Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τι «γεύση» έχει η δική σου ζωή ? μέρος πρώτο


Οι 4 αισθήσεις μας όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση είναι αυτές που είτε παίρνουν πληροφορίες από το μυαλό είτε από την ψυχή.


Όταν οι 4 αυτές αισθήσεις είναι συνδεδεμένες με το μυαλό είναι τοξικές και καθοδηγούνται κυρίως από τα 7 θανάσιμα πάθη. Με τις σκέψεις μας αλλά και με τα συναισθήματα μετατρέπουν όλο μας το σώμα σε τοξικό.

Οι αισθήσεις μας αυτές στην αρχή που ερχόμαστε στον πλανήτη, είναι αυτές που μας συνδέουν άμεσα με το περιβάλλον μας. Η ακοή μας έχει αναπτυχθεί ως ένα σημείο από πριν να γεννηθούμε μέσα από την κοιλιά της μαμάς μας, όπου από εκεί ερχόταν μέσω του νερού οι πληροφορίες που θα χρειαστούμε εδώ. 

Αλλά και η όσφρηση ήταν αυτή που αναπτύχθηκε μέσα από την κοιλιά της μαμάς μας. Γι αυτό η αγκαλιά της μαμάς συνήθως ηρεμεί το βρέφος.  Μέσα από την ανάπτυξη της ακοής αλλά και της όσφρησης γνωρίζαμε αρκετά. Αυτό που αμέσως μετά την γέννα μας άρχισε να αναπτύσσετε ήταν η γεύση. Η αίσθηση της γεύσης είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για όλη την υπόλοιπη ζωή μας.  

Από το στόμα μας αλλά και τη μύτη μας εισχωρεί μέσα μας η «γεύση» της ζωής. Οι πληροφορίες μεταφέρονται στον εγκέφαλο μας αλλά και στην ψυχή μας. 

Το αν η ζωή μας φαίνεται γλυκιά ή πικρή είναι από το πώς χειριζόμαστε εμείς κυρίως τη γεύση. Γιατί για την γεύση είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την όσφρηση μας όχι και τόσο άμεσα.

Η ακοή ως αίσθηση κυρίως βάλετε από τον περίγυρο και τα ακούσματα που έχουμε από μικροί είναι αυτά που θα καθορίσουν ως ένα βαθμό την πορεία μας στη ζωή.

Η όραση δε, παίζει τον μικρότερο ρόλο ως προς την εξέλιξη της ζωή μας.

Ας δούμε όμως τις αισθήσεις μία μία και πως αυτές συνδέονται με το σήμερά μας. Πώς έχουν φτάσει αυτές οι αισθήσεις να μας μετατρέψουν σε τοξικούς, πώς μας χειρίζονται οι αισθήσεις μας μέσα από τα Πάθη.

Η αίσθηση της ακοής. Τα ακούσματα που έχει ένα παιδί στις πρώτες του ηλικίες είναι αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον του ως προς το αν θα είναι σίγουρο για τον εαυτό του ή θα έχει ανασφάλειες ή θα βγάλει επιθετική συμπεριφορά.  

Αν ένα παιδί μεγαλώσει μέσα σε ένα περιβάλλον με φωνές, σε ένα περιβάλλον που κάθε τι «λύνεται» με καβγά ή απειλές, τότε στη ζωή του θα είναι σχεδόν πάντα μαζεμένο ως προς το κοινωνικό στάτους, φοβικό και θα σκέφτεται πάρα πολύ αν θα προωθήσει τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του.
 Η μόνιμη κριτική που θα εισπράττει από το περιβάλλον του θα το μάθουν να κρίνει πάντα τον εαυτό του και να τον θεωρεί πάντα «λίγο». 

Αν το παιδί έχει ακούσματα του τύπου «είσαι βλάκας» τότε θα μετατραπεί σε ενοχικό και θα έχει ανασφάλειες  ως προς κάθε του βήμα, ενώ θα αναζητά πάντα τρόπο να βγάλει αυτήν την ταμπέλα «βλάκας» από πάνω του. 

Ο τρόπος που θα επιλέγει να βγάλει τη ρετσινιά από πάνω του θα είναι κι αυτός ενοχικός. Αν τα ακούσματα που θα έχει το παιδί θα είναι «ωχ άσε με τώρα» δηλαδή μια μορφή αδιαφορίας, κάθε τόσο θα αναζητά νέους δρόμους χωρίς να ξέρει το γιατί. 

Θα έχει πάντα την ανάγκη κάποιος να το προσέξει με αποτέλεσμα να αλλάζει συνέχεια επιλογές μπας και κάποιος του δώσει σημασία. Αν ένα παιδί μεγαλώσει με ακούσματα όπως «θα φωνάξω τον λύκο να σε φάει», «θα πω στον αστυφύλακα να σε πάρει», «δεν είσαι δικό μου παιδί εσύ», «δεν σ’ αγαπάω να φύγεις να μη σε βλέπω», τότε θα είναι τόσο κλεισμένο στον εαυτό του και θα έχει επιρροή σε ουσίες. 

 Η ακοή μας λοιπόν είναι ένα μέσο το οποίο μας συνδέει είτε με την ασφάλεια είτε με την ανασφάλεια. Αν κάποιο από τα παραπάνω ακούσματα σας μοιάζουν γνωστά και τα έχετε βιώσει, μπορείτε να τα αλλάξετε τουλάχιστον ως προς το υποσυνείδητό σας, γιατί εκεί βρίσκονται ακόμη και μετά από πολλά χρόνια. 

Είναι τα φαντάσματα των φόβων μας και της απόρριψης που νιώθαμε τότε. Μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε εμείς προτάσεις με θετικό χαρακτήρα και να κάνουμε τα δικά μας ακούσματα. 

Γράψτε την πρόταση που εσείς θέλετε για σας και αρχίστε να την επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας κάθε μέρα ξανά και ξανά. Άλλωστε για να περάσουν οι όποιες πληροφορίες στο υποσυνείδητό σας δεν έγινε μέσα από δυο ή τρεις φορές αλλά μετά από την επανάληψη τους. Οπότε τώρα είναι η ώρα να απαλλαγείτε από ότι σας βαραίνει.

Συνεχίζεται…

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα