Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οκτώ (σπιτικοί) κανόνες ασφαλείας που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν τηρούμε

Όσες φορές και να τις ακούσουμε ή να τις διαβάσουμε, χαμένες δεν πάνε, γιατί αφορούν την ασφάλειά μας μέσα στο σπίτι. Πρόκειται για κοινές οδηγίες προς ναυτιλομένους στο οικιακό… πέλαγος, τις οποίες (συνήθως) έχουμε την τάση να παραβλέπουμε.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:

    • Μην φεύγεις ποτέ από το σπίτι για να πεταχτείς δυο λεπτά στη γειτονιά έχοντας αφήσει κάποια ηλεκτρική συσκευή σε λειτουργία (πλυντήριο, κουζίνα, θερμοσίφωνο). Κάτι μπορεί να σε καθυστερήσει και να αργήσεις να γυρίσεις. Και αυτό ίσως έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
    • Μην αφήνεις μικροέπιπλα και γλάστρες σε σημεία διέλευσης. Θα στέκονται σαν πραγματικά εμπόδια στον χώρο δημιουργώντας διάφορα προβλήματα, με χειρότερο ένα ατύχημα.
    • Να κλείνεις το θερμοσίφωνο πριν μπεις να κάνεις το μπάνιο σου. Μπορεί να μην σου έχει συμβεί ποτέ τίποτα, όμως μια φορά να πάει κάτι στραβά με το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι αρκετή – και μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία.
    • Όταν ανάβεις κεριά, καλό είναι να τα επιτηρείς συνέχεια, να τα τοποθετείς μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα και υφάσματα (π.χ. πλαστικά, κουρτίνες) και απαραίτητα να τα σβήνεις πριν κοιμηθείς. Ακόμα, όσο χρόνο είναι αναμμένα, επιβάλλεται να έχεις ανοιχτό κάποιο παράθυρο, γιατί καθώς καίγονται καταναλώνουν οξυγόνο από τον χώρο.
    • Προσοχή στις σκάλες. Να κάνεις αργά, προσεκτικά βήματα και, οπωσδήποτε να υπάρχει άπλετος φωτισμός. Καλό θα είναι να κολλήσεις σε κάθε σκαλοπάτι ειδική αντιολισθητική ταινία (κυκλοφορεί σε διάφορα φάρδη). Από την άλλη μεριά, το ανέβασμα και το κατέβασμα από φορητή σκάλα απαιτείιδιαίτερη προσοχή.
    • Μην ψεκάζεις εντομοκτόνα και λακ κοντά σε φλόγα ή αναμμένο φούρνο. Αν η φιάλη της λακ ή του εντομοκτόνου παρουσιάζει διαρροή (σε μορφή υγρού), τύλιξέ την με μια σακούλα και πέταξέ την με προσοχή στα σκουπίδια.
    • Να προσέχεις πού αφήνεις ψαλίδια, ξυράφια, καρφίτσες, βελόνες, πινέζες και γενικά τα αιχμηρά αντικείμενα. Όχι χύμα επάνω σε τραπέζι φαγητού, κρεβάτι, καρέκλα, όχι σε σημεία όπου έχουν πρόσβαση μικρά παιδιά.
    • Μην απομακρύνεσαι από την κουζίνα την ώρα που μαγειρεύεις – κυρίως σε γκάζι. Μια πυρκαγιά δεν είναι απίθανο να συμβεί. Το μαγείρεμα – και ιδιαίτερα το τηγάνισμα – χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μη συμβεί ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες. 
    •  Golden Magazine
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα