Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Υπάρχει… ανθυγιεινή πίστη;

Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει την απόλυτη διαφορά στη ζωή μας; Μήπως είναι τα χρήματα, οι ανέσεις, το σεξ, η αδρεναλίνη, η επιβεβαίωση, η φήμη, η ομορφιά, οι κοινωνικές σχέσεις; Τίποτα από όλα αυτά. Αυτό που μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την ποιότητα της ζωής μας είναι η πίστη μας, υποστηρίζει ο Αμερικανός νευροβιολόγος και πυρηνικός γιατρός Andrew Newberg, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς ο Θεός αλλάζει τον εγκέφαλό σας» (How God changes your brain). Σύμφωνα με τις έρευνές του, η ευημερία μας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον Θεό στον οποίο πιστεύουμε.
Όπως εξηγεί, αν πιστεύουμε σε έναν Θεό αγάπης, μπορούμε να δούμε θετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο (και το σώμα μας γενικότερα), ακόμα και μακροζωία. Όμως αν πιστεύουμε σε έναν Θεό αυταρχικό, επικριτικό και εκδικητικό, θα γεμίσουμε άγχος, φόβο και θυμό, συναισθήματα τα οποία δεν είναι καθόλου υγιή, σημειώνει ο ίδιος. Μιλάμε δηλαδή για ένα καθαρά… ανθυγιεινό είδος πίστης.

Περί Νευροθεολογίας

Προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά του, ο Newberg πέρασε από ηλεκτρομαγνητική σάρωση τους εγκεφάλους ανθρώπων όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των άθεων. Μάλιστα ονόμασε το πεδίο των ερευνών του Νευροθεολογία. Αυτό που επισημαίνει είναι ότι η νούμερο ένα δραστηριότητα που μπορεί να γυμνάσει το μυαλό μας και να εμπλουτίσει τη ζωή μας είναι η θετική, αισιόδοξη πίστη. Όπως πιστεύει, το αισιόδοξο όραμα για ένα θετικό μέλλον είναι πιο σημαντικό από την άσκηση, προκειμένου να διατηρήσουμε έναν υγιή εγκέφαλο. Αντίθετα, η «ανθυγιεινή» πίστη απελευθερώνει έναν καταρράκτη νευροχημικών ουσιών που βλάπτουν τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα