Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πως δε θα πάρω βάρος αν σταματήσω να καπνίζω;


stopsmoking2
Πολλοί καπνιστές ανησυχούν επειδή θα αυξηθεί το βάρος τους αν διακόψουν το κάπνισμα. Μερικοί μάλιστα το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να μην το κάνουν. Αυτό είναι λάθος για πολλούς λόγους: Δεν αυξάνει το βάρος σε όλους τους καπνιστές οι οποίοι διακόπτουν. Ακόμα όμως και σε αυτούς που συμβαίνει αυτό , η αύξηση του βάρους δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τα…………κιλά.
Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί όμως να γίνει και είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να καταπολεμήσουν τη συνήθεια. Πράγματι, για πολλούς πρώην καπνιστές ,το να αυξήσουν λίγο το σωματικό τους βάρος μπορεί να είναι και υγιές. Έρευνες δείχνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να κάνει αρκετούς ανθρώπους παθολογικά αδύνατους. Ακόμη, αν ανησυχείτε, θυμηθείτε αυτό: πολύ απλές στρατηγικές μπορεί να σας βοηθήσουν να περιορίσετε την αύξηση του βάρους σας ενώ καταπολεμάτε τη συνήθεια. Από τη στιγμή που θα έχετε καταφέρει να διακόψετε το κάπνισμα, μπορείτε να αφοσιωθείτε στην προσπάθεια απώλειας των κιλών που πιθανόν αποκτήσατε.

Έρευνες δείχνουν ότι η νικοτίνη ενισχύει τον δείκτη μεταβολισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε. Αμέσως μετά το σβήσιμο ενός τσιγάρου, η καρδιακή συχνότητα αυξάνεται κατά 10-20σφ./λεπτό. Το μη φυσιολογικό ερέθισμα της νικοτίνης είναι ένας από τους λόγους που το κάπνισμα προκαλεί καρδιακή νόσο. Όταν ο καπνιστής διακόπτει, ο δείκτης μεταβολισμού επιστρέφει αμέσως στο φυσιολογικό. Αυτή είναι μία υγιής μεταβολή. Αν όμως οι πρώην καπνιστές εξακολουθήσουν να λαμβάνουν καθημερινά, τον ίδιο αριθμό θερμίδων, θα αυξήσουν το σωματικό τους βάρος.
Όταν οι καπνιστές διακόπτουν, η νικοτίνη δεν είναι ό,τι αυτοί λαχταρούν. Ανακαλύπτουν ότι έχασαν τη συνήθεια του να ανάβουν ένα τσιγάρο και να το βάζουν στο στόμα τους. Πολλοί από αυτούς, επιστρέφουν στο φαγητό για να ικανοποιήσουν αυτό το οποίο ονομάζουν <<στοματική ικανοποίηση>>.
Επιλέγοντας υποθερμιδικά προϊόντα διατροφής μπορεί κανείς να αποφύγει την αύξηση του βάρους. Μερικές έξυπνες εναλλακτικές ιδέες περιλαμβάνουν:
  1. Τσίχλες χωρίς ζάχαρη.
  2. Γλυκά χωρίς ζάχαρη.
  3. Μπάρες με καρότο ή σέλινο.
  4. Φέτες γλυκών μπαχαρικών.
Ένα άλλο κόλπο είναι το πολύ συχνό πλύσιμο των δοντιών, στη διάρκεια της ημέρας. Όταν η στοματική κοιλότητα είναι καθαρή και φρέσκια, υπάρχει πολύ λιγότερη ανάγκη για κάπνισμα.
Αποφεύγετε τις σκληρές δίαιτες.
Επιλέξτε υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλές θερμίδες, όσο περισσότερο μπορείτε. Αλλά οι ειδικοί συστήνουν την αποφυγή ριζικών αλλαγών στο διαιτολόγιό σας. Μην είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας σε ό,τι αφορά τα κιλά που μπορεί να πάρετε στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος!!
Για να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να καπνίσετε, γεμίστε τη μέρα σας με πράγματα τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν φαγητό.
Τέτοια είναι οι φυσικές δραστηριότητες όπως περπάτημα, χορός, κηπουρικές εργασίες….
Με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώσετε θερμίδες.
Επιπρόσθετα, οι ερευνητές τονίζουν ότι οι δραστηριότητες αυτές έχουν θετική επίδραση στη διάθεση.Οποιαδήποτε όμως δραστηριότητα θα μας αποσπάσει την προσοχή, μπορεί να μας βοηθήσει να μην καπνίσουμε:
  1. Κινηματογράφος, θέατρο.
  2. Παρακολούθηση συναυλιών.
  3. Διάβασμα στο σπίτι ή σε βιβλιοθήκη.
  4. Επίσκεψη σε μουσεία.
  5. Εθελοντισμός.
Η επικοινωνία με τον προσωπικό σας γιατρό μπορεί επίσης να βοηθήσει.
Ποικιλία προιόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι διαθέσιμα και έχει φανεί ότι βοηθούν τους καπνιστές να διακόψουν.
Αν, παρ’ελπίδα αυξηθεί το σωματικό σας βάρος , μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να παραιτηθεί της προσπάθειας. Από τη στιγμή που θα είστε ελεύθεροι από τον καπνό, θα έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας να σχεδιάσετε και να επιτύχετε την επάνοδο στο ιδανικό σωματικό σας βάρος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα