Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ…



Ποιος είναι ο Χριστός; Δεν είναι Αυτός. Είναι ο Αυτός, είναι και ο Εκείνος, κι όχι αυτός Αυτός, αλλά εκείνος ο Άλλος, όπως είναι περίπου Αυτός, όχι ακριβώς Εκείνος, αλλά εκείνος Εκείνος κι όχι ο Παράλλος, όπως νομίζουν κάποιοι…

Για τον Έναν Χριστό ο λόγος, όμως δεν είναι ένας, είναι αρκετοί οι Χριστοί, είναι πολλοί, πάρα πολλοί… Είναι αυτός που είναι για τον καθένα… Αυτός είναι ο Χριστός. Χιλιάδες είναι, εκατομμύρια είναι…

Έναν Χριστό πιστεύουν, όχι χίλιους, μόνον έναν, ούτε καν δύο… Αυτόν, όμως, τον Έναν τον βλέπει ο καθένας όπως γουστάρει, όπως τον βολεύει, όσο του επιτρέπει ο δικός του ορίζοντας. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, με εντελώς ανόμοιες και αταίριαστες σκέψεις, άνθρωποι άλλων εποχών, άλλων κόσμων, όλοι πιστεύουν στον Χριστό, θαρρούν πώς πιστεύουν στον Χριστό.



Και, αλήθεια, ποιος είναι ο αληθινός Χριστός; Αυτός που ο καθένας χριστιανός έχει μέσα του… Σε πείσμα κάθε άλλης ερμηνείας και παρερμηνείας σχετικά με την παρουσία και τη διδασκαλία του θεωρούμενου υιού του Θεού. Διότι ο κόσμος δεν έχει ανάγκη τόσο τον συγκεκριμένο Χριστό, όσο έναν στα μέτρα του Χριστό. Ομιλεί, δηλαδή, η ανάγκη του θηρίου, το οποίο δυστυχώς για τη Γη δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα όπως ο δεινόσαυρος. Ομιλεί η ανάγκη του ζώου να κλείσει μέσα του έναν Χριστό της Ιστορίας, του μύθου, της θρησκείας, των ευαγγελίων.

Άσε τι λένε εδώ και 1.500 χρόνια διάφοροι σοβαροί και αξιόλογοι, γραφικοί και φανατικοί, για τούτο και για το άλλο, αμφισβητούντες ή, επιβεβαιώνοντες την αλήθεια του Χριστού. Η πιο μεγάλη και βαθειά αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να πορευθεί χωρίς Χριστό, χωρίς κάποιον Χριστό, είτε λέγεται έτσι, είτε αλλοιώς.

Όλα τα άλλα, όλοι οι άλλοι, εβραίοι και ρωμαίοι, Πιλάτοι και Απόστολοι, Ιωσήφ και Ιούδας, Μαρία και Μαγδαληνή, όλοι οι ρόλοι του σήριαλ, είναι ένα ατέλειωτο παραμυθάκι περιττό πέρα για πέρα ακόμα κι αν εκφράζει πέρα για πέρα πραγματικότητα, ιστορικότητα, αλήθεια, αληθοφάνεια, φαντασία… Ουδεμία αξία έχει ακόμα κι αν δεν γεννήθηκε ποτέ ο Χριστός, ακόμα κι αν δεν έζησε ποτέ… Όταν κάθε χρόνο σταυρώνεται και ανασταίνεται τότε ο Άνθρωπος Αυτός υπάρχει και βασιλεύει.
 Δηλαδή;

…Δεν υπάρχει Χριστός, υπάρχει η αιώνια πνευματική και ψυχική ανάγκη των ανθρώπων να νοιώθουν κοντά τους και δικούς τους κάποιους εκλεκτούς Χριστούς, Βούδες, Μωάμεθ.


apodytiriakias

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα