Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ !!!


Συμβαίνει. Και μάλιστα συχνά, για να μην πω συνειδητά, γυναίκες να αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στη ζωή ενός ζευγαριού. Οι «αιώνιες ερωμένες», γυναίκες, που επιλέγουν ή επιλέγονται να παίξουν το ρόλο της αναπληρώτριας συντρόφου καλύπτοντας ανάγκες δικές τους ή του άνδρα που βρίσκεται σε κάθε είδους σχέση, είτε αυτή λέγεται γάμος, είτε συμβίωση, είτε αρραβώνας, είτε απλά σχέση. 

Εκείνος, συνήθως, παρουσιάζεται σαν ένας κουρασμένος, απογοητευμένος και τραγικά απομονωμένος άντρας από τη σχέση μέσα στην οποία βρίσκεται, η οποία –κατά τα λεγόμενά του- αναγκάζεται να συνυπάρχει σε αυτή, λόγω παιδιών, οικονομικών συγκυριών, ανυπαρξία σεξουαλικού ενδιαφέροντος της συντρόφου και πολλών άλλων προβλημάτων που βέβαια φροντίζει να τα παρουσιάζει διογκωμένα και με τρόπο τέτοιο, ώστε να πείσουν για την επιλογή του να μοιράζεται τα κενά του αυτά με ένα άλλο τρίτο πρόσωπο.



Όμως αυτός, είναι ειλικρινής, δεν κρύβεται –υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια-. Οι γυναίκες που αποφασίζουν να σχετιστούν με έναν άντρα δεσμευμένο, πιστεύουν ότι στην πορεία θα τον αλλάξουν, θα τον κάνουν να απομακρυνθεί από τα στεγανά του, θα τον διεκδικήσουν με χίλιους τρόπους ευελπιστώντας να γίνει ο δικός τους σύντροφος και όχι απλά ένας εραστής που μοιράζεται μαζί τους στιγμές πάθους. Άλλες από πείσμα και εγωϊσμό, άλλες από ανασφάλεια, άλλες γιατί έχουν απογοητευτεί από προηγούμενες σχέσεις και άλλες γιατί πραγματικά θα τον ερωτευτούν.

Και από εδώ ξεκινούν τα δύσκολα. Κυρίως, όταν περάσει καιρός και αρχίζουν να εξαρτώνται από αυτόν, που δεν αρκούνται στο λίγο αλλά απαιτούν περισσότερο χρόνο μαζί του, που (ενοχλούν) στέλνοντας μηνύματα ή καλώντας τον στο τηλέφωνο γνωρίζοντας σε πόσο δύσκολη θέση φέρνουν τον εραστή τους, γιατί ας μην κρυβόμαστε, εραστής με ημερομηνία λήξης μπορεί να χαρακτηριστεί ένας τέτοιος άνθρωπος, που όμως, ήταν και εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρος απέναντί τους. Έχει βάλει τα όρια του και απλά καλύπτει τα κενά του. Τα οποιαδήποτε κενά του. Οι «αναπληρωματικές» γυναίκες, αισθάνονται τον εαυτό τους θύμα των περιστάσεων, τις οποίες όμως περιστάσεις οι ίδιες δημιούργησαν και καλλιέργησαν συνειδητά. Γνώριζαν αλλά δεν φαντάζονταν ότι κάποια στιγμή θα έπεφταν μέσα στο λάκκο που οι ίδιες άνοιξαν. Αρχικά αισθάνονται πρωταγωνίστριες και κάποιες φορές, ναι, είναι. Είναι όταν και οι ίδιες ισορροπούν σε μια σχέση τέτοια, που δεν θέλουν δέσμευση, ευθύνες, εγκλωβισμό. Μέχρι τη στιγμή που ακούσια εγκλωβίζονται και υποσυνείδητα ανταγωνίζονται τον αντίπαλο, το επίσημο ταίρι του αγαπημένου τους.

Επιβεβαίωση δηλαδή της αξίας τους μέσα από το θρίαμβό τους με τον αντίπαλο. Θεωρούν ότι υπερτερούν σε σχέση με τη νόμιμη σύντροφο, θέλουν ή καλύτερα στοχεύουν να τον χωρίσουν είτε για να νιώσουν ότι είναι σπουδαίες που κατάφεραν να τον χωρίσουν, είτε για να νιώσουν ότι είναι οι μοιραίες γυναίκες που στα πόδια τους σφάζονται παληκάρια. Γιατί όμως αυτή η επιλογή; Γιατί επιδεικνύουν το πείσμα, την επιμονή και δυστυχώς την εμμονή ντε και καλά να δουν πόσο αξίζουν και μέχρι που μπορούν να φτάσουν τον άλλον. Το να πάρεις όμως κάποιον ο οποίος είναι τόσο αδύναμος χαρακτήρας, που ενώ είναι σε γάμο ψάχνεται, που ενώ είναι σε κακή σχέση γι' αυτό ψάχνεται και δεν τον σταματά, μπαίνεις σε μια περίπλοκη και ψυχοφθόρα διαδικασία για ένα χωρίς υπερβολή πολύ μικρό και φτηνό τρόπαιο. Και όπως πολύ σωστά είπε κάποια φίλη με ανάλογη εμπειρία, αξίζει να ζήσεις με ένα σπουδαίο άτομο, και για μένα σπουδαίο άτομο, είναι αυτό, που θα κάνει την ανατροπή, ζυγίζοντας τις καταστάσεις δείχνοντας τη δύναμή του και κάνοντας θυσίες για τη γυναίκα που θα τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. 

ΤΟ να με έχει και να με σέρνει τόσο καιρό και στο τέλος να φτάσει είτε από τον εκβιασμό μου, είτε από την εμμονή μου, είτε από την πίεσή μου να χωρίσει, εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Προτιμάτε λοιπόν να «παίζετε» στον πάγκο, ή να βγείτε δυναμικά στο «γήπεδο»; Δική σας η ζωή, δική σας και η απόφαση. 

Σοφία Ασλαματζίδου

psixologikosfaros


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα