Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πότε μια αμοιβή ξεπερνά τα όρια της ηθικής;


gross-bill-570-800x533
… αναρωτιέται κάποιος  ακούγοντας τις απολαβές του Μπιλ Γκρος – γκουρού των αμοιβαίων κεφαλαίων. Ο άνθρωπος αυτός αμοίβεται με 548,000 δολλάρια την ημέρα!
Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπλακ τζακ στα καζίνο του Λας Βέγκας,φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο,  με σκαιό  τρόπο στους υπαλλήλους του,  τους απαγορεύει να τον κοιτάζουν κατά πρόσωπο και επίσης  παρομοιάζεοι τον εαυτό του με άλογο κούρσας.
Ο 69χρονος γκουρού των ομολόγων, το 1971 ίδρυσε την εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων Pimco  η οποία διαχειρίζεται ως σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο 1,9 τρις δολλαρίων προβλέπεται από τα μέσα Μαρτίου να γίνεται  το  θέμα στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορικά με την αποζημιώση του .

Η Wall Street Journal αποδοκίμασε τις διευθυντικές πρακτικές του, ενω οι Financial Times έδωσαν το βήμα στην υπέυθυνη μιας οργάνωσης για μεγαλύτερη ισότητα στο χώρο εργασίας , η οποία χαρακτήρισε την αμοιβή του “ανηθικη”.  Ένα ανεξάρτητο μέλος  του διοικητικού του συμβουλίου εξίσωσε  δημοσίως τις απολαβές του με το αντίστιχο της πρόσληψης 2,000 δασκάλων!
Η εποχή που ο χρηματοπιστωτικός τομέας μπορούσε να διακυρύσει περίτρανα την πεποιήθηση   “τα φέρνω και τα πάίρνω” σφυρίζοντας αδιάφορα για τις έννοιες   “πραγματική οικονομία”    και “κοινωνική ισότητα”   τέλειωσε τον Σεπτέμβρη του 2008 με τη πτώση της Lehman Brothers λένε οι ομότιμοι του που τον βλέπουν ήδη ως απολίθωμα και επιμένουν οτι το καθαρόαιμο χαλάει απλά την αγορά .

Γιατί αναφέρθηκα σήμερα στον Μπιλ Γκρός;
Περιμένοντας στον προθάλαμο ενός νοσοκομείου τη σειρά μας , μάλλον την ευκαιρία να κάνω με τη βοήθεια μιας φίλης  που δουλευει εκεί, λάθρα κάποιες ακριβούτσικες παρακλινικές εξετάσεις που παρόλο που μια ζωή πληρωνα και πληρώνω ανελειπώς τις αφαλιστικές μου εισφορές , το Ταμείο μου καλύπτει στο ελάχιστο,  σερφάρω στο διαδίκτυο και μόλις διάβασα  μια αποψή του
-Σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη της Ελλάδας η αμερικάνικη οικονομία, υποστήριξε με συνέντευξη του στο CNBC . Ο αναλυτής τονίζει ότι το δημόσιο χρέος φτάνει τα 14,3 τρισ. δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται χρήματα σε εγγυήσεις για το πρόγραμμα Medicare, Mediaid και Social Security που ανέρχονται κοντά στα 50 τρισ. δολάρια.
Εστιάζοντας τα μάτια  μου στις λέξεις  Medicare, Mediaid και Social Security   αναρωτήθηκα   :
Πότε μια αμοιβή ξεπερνά τα όρια της ηθικής;”
Πως μπορούμε στον κόσμο που ζούμε να  μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη ;;;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα