Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Είναι σημαντικό (για την υγεία) να τραβάς το καζανάκι σωστά

Είχες φανταστεί ποτέ ότι ο λάθος τρόπος να τραβάς το καζανάκι μπορεί να οργανώσει ένα επικίνδυνο πάρτι μικροβίων στον χώρο του μπάνιου; Και όμως. Όπως εξηγούν ειδικοί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, όταν τραβάμε το καζανάκι χωρίς πρώτα να έχουμε κλείσει το καπάκι της τουαλέτας, σταγονίδια μολυσμένου νερού εκτοξεύονται και διασπείρονται στον τριγύρω χώρο. Φυσικά η περίπτωση να τραβήξει κάποιος καζανάκι, ενώ κάθεται στην τουαλέτα, είναι απαγορευτική!

Βακτήρια και ιοί διάσπαρτα στον χώρο

Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, μέσα στα σταγονίδια που εκτοξεύονται από την τουαλέτα υπάρχουν σημαντικές ποσότητες βακτηρίων και ιών, που αιωρούνται για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να κατακαθίσουν στη συνέχεια σε διάφορες επιφάνειες και αντικείμενα μέσα στο μπάνιο. Μάλιστα ένα από τα αντικείμενα μπορεί να είναι και η οδοντόβουρτσά μας, η οποία συνήθως είναι εκτεθειμένη μέσα σε ένα ποτήρι επάνω από τον νιπτήρα. Όπως επίσης και οι πετσέτες που σκουπιζόμαστε, το χαρτί υγείας κλπ.

Μολυσμένες οδοντόβουρτσες

Ειδικά στις οδοντόβουρτσες (και κυρίως στις τρίχες) ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ εντόπισαν κολοβακτηρίδια και σταφυλόκοκκους. Και βέβαια ούτε το πλαστικό καπάκι της κεφαλής της οδοντόβουρτσας σώζει την κατάσταση, γιατί φυλακίζει την υγρασία προωθώντας την ανάπτυξη μούχλας.
Σημείωση: Καλό είναι, όποτε επισκέπτεσαι ξένη τουαλέτα, να τραβάς (με τον τρόπο που προαναφέρθηκε) το καζανάκι μία φορά πριν κάνεις την ανάγκη σου και άλλη μία στο τέλος. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα