Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τα καλά και τα κακά που έχει φέρει στις σχέσεις μας η τεχνολογία!



Οι εξελίξεις της τεχνολογίας έχουν επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Είναι λοιπόν αδύνατο να μην επηρεάσουν και τη σεξουαλική μας ζωή. Η πανταχού παρουσία των υπολογιστών και των κινητών έχουν αλλάξει τον τρόπο που φλερτάρουμε, τον τρόπο που γνωρίζουμε ανθρώπους αλλά και τον τρόπο που κάνουμε σεξ.
Πότε όμως αυτό είναι για καλό και πότε για κακό;

1. Είναι πανεύκολο να κατασκοπεύσουμε τους πρώην και τους πρώην των νυν: Μερικά κλικ στα προφίλ των κοινωνικών δικτύων είναι αρκετά για να συλλέξουμε τις ζουμερές λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε. Προσωπικά στοιχεία, φωτογραφίες, αγαπημένα στέκια και χόμπι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μπορούμε να βρούμε για το άτομο που μας ενδιαφέρει. Όλα αυτά φυσικά τροφοδοτούν το αίσθημα της ζήλειας και μπορεί να μας καταστρέψουν ψυχολογικά.

2. Νομίζουμε ότι ξέρουμε άτομα που στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε: Η αναζήτηση πληροφοριών για ένα άτομο που μόλις γνωρίσαμε δίνει την αίσθηση ότι ξέρουμε πραγματικά τι άνθρωπος είναι. Όταν όμως σχηματίζουμε μια εικόνα με βάση τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να πέσουμε στην παγίδα της προκατάληψης.

3. Είναι πιο δύσκολο από ποτέ να προστατεύσουμε την προσωπική μας ζωή: Όσα κρύβουμε και όσα αποκαλύπτουμε για την προσωπική μας ζωή μπορεί να αποτελέσουν πηγή έντασης και τσακωμών στη σχέση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν αφορούν τον κοινωνικό περίγυρο κι έτσι δεν πρέπει να μοιραζόμαστε κάθε προσωπική μας στιγμή.

4. Η πορνογραφία επηρεάζει τις σεξουαλικές προσδοκίες: Τα σεξουαλικά πρότυπα που προβάλλονται στη βιομηχανία της πορνογραφίες δημιουργούν ανέφικτες φαντασιώσεις τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το αποτέλεσμα είναι η αυξημένη απογοήτευση από το σεξουαλικό σύντροφο και η φθορά στην ερωτική σχέση.

Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά των πραγμάτων!
1. Οι σχέσεις από απόσταση καταφέρνουν να επιβιώσουν: Τα κινητά και οι διαδικτυακές εφαρμογές διευκολύνουν την επικοινωνία όσο ποτέ άλλοτε. Δεν αποτελούν υποκατάστατο για την πραγματική επαφή μεταξύ των συντρόφων, ωστόσο δίνουν την ευκαιρία σε αγαπημένα ζευγάρια να παραμείνουν μαζί.

2. Είναι ευκολότερο να κάνουμε γνωριμίες: Τα κοινωνικά δίκτυα διευκολύνουν την άμεση επαφή με περισσότερα άτομα. Έτσι, είναι πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθούμε και να φλερτάρουμε.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα