Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Όλοι έχουμε τις κακές μας συνήθειες! Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να τις κόψουμε!


synitheies
Κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό, καναπές, παρορμητικές αγορές, τζόγος, παιχνίδια στο internet… όλοι έχουμε κακές συνήθειες στη ζωή μας. Πόσο δύσκολο όμως είναι να τις αλλάξουμε; Υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν σχετικά εύκολα αλλά οι περισσότεροι υποφέρουν, αποτυγχάνουν, ξαναπροσπαθούν και τελικά απογοητεύονται. Αλλά με λίγη καθοδήγηση, θετική στάση και μερικές χρήσιμες συμβουλές όλοι μπορούμε να κόψουμε τις κακές μας συνήθειες.

  1. Πρώτον, αντικαταστήστε την κακή σας συνήθεια με μία καλή!
Υπάρχει λόγος που έχουμε κακές συνήθειες. Και αυτός είναι ότι ικανοποιούμε κάποια ανάγκη. Αν αναγνωρίσετε την ανάγκη, μπορείτε να αλλάξετε την κακή σας συνήθεια με κάποια καλή που να ικανοποιεί αυτή την ανάγκη. Αν για παράδειγμα καπνίζετε κάθε φορά που αγχώνεστε, πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο να χαλαρώνετε αντί να καπνίζετε. Το πρώτο βήμα λοιπόν για να αλλάξετε μια κακή συνήθεια είναι να την αντικαταστήσετε με κάτι καλό.
  1. Κάντε τη νέα συνήθεια που θα επιλέξετε ακόμα πιο ευχάριστη.
Όσο καλό είναι να “δαιμονοποιήσετε” την παλιά σας κακιά συνήθεια, άλλο τόσο καλό είναι να ωραιοποιήστε την καινούρια. Αν αποφασίσετε για παράδειγμα να κόψετε τα πρόχειρα φαγητά, τότε βρείτε τρόπους να φτιάχνετε λαχταριστά, υγιεινά σνακς.
  1. Αποφύγετε τους πειρασμούς και τα κακά ερεθίσματα!
Αν καπνίζετε όταν πίνετε καφέ, σταματήστε να πίνετε καφέ, τουλάχιστον στην αρχή. Αν τρώτε παγωτό όταν βλέπετε τηλεόραση, τότε πετάξτε το παγωτό και μην ξαναγοράσετε. Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν μπαίνετε στο σπίτι είναι να πιάνετε το τηλεκοντρόλ, τότε κρύψτε το τηλεκοντρόλ. Αλλάξτε το περιβάλλον σας και τα ερεθίσματά σας για να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες.
  1. Συνειδητοποιήστε πόσο κακό κάνετε στον εαυτό σας.
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να νιώσετε και να αισθανθείτε όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, το κακό που θα πάθετε αν δεν κόψετε αυτή την κακιά συνήθεια.
  1. Η ισχύς εν τη ενώσει!
Μοιραστείτε την προσπάθειά σας με τους άλλους. Ζητήστε την βοήθεια και την κατανόησή τους. Βρείτε κάποιον με τον ίδιο στόχο, ώστε να δίνετε κουράγιο ο ένας στον άλλο.
  1. Φανταστείτε ότι τα έχετε καταφέρει!
Δείτε τον εαυτό σας να πετάει το πακέτο με τα τσιγάρα στα σκουπίδια. Να είναι 10 κιλά ελαφρύτερος. Να σηκώνεται από τον καναπέ και να πηγαίνει για τρέξιμο. Νιώστε πόσο ωραία θα είναι όταν τα καταφέρετε… και θα τα καταφέρετε!
  1. Κάντε μικρά, σίγουρα βήματα!
Οριοθετήστε τα διάφορα στάδια της αλλαγή που θέλετε να κάνετε και κατακτήστε τα σιγά-σιγά. Αυτό θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας.
  1. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας!
Είναι πολύ εύκολο να σταματήσετε την προσπάθειά σας, να κάνετε μία παρασπονδία και να καταλήξετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τις αδυναμίες του. Κάθε φορά όμως που ξεφεύγετε, αντί να πείτε απλά ότι είστε άξιοι της μοίρας σας, βάλτε κάτι θετικό.
Μπορεί να είμαι σκέτη αποτυχία αλλά σε 1 μήνα δεν θα καπνίζω ούτε γόπα!
Μπορεί να είμαι εύσωμος, αλλά σε 5 μήνες θα με αναγνωρίζουν.
  1. Προετοιμαστείτε για την αποτυχία.
Υπάρχουν στιγμές που θα λυγίσετε, θα υποκύψετε στον πειρασμό αλλά αυτό δεν σας κάνει ούτε αδύναμους, ούτε κακούς. Απλά σας κάνει ανθρώπους. Και όλοι οι άνθρωποι έχουν αδύναμες στιγμές. Το μυστικό είναι να επιμείνετε και να συνεχίσετε την προσπάθειά σας. Ειδικά αν έχετε “φάει το γάιδαρο” και έχει μείνει μόνο η ουρά!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα