρίς να ειδοποιηθεί κάν ο πνευματικός εγκέφαλος, δηλαδή χωρίς να το συνειδητοποιούμε. 

Τον συναγερμό μπορούμε να τον απενεργοποιήσουμε με την διαδικασία του EFT, που αναλύουμε στη συνέχεια. Όπου κάνουμε χτυπήματα στην αρχή βασικών μεσημβρινών (ουροδόχου κύστης, χολής, στομάχου, νεφρών, σπλήνας......) βιώνοντας το συγκεκριμένο αρνητικό συναίσθημα το οποίο μας βάζει σε συναγερμό, όπως είναι ο φόβος απόρριψης. 

Με τα χτυπήματα δημιουργείται πιεζοηλεκτρισμός και ενώ βιώνουμε το αρνητικό συναίσθημα, ο πιεζοηλεκτρισμός αυτός πηγαίνει στην αμυγδαλή του εγκεφάλου μας και απενεργοποιεί τον συναγερμό. Με αποτέλεσμα όταν βιώσουμε πάλι το ίδιο ερέθισμα δεν μπαίνουμε σε συναγερμό.  

 Μπορούμε να απαλλαγούμε άμεσα από την υπέρταση αν δουλέψουμε τον μεσιμβρινό των νεφρών που ξεκινούν από την κλείδα (Κ27) και καταλήγουν κάτω στην πατούσα (Κ1). Για να βοηθήσουμε τα νεφρά πρέπει να κάνουμε μαλάξεις ταυτόχρονα και στα δύο σημεία, δηλαδή στην αρχή και στο τέλος του μεσημβρινού των νεφρών. 

Ο μεσημβρινός των νεφρών ανήκει μαζί με τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης στο στοιχείο του νερού  και μπλοκάρεται από τον φόβο και την ανησυχία - κοινώς στρες. 

Κάνουμε μαλάξεις κυρίως στην κλείδα (Kidney 27),  και κάτω στην πατούσα (Κ1)  για την απαενεργοποίση του φόβου καιτις αρτηριακής πίεσης η οποία προκαλείται από την κερτιζόλη που εκκρίνουν τα επινεφρίδια. Οι μαλάξεις στο σημείο Κ 6 κάτω από τον αστράγαλο στο μέσα μέρος του ποδιού βοηθά κατά της αϋπνίας


Το χειρότερο είναι  ότι από το χρόνιο στρες δημιουργείται φλεγμονή στις αρτηρίες όπου ο οργανισμός, για να καλύψει τις φλεγμονές αυτές, όπως κάνει και σε όλες τις περιπτώσεις σκλήρυνσης της περιοχής γύρω από τοξινομένες περιοχές, κάνει αρτηριοσκλήρυνση.

 Η αρτηριοσκλήρυνση δημιουργείται επίσης από μεγάλη κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών. Όταν, λοιπόν, οι αρτηρίες έχουν περιοριστεί από την αθηρωματική πλάκα και την πολυστερίνη, τότε η καρδιά αυξάνει την πίεση για να μπορέσει να μεταφέρει το αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος.

Το σέλινο βοηθά τους ανθρώπους με υψηλή πίεση αλλά και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, διότι είναι πλούσιο σε αλκαλικά ιχνοστοιχεία, όπως το sodium. Το σέλινο πρέπει να περιέχεται σε όλους τους φυτικούς χυμούς διότι αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας.

Η μπανάνα βοηθά δραστικά στη μείωση της πίεσης του αίματος. Μία μπανάνα περιέχει 467 milligram ποτάσιο  (κάλιο) και μειώνει την πίεση του αίματος.

Η ισορροπία του αλατιού και του ποτάσσιου (καλίου)  σε αναλογία ένα  προς ένα,  είναι αναγκαία για τη ζωή. Όταν το ποτάσιο (κάλιο) που υπάρχει στα κύτταρα είναι χαμηλό, τότε το νάτριο (το αλάτι) εισβάλλει στα κύτταρα προκαλώντας τη διόγκωσή τους. 

Η αύξηση του όγκου των κυττάρων δημιουργεί πίεση στις φλέβες, στενεύοντας τη διάμετρο των αιμοφόρων αγγείων και δημιουργεί υπέρταση. Το κακό, όμως, με τη σύγχρονη διατροφή είναι ότι όλες οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν υπερβολική ποσότητα αλατιού, γεγονός που δημιουργεί υπέρταση, όμως, οι μπανάνες βοηθούν πολύ, διότι είναι πολύ πλούσιες σε ποτάσιο.

Σύμφωνα με τον DrBruceMcEwen, διευθυντή νευροενδοκρινολογίας στο RockefellerUniversity και  στο NewYorkUniversity, η έκκριση κορτιζόλης, που προκαλείται από τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε, φθείρει τον εγκέφαλο, οδηγεί σε ατροφία τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια μνήμης.

 Επίσης, αυξάνει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και την ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών. 

Η πίστη μας καθώς και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, της ευσπλαχνίας και της γαλήνης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοθεραπεία μας. Τα αρνητικά συναισθήματα φτάνουν στο σημείο να αλλοιώσουν τους υποδοχείς και τον πυρήνα των κυττάρων μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο να καταστρέψουμε την υγεία μας (όπως είχα κάνει εγώ).

Σύμφωνα με τον Γερμανό γιατρό Dr Matthias Rath, η κύρια αιτία της αυξημένης αρτηριακής πίεσης είναι η χρόνια έλλειψη βιταμινών και κυτταρικών θρεπτικών ουσιών στα εκατομμύρια κύτταρα των αρτηριακών τοιχωμάτων. 

Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε αύξηση του τόνου (σύσπαση) και πάχυνση του αρτηριακού τοιχώματος,  η διάμετρος των αρτηριών μειώνεται και η πίεση αυξάνεται. Οι κυτταρικές θρεπτικές ουσίες (βιταμίνη C, βιταμίνη Β1) οδηγούν σε μείωση του τόνου των αρτηριακών τοιχωμάτων σε διεύρυνση του αυλού τους και, επομένως, σε πτώση της αρτηριακής πίεσης.
Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητος και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιό πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). 

Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. 

Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Το υποσυνειδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να ειναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών. Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε α΄ρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν. 
Γιά να απενεργοποιήσουμε την ψυχολογική μας αντιστροφή (την υποσυνείδητη επιθυμία μας να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας για ελξουμε την προσοχή των άλλων)  κάνουμε μαλάξεις στο σημείο (ST 16) πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. 

Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές.

 Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ.

 Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

afotopoulos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα