Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, οι Ειδωλολάτρες, και η «ψευδοφώτιση»


Αν Ένας Άνθρωπος έχει Απελευθερωθεί (και το τι σημαίνει αυτό, ποιες είναι οι ενδείξεις, ποια είναι τα «συμπτώματα», είναι μια άλλη υπόθεση…) τότε Βρίσκεται στον Χώρο της Ενότητας Όπου δεν υπάρχει «παρατηρητής», «εγώ», «διαλογιζόμενος», «αναζητητής», εξελισσόμενος»… τίποτα. Υπάρχει Μόνον Αντίληψη Ενότητας…
.
Όταν όμως ένας άνθρωπος (κι «εδώ» λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι) λειτουργεί στο «επίπεδο της δυαδικότητας, της σκέψης, του εγώ, τότε οποιαδήποτε δραστηριότητά του ανήκει σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο της σκέψης του.
Όταν από αυτή την «θέση» μιλά για Θεό (Πραγματικότητα, οτιδήποτε), Πραγματοποίηση, Φώτιση, Πνευματική Εξέλιξη, Αυτοβελτίωση,  Συνειδητοποίηση του Ανώτερου Εαυτού, κλπ., κλπ, κλπ… όλα αυτά δεν είναι παρά «προβολές» της σκέψης του στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης (που η ίδια η σκέψη «βεβαιώνει» ότι είναι αντικειμενικός χώρος- αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι απόδειξη).
Για αυτό λέμε ότι «όσοι μιλούν για τον Θεό» είναι Ειδωλολάτρες! Γιατί; Επειδή νοιώθουν ήδη «διαχωρισμένοι» από τον Θεό και μιλούν στην πραγματικότητα για μια «ιδέα», μια «προβολή» της σκέψης τους στον «φανταστικό αντικειμενικό χώρο»… Όλα είναι σκέψη.
Όταν κάποιος προσπαθεί να εξελιχθεί πνευματικά, να διευρύνει την επίγνωσή του, να βελτιωθεί, να «φτάσει κάπου» (στην Φώτιση, στην Απελευθέρωση)… όλη αυτή η διαδικασία λειτουργεί στο επίπεδο της σκέψης, του χρόνου, της συνέχειας της μνήμης… δηλαδή στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης.
.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Αποκαλύπτεται όταν σταματήσουν όλες αυτές οι δραστηριότητες της σκέψης.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Είναι ΑΥΤΟ που Εμφανίζεται όταν σταματήσουν οι ψευδαισθητικές δραστηριότητες, οι ψευδαισθήσεις (ενός Θεού εκεί, «έξω, διαχωρισμένου από εμάς, μιας πνευματικής εξέλιξης μέσα στον χρόνο, κλπ…).
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Είναι το «Αποτέλεσμα» του Αληθινού Περάσματος Πέραν όλων των διαδικασιών (της σκέψης).
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Δεν Μπορεί Ποτέ να Είναι ένα «αντικείμενο» απέναντί μας – «αυτό» είναι μόνον μια «ιδέα», ένα «είδωλο», μια «προβολή» της σκέψης.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Βρίσκεται «Πίσω» μας και λίγοι τον «Ανακαλύπτουν», οι περισσότεροι δεν τον «βλέπουν».
.
Έτσι όσοι μιλούν για τον Θεό, σαν να είναι κάτι «ξεχωριστό» από αυτούς, δηλώνουν ήδη από αυτό το γεγονός (της τοποθέτησής τους) και μόνο, ότι είναι «διαχωρισμένοι» από τον Θεό κι ότι αυτό για το «οποίο» μιλάνε είναι μόνον ένα «είδωλο» της σκέψης τους…
Κι όσοι λένε ότι μέσω προσπάθειας, διαλογισμού, προσευχής, πνευματικής εξέλιξης, μπορούν να «φτάσουν», ή να οδηγήσουν άλλους, στον Θεό, απλά κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης. Δεν πάνε πουθενά – δεν βγαίνουν έξω από τον χώρο της σκέψης.
Η Αληθινή Πνευματική Έξοδος Γίνεται «Κάθετα», όχι «Οριζόντια»… Γίνεται δηλαδή με την «μετατόπιση» σε «άλλο υπαρξιακό επίπεδο», όχι με την «επέκταση» στο ίδιο επίπεδο της σκέψης όπου βρισκόμαστε.
Η Αληθινή Κατανόηση δεν έχει σχέση με εμπειρίες, με γνώσεις, με δραστηριότητες.
Η Αληθινή Απελευθέρωση Είναι Έξοδος από το Πεδίου του Κόσμου… δεν είναι κατάκτηση του χώρου της σκέψης.
.
 Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Προχωρά Πέραν της επιφανειακής αναζήτησης (στον χώρο της σκέψης), πέραν της επιφανειακής πραγματοποίησης, πέραν της επιφανειακής φώτισης… Εγκαταλείπει όλες τις δραστηριότητες της σκέψης.
Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΙΣΗ δεν υπάρχει «φωτισμένος».
Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ δεν υπάρχει «παρατηρητής» που να έχει πραγματώσει κάτι.
Στον Χώρο της Αλήθειας Υπάρχει Μόνον Ενότητα, Ενοποίηση του Υπαρξιακού Χώρου, της Εμπειρίας, της Ζωής… δεν υπάρχει κανένας «διαχωρισμός».


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα