Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΑΓΡΙΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ


Ήταν αναρχικός αλλά και αδελφάρα ο ραβίνος που μύησε τον Ιησού τον Ναζωραίο. Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Μεγάλος, τεράστιος ο Χριστός, όμως όσο κι αν ήταν ταλαντούχος και χαρισματικός το ήθελε το συμπλήρωμα από τον μύστη. 
Απ’ αυτόν τον αιρετικό ρεμπάι που κουβαλούσε γνώσεις απόκρυφες κι εμπειρίες ανεξάντλητες για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο ραβίνος αυτός, δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα, λόγω του πάθους του, αλλά και λόγω του αντικοινωνικού χαρακτήρος του, δεν μας προσφερόταν για να πάρει την φανέλλα με το Νο9. 

Επελέγη για σέντερ-φορ ο Τζήσας. Ο παικταράς. Με το ατελείωτο νταηλίκι. Το οποίο, βέβαια, το πήρε από εκεί που το πήρε. Από κάποιους αγριομαγκίτες νυχτόβιους που όταν τον γνώρισαν τον Ιησού, πριν αυτός βγει στο κλαρί, κατάλαβαν ότι το παλληκάρι δεν μάσαγε από τσαμπουκά.  
Στο μύθο και το θρύλοΔεν θέλω να μιλήσω σήμερα για εκείνα τα χρόνια στην Γαλιλαία. Είναι τόσο κοντινά, μόλις δυο χιλιάδες χρόνια και το πρόβλημα είναι ότι σας φαίνονται τόσο μακρυνά, τόσο χαμένα στο μύθο και στο θρύλο. Λάθος. Μόλις χθές έγιναν όλα όσα έγιναν. Κι αν δεν τα βλέπεις σαν χθεσινά δεν μπορείς να πιάσεις την αλήθεια τους.
Πολύ ξύλο
Το πιο άγνωστο πρόσωπο ήταν η Μαγδαληνή. Μια αδήλωτη, χωρίς βιβλιάριο. Φουκαριάρα, ένα κορίτσι που είχε φάει πολύ ξύλο πιτσιρίκα από την μάνα της. Χωρίς πατέρα. Τι να λέμε;

Ούτε με τα μάτια δεν τον ακούμπησε
Ποιοι μαθητές του Κυρίου; Ο άνθρωπος που πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον τον γιό της Μαρίας ήταν η Μαγδαληνή. Του δόθηκε ολόκληρη μ’ όλη την ψυχή της. Αφήστε τι γράφουν. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ούτε με το νύχι του δακτύλου της δεν ακούμπησε τον Ιησού η Μαγδαληνή. Ούτε με τα μάτια της δεν τον ακούμπησε στο πρόσωπο. Εντάξει, το κορίτσι δεν ήταν και πολύ καλά στο μυαλό, ελαφρά ψιλοκουνημένη ήταν, όμως ο Ιησούς ήταν το μεγάλο της ταξίδι. Αυτή ήταν η πρώτη που αληθινά προσκύνησε τον Χριστό, που τον δέχθηκε πνευματικά και θρησκευτικά.

Δίδασκε μαθαίνοντας απ’ αυτόν
Την Κυριακή θα πέσει σεντόνι. Σήμερα, όχι. Όσο για τον δάσκαλο του Ιησού, τον ραβίνο που τον φώτισε και τον πρωτοδιαφώτισε, να το πούμε κι αυτό. Ποιο; Δεν άργησε να γίνει μαθητής του. Ναι, ο δάσκαλος έγινε μαθητής. Όχι απόστολος. Ούτε τον ακολούθησε με τους δώδεκα. Απλά, μαθητής διότι διδάσκοντας τον Χριστό μάθαινε κιόλας απ’ αυτόν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα