Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι: Πόσο διάφανος είσαι;


Καταφέραμε να ανακαλύψουμε έναν τοίχο που μας κρατάει χωριστούς από το Πνεύμα και την ανακάλυψη αυτού του τοίχου την ονομάζουμε διαδικασία αφύπνισης. Κοιτάξαμε γύρω μας και τότε είδαμε πως αυτός ο τοίχος δημιουργεί την Αρένα του Παιχνιδιού. Αφού πέσαμε πάνω σε αυτό τον τοίχο έπειτα από τόσα ταξίδια ψυχών, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως όλη η ζωή μας είναι πλασματική – ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο. Το γνωρίζουμε και τώρα προσπαθούμε να ξυπνήσουμε από αυτόν τον εικονικό κόσμο και να δούμε την Πραγματικότητα που είμαστε: το Απόλυτο, η Υπέρτατη Πραγματικότητα, το Όλα Όσα Είναι. Και πώς το κάνουμε αυτό; Προσπαθώντας, μέσα από πολλούς τρόπους, να δούμε πέρα από τον τοίχο, να τον αναλύσουμε, να τον κατανοήσουμε ή να συμπεριφερόμαστε σα να μην υπάρχει, εν-θυμούμενοι το Πνεύμα που είμαστε.
Γνωρίζεις πως όλα γύρω σου είναι ένα Παιχνίδι, όλα όσα αντιλαμβάνονται οι πέντε σου αισθήσεις… εντάξει μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως με την προσωπικότητα που αντλεί τα δικά της δεδομένα από το νου, δημιουργώντας παιχνίδια μέσα στο Παιχνίδι;

Αναθεώρηση ζωής

Κοίταξε γύρω τη ζωή σου και κάνε μια ερώτηση στον εαυτό σου: πόσο διάφανος είσαι; Διάφανος σημαίνει να επιτρέπεις στον ανθρώπινο εαυτό σου να περνάει μέσα από κάθε εμπειρία χωρίς να τη χρεώνεται. Να καταπιάνεσαι με οτιδήποτε εμφανίζεται στο παρόν σου και με την ίδια ευκολία, να το απελευθερώνεις όταν δεν έχει κάτι άλλο να σου πει. Να εκφράζεις αυτά που πραγματικά θες να πεις, χωρίς υπονοούμε και πλάγιους τρόπους. Να μην κρύβεσαι από τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου – αυτά είναι, παραδέξου τα και πράξε ανάλογα. Να μην κάνεις πράγματα από υποχρέωση παρά μονάχα όταν τα νιώθεις στην καρδιά σου. Όταν είσαι διάφανος, μια άσχημη συμπεριφορά ενός άλλου δεν είναι ικανή να σκιάσει την ημέρα σου – χαμογελάς και πας παρακάτω χωρίς να κρίνεις. Γεγονότα και άνθρωποι που δεν συνηχούν με το δικό σου μονοπάτι, τα απελευθερώνεις χωρίς να τα κρίνεις επίσης.
Η διαφάνεια φέρνει την ειλικρίνεια. Να είσαι αυθεντικός σε όλα όσα μοιράζεσαι – είναι προτιμότερο να μοιράζεσαι λιγότερα και αληθινά, αντί πολλών δίχως νόημα. Μην περιμένεις ειλικρίνεια από τους άλλους, φρόντισε να γίνεις εσύ διάφανος και άσε τον κόσμο γύρω σου απλά να υπάρχει. Θα καταλάβεις ότι έγινες διάφανος όταν δε θα σε ενοχλεί αυτός ο κόσμος.
Γίνε αφιλτράριστος. Πολλές εμπειρίες, λόγια άλλων ή πράξεις άλλων που εισέρχονται στο ενεργειακό μας πεδίο, είναι δυνατόν να μας επηρεάζουν. Να θυμάσαι πως η έλλειψη κριτικής, το να μην έχεις δηλαδή φίλτρα και κουτάκια, αποδεχόμενος αυτά που εισέρχονται, σε κάνουν αφιλτράριστο και συνεπώς ανεπηρέαστο σε καταστάσεις. Πολλά που συμβαίνουν γύρω μας δεν έγκειται σε εμάς να τα αλλάξουμε. Ο παρατηρητής αλλάζει το παρατηρούμενο, αλλάζοντας τον τρόπο που το κοιτάζει.

Επί του πρακτέου τώρα

Τι σημαίνει προσποίηση; Τι σημαίνει να δημιουργείς παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι;
Προσποίηση σημαίνει να λες άλλα στον έναν και άλλα στον άλλον. Πολλές φορές αυτός ο “άλλος”, είναι ο εαυτός σου. Ξεκίνα να λες τα ίδια σε όλους. Κι επειδή είναι δύσκολο, ξεκίνα στην αρχή με λίγες λέξεις. Αρκεί να χρησιμοποιείς τις ίδιες σε κάθε περίπτωση. Αν δεν μπορείς να παραδεχτείς πράγματα που νιώθεις ή συμβαίνουν, καλύτερα να μένεις σιωπηλός.
Προσποίηση σημαίνει να έχεις στις επαφές σου ή γύρω σου ανθρώπους που δεν συμπαθείς. Το κάνεις για να μπορέσεις να προάγεις το δικό σου έργο, προσδοκώντας οφέλη; Φοβάσαι τη μοναξιά; Θες να το παίξεις καλός; Το κάνεις από υποχρέωση ή να μην παρεξηγηθείς που δεν έχεις τον τάδε και τον τάδε στις επαφές σου; Επειδή θες να έχεις τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου κοντύτερα; Επειδή σου αρέσει να φαίνεσαι υπεράνω και χρειάζεσαι αυλή; Ξεκίνα με το να ξεκαθαρίσεις το περιβάλλον σου. Πώς θα το ξεχωρίσεις όμως; Με έναν πολύ απλό τρόπο: αν ήσουν πραγματικά διάφανος, δε θα είχες πίσω σκέψεις και συγκεκριμένα κίνητρα για κάποιες επαφές σου. Όσο η προσωπικότητά σου υπολογίζει τις φιλίες και τις επαφές σου αυτές, δεν μπορείς να σταθείς διάφανος απέναντι σε οτιδήποτε.
Προσποίηση σημαίνει να έχεις ένα χείμαρρο συναισθημάτων προς κάποιον άλλον και να τα κρατάς μέσα σου γιατί τα «πρέπει» ή ο φόβος της απόρριψης σε καθηλώνουν ή το ταξίδι έξω από την ασφαλή ζώνη σε τρομάζει ή ο εγωισμός της παραδοχής είναι μεγαλύτερος της επιθυμίας. Ξεκίνα με το να τα παραδεχτείς στον εαυτό σου. Όταν πνίγουμε τα συναισθήματά μας, συνήθως έρχονται στιγμές που αναγνωρίζουμε πως θα ήταν καλύτερα να είχαμε αρπάξει την τάδε ευκαιρία. Η ώθηση του να εκφραστείς συνήθως εμπεριέχει την αντίστοιχη ενέργεια από την απέναντι πλευρά. Είναι αυτό που λέμε πως η στιγμή έχει ζυμωθεί, οι συχρονικότητες έχουν δουλέψει και έρχεται ο καιρός για δράση. Καμία ευκαιρία δεν είναι ίδια με τις άλλες. Η έκφραση βοηθάει την ενέργεια να ρέει και να βρίσκεσαι πάντοτε στη ροή. Έχοντας μέσα σου ανέκφραστα αποθυμένα που συσωρεύονται, δημιουργείς σταδιακά ένα κουβάρι μέσα σου. Να είσαι ξάστερος σαν τον ουρανό που υποδέχεται τα σύννεφα. Είτε είναι λευκά σαν μπαμπάκι είτε γκρίζα της βροχής, τα αφήνει να εκφράζονται και να πάνε παρακάτω.

Παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι

Παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι κάνουμε πολλές φορές όλοι μας, ασυνείδητα τις περισσότερες φορές. Προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε, δεν αισθανόμαστε, δεν ακούμε. Πέρα από το ανθρώπινο κουστούμι, φοράμε κι άλλους ρόλους.
Τον ρόλο του ανθρώπου που προσποιείται πως δεν αγαπάει και δεν νοιάζεται για τους άλλους, επειδή κάποιοι άλλοι ρόλοι ανθρώπων τον θέλουν σκληρό ή επειδή κάποτε τσαλακώθηκε η ευαισθησία και ο άνθρωπος έμαθε να κρύβεται.
Τον ρόλο του ανθρώπου που προσποιείται πως δεν έχει ανάγκη κανέναν και πως μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, όσο κι αν η καρδιά του φωνάζει “βοήθεια”.
Τον ρόλο του ανθρώπου που προσποιείται πως είναι πάντα δυνατός, για να μη δώσει την ευχαρίστηση σε άλλους να τον δουν να λυγίζει ή να νιώθει η μάνα πως πρέπει να δείχνει ατσάλινη μπροστά στα παιδιά της.
Τον ρόλο του ανθρώπου που προσποιείται πως του αρέσει αυτά που κάνει στη ζωή του καταπιέζοντας τον εαυτό του, υποχωρώντας στα δικά του “θέλω”, επειδή φοβάται να ταράξει τα “νερά” ή να μη στεναχωρήσει τους άλλους.
Τον ρόλο εκείνο που θέλει τον άνθρωπο να σκύβει το κεφάλι ενώ θέλει να χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο τραπέζι και να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Τον ρόλο του ανθρώπου που αγαπάει βαθιά ένα πρόσωπο που έχει φέρει την αυγή στη ζωή του και εκείνος φοράει έναν ρόλο που τον κάνει να προσποιείται πως δεν είναι αρκετά δυνατός για να το πλησιάσει.
Ξεκαθάρισε τη δική σου ζωή. Φέρε στο συνειδητό τους ρόλους που παίζεις μέσα στο Παιχνίδι, αναγνώρισέ τους και σταμάτα να παίζεις μαζί τους. Μην ταϊζεις την προσωπικότητά σου. Μη δημιουργείς επιπλέον τοίχους γιατί θα φτιάξεις έναν λαβύρινθο μέσα στην Αρένα. Να είσαι διάφανος, αφιλτράριστος και ειλικρινής με όλες τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω σου και αυτό θα κάνει το Πνεύμα μέσα σου να διευρυνθεί. Το Πνεύμα έχει διαιρεθεί σε αρκετά επίπεδα για να καταφέρει να μας φτάσει, μη το διαιρείς περισσότερο μέσα από επιπλέον παιχνίδια.

Η κούραση είναι δείγμα συμμετοχής μέσα σε ένα παιχνίδι του Παιχνιδιού

Πώς θα αναγνωρίσεις αν είσαι διάφανος, αφιλτράριστος ή ειλικρινής με τον εαυτό σου και τα πάντα γύρω σου; Τσέκαρε την ανθρώπινη εμπειρία σου. Αν σε κουράζει, τότε ίσως να έχεις μπει σε διαδικασία να δημιουργήσεις παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι ή – παρ’ όλο που εσύ είσαι διάφανος – να παίζεις σε παιχνίδια άλλων. Δες σε ποια σημεία της ζωής σου μπαίνεις στη διαδικασία να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι.
Ασυνείδητα μπορεί να εμπλακείς μέσα σε σενάρια και παιχνίδια άλλων, που έχουν δημιουργήσει λόγω της ατολμίας τους ή της έλλειψης θάρρους ή της μη παραδοχής αισθημάτων ή συμπεριφοράς ή οποιουδήποτε άλλου λόγου που τους κάνει να φοράνε ένα ακόμη κουστούμι στο ήδη υπάρχον ανθρώπινο κουστούμι. Όταν είσαι ένας άνθρωπος έχει μάθει να βλέπει τα πράγματα πολύ διαφορετικά, κουράζεται από τέτοια παιχνίδια. Εδώ κάνεις αμάν-αμάν και πώς-και-πως  για να αποτινάξεις το ανθρώπινο κουστούμι με το οποίο κατέβηκες, θα φορέσεις κι άλλα;
Και τότε είναι που κουράζεσαι από την κατάσταση που παραμένει η ίδια και αφού δε λέει να αλλάξει τίποτα από την απέναντι πλευρά, την αλλάζεις εσύ δια της μη συμμετοχής σου που μπορεί να σημαίνει και την ανάγκη σου να απομακρυνθείς. Αν υπάρχουν καταστάσεις με ανθρώπους που έχουν αρχίσει να σε κουράζουν, είναι επειδή υπάρχει παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι. Κουράζεσαι επειδή βλέπεις τα προφανή αλλά δεν είναι η δική σου δουλειά να τα βάλεις πάνω στο τραπέζι κι έτσι φοράς κι εσύ τον ρόλο εκείνο που κάνει πως δε τα βλέπει. Αν από τη μεριά σου αναγνωρίζεις πως έχεις βάλει τα πάντα πάνω στο τραπέζι και είσαι διάφανος, τότε κάτι δεν είναι διάφανο από την απέναντι πλευρά.
Το να είσαι διάφανος σημαίνει πως δε φοβάσαι να εκθέσεις αυτά που πραγματικά επιθυμείς να εκφράσουν και οι πέντε ανθρώπινες αισθήσεις σου. Και όταν θα μάθεις να επιτρέπεις στις πέντε αισθήσεις σου να εκφράζουν μονάχα την ειλικρίνεια των όλων όσων νιώθεις, τότε τα μάτια σου το ίδιο θα κάνουν όπως και η ενέργειά σου. Μέχρι να φτάσεις στην απόλυτη διαφάνεια, του να είσαι απλά ο Εαυτός.
Αν είσαι διάφανος, αφιλτράριστος και ειλικρινής με κάθε τι που αναδύεται στο παρόν σου, όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου…
Έλενα Έρα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα