Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τα αρχέτυπα της ψυχής


Πρώτα να δούμε τι είναι τα αρχέτυπα. Τα αρχέτυπα χωρίζονται σε δύο τύπους τα  αιθερικά και τα καρμικά. Για να το πούμε με λέξεις που τις καταλαβαίνετε τα επίκτητα ( αιθερικά ) και τα εκ γενετής ( καρμικά).


Τα αρχέτυπα είναι τα στοιχεία που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να καταφέρει τον στόχο του πάνω στον πλανήτη, μέσα από αυτά οδηγείτε, αυτόδιδάσκεται. 

Αυτά θα μας βοηθήσουν να σχηματίσουμε το δικό μας αποτύπωμα πάνω στον πλανήτη. Δικό μας αποτύπωμα έχουμε έτσι κι αλλιώς και αυτό το γνωρίζουμε από τα δακτυλικά μας αποτυπώματα και από τις τρίχες μας που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη. 

Ούτε με τους γονείς μας είναι ίδιο. Άρα εμείς είμαστε έτσι κι αλλιώς αυθεντικοί- μοναδικοί. Δεν υπάρχει κανένας άλλος στον πλανήτη σαν εμάς. 

Αυτά τα αποτυπώματα- η αυθεντικότητά μας είναι βασισμένη στα καρμικά μας αρχέτυπα, είναι η φυσικότητά μας. 

Τα αρχέτυπα έχουν δημιουργηθεί σε εμάς σαν ένα σκληρό δίσκο υπολογιστή που του έχουν τοποθετήσει ανάλογα προγράμματα σύμφωνα με τον χρήστη του. 

Δηλαδή αν κάποιος έχει γεννηθεί για να είναι γιατρός στον σκληρό του δίσκο έχει περασμένες όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. 

Αν η ώρα δεν έρθει τότε αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν μέσα στο σκληρό του δίσκο σαν περιουσία και θα του κάνει εντύπωση του συγκεκριμένου ανθρώπου πώς έχει κάποιες γνώσεις ενώ δεν σπούδασε. 

Είναι το γνωστό μας απωθημένο. 

Μπορεί κάποιος να ήθελε να γίνει χορευτής και για κάποιους λόγους ( συνήθως ευθύνεται το αιθερικό του, θα το δούμε όλο αυτό στην πορεία) τελικά δεν έγινε, αλλά όταν χορεύει να νιώθει ότι βρίσκεται στο στοιχείο του.

Τα αρχέτυπα λοιπόν είναι οι «βοηθοί» μας στη ζωή. Είναι τα «προγράμματα» που έχουν περαστεί μέσα στη βασική μας μονάδα του εγκεφάλου- παρεγκεφαλίδα για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Φυσικά για να γίνει πιο εύκολη καλό είναι να ενεργοποιήσουμε τα καρμικά αρχέτυπα και όχι τα αιθερικά.

 Αν τα καρμικά μας αρχέτυπα δεν ενεργοποιηθούν τότε έρχονται στη ζωή μας οι φραγμοί της ευτυχίας και της ευημερίας. 

Πώς θα τα θεραπεύσουμε όλα αυτά ? 

Θα τα δούμε όλα αναλυτικά. 

Ας δούμε όμως συνολικά τα αρχέτυπα σαν αρχή.

Τα αρχέτυπα είναι και αυτά 12. Οι ορισμοί είναι συμβολικοί και όχι με την κυριολεξία της λέξης.

Εσωτερικό παιδι, ενήλικος, κριτικός γονέας, πατρικό, μητρικό, ομαδικό ένστικτο, ερευνητής, δημιουργός, παραγωγός, τελειομανής, ονειροπόλος, οδηγός.

Αυτά που είναι αιθερικά είναι τα εξής : ενήλικος, κριτικός γονέας, πατρικό, μητρικό, παραγωγός, τελειομανής.

Ενώ τα καρμικά είναι : εσωτερικό παιδί, ομαδικό ένστικτο, ερευνητής, δημιουργός, ονειροπόλος, οδηγός.   

Δωροθέα + Απόσπασμα από : Ανάπλαση Ψυχής ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Robert EDetzeler


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα