Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ


Τράβηξα μία βόλτα στην ύπαιθρο και άνοιξε η καρδιά μου. Και η ψυχούλα μου, δεν κατούρησε αυτή στο πηγάδι. Δεν υπάρχουν, θα μου πεις, σήμερα πηγάδια. Μόνον αυτά; Πολλά που ήταν δυνατά μέσα στην καθημερινότητά του παληού ανθρώπου δεν υπάρχουν. Ένας περίπατος, όμως, έξω από την πόλη σου θυμίζει πολλά, μνήμες που δεν σου ανήκουν, μνήμες που είναι δεμένες με εποχές πεπερασμένες.

Ο Ιούδας, λένε, δεν άντεξε την προδοσία του, το σκυλομετάνοιωσε που κάρφωσε τον Ιησού, και πήγε και κρεμάστηκε από μία συκιά. Το δένδρο που περισσότερο από κάθε άλλο είναι πιο κοντά σε μένα είναι η συκιά. Λατρεύω τα σύκα. 


Ξεκινώ, που λες, τη βόλτα μου στη φύση που ακόμα δεν έχει γνωρίσει τη μαζική ανοικοδόμηση και μπάνισα καταπράσινες τις συκιές. Μέχρι προ ημερών τα κλαδιά τους ήταν κατάγυμνα, τώρα γεμάτα φύλλα. Και από τον Αύγουστο, μετά της Παναγίας, θα κρέμονται σαν τα πιο κομψά σκουλαρίκια τα σύκα από την νταρντανογυναίκα, τη συκιά. Κάθε καλοκαίρι δεν σνόμπαρα καμμία συκιά. Έχω αυτοεκπαιδυτεθεί στο πως κόβω τους καρπούς της, χωρίς να την τραυματίσω, χωρίς να την πονέσω τη συκιά…

Τρομερό δένδρο. Δεν χρειάζεται καμμία φροντίδα η συκιά. Δεν σου ζητάει τίποτα, πότισμα, κλάδεμα, σκάλισμα, λίπασμα. Τίποτα, ρε. Έχει αποκτήσει όλη τη δύναμη και την αυτοτέλειά της από το σπέρμα της προδοσίας, ίσως. Και δεν είναι το κατάλληλο δένδρο για να κοιμηθείς σιμά της. Πράγματι, ο ίσκιος της είναι βαρύς, δεν κάνεις καλό ύπνο κάτω από τη συκιά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα